![]() |
Cytuj:
|
myślałem że po tym wypadku kubica kopnie w kalendarz, ale go tam bóg narazie nie chciał, musi naprawićpolską reputacje B)
|
@2up
obejrzyj filmik... I jechal 230km/h Wiesz, przed zakretami oni hamuja... |
3Up hahah jaki ziom on nie uderzył w bolid tylko podbiło go coś na torze potem w jakąś beczke walnął i w sciane W BOLID NIE UeDRZYŁ
|
Cytuj:
Po drugie nie każdy tylko tibią żyje, są również kibice Formuły 1 I najważniejsze to jest to że każdy z nas jest polakiem więc na pewno przejmuje się losem innego rodaka tym bardziej że jest naszym reprezentantem w tak elitarnum sporcie. Wracając do tematu bardzo się ciesze że Robertowi nic strasznego się nie stało.Oglądając ten wyścig nie mogłem uwierzyć w to co się stało:/ Ale wierze że Robert szybko wróci na tor:) |
Cytuj:
Wyścigi, w których Robert Kubica na pewno nie wystartuje: 17 czerwca, Grand Prix USA 1 lipca, Grand Prix Francji 7 lipca, Grand Prix Wielkiej Brytanii 22 lipca, Grand Prix Niemiec 5 sierpnia, Grand Prix Węgier 26 sierpnia, Grand Prix Turcji Wyścigi, w których Robert Kubica może nie wystartować: 9 września, Grand Prix Włoch 16 września, Grand Prix Belgii" Źródło: Dziennik.pl "Prawdopodobnie awaria hamulców jest przyczyną wypadku Roberta Kubicy. Polak już wcześniej uskarżał się na problemy ze swoim bolidem." Źródło: Dziennik.pl |
Cytuj:
A po co mu nogi do bolidu ;p? @Down: Tyle tych psztykadełek w kierownicy i jeszcze pedały? No way. |
@up
A zgadnij |
Cytuj:
:(:( szkoda lubie Formułe 1 ^^ (ale tylko z Kubicą) |
Szkoda ze miał wypadek wkońcu to jedyny polak w F1 miejmy nadzieje że szybko powróci na tor;(:cup:
|
Cytuj:
Cytuj:
Grow up. Byłem od samego początku ciekaw, kiedy Kubicy będzie się musiał przydażyć wypadek, żeby ktoś w BMW zwrócił uwagę na jego skargi nt. stanu bolidu. |
Cóż, wyglądało to makabrycznie, ale szczęście w nieszczęściu ma tylko złamaną nogę i prawdopodobnie jakiś uraz na psychice po takim wypadku pozostanie.
Podobno przyczyną wypadku jest awaria hamulców, a to w połączeniu z przyblokowaniem Kubicy przez Trulliego spowodowało taki, a nie inny rozwój wypadków. Życzę Robertowi szybkiego powrotu do zdrowia i oby w jego przypadku się potwierdziło powiedzenie "co mnie nie zabije to mnie wzmocni". |
Po pierwsze: ostatni poważny wypadek Kubica miał gdy był pasażerem w samochodzie osobowym. Złamał rękę. Następnego dnia wygrał wyścig :P. Ja się o jego powrót do dyspozycji w takim razie nie martwię.
Po drugie: nie wiem czemu się dziwicie że przeżył. Bolidy są tak skonstruowane, że praktycznie kokpitu (tam gdzie jest kierowca i dookoła) nie da się zniszczyć. Za głową kierowcy jest jeszcze takie coś wystające by przy koziołkowaniach kierowca nie skręcił karku. Kombinezon kierowcy wytrzymuje temperaturę iluś tam tysięcy stopni przez pół minuty. No ale przy takich prędkościach przeciążenia są ogromne i można dostać obrażeń wewnętrznych, wstrząsu mózgu, połamać kończyny etc. Wiele osób mówiło że wypadek przypomniał im ten Ayertona Senny, bo on się też nie ruszał. Tyle że Sennie w kask wbił się element samochodu i uszkodził mózg. |
Ajjj Ale nokaut. =/
Polaczenie zlego dzialania hamolcow +przygwozdzenie i nierowny teren zrobily swoje. ;/ Az dziw, ze Kubica wyszedl z tego bez wstrzasu mozgu. Miejmy nadzieje, ze zdarzy odebrac nagrode z 1 m. :cup: (jezeli ci z bmw nie beda mysleli, ze polacy to perpetum mobile.. -.-) @down po 1 primo: Wiem co to perpetum mobile. ;p po 2 primo: Mialem na mysli niesamowita wiare BMW w polaka (polacy zawsze wytykani palcem..), ktore nawet nie sprawdzi mu tak podstawowej rzeczy jaka jest hamulec. ;/ Wedlug Mojej (nie zawodnej) mysli oni przeliczyli sie z Kubica, ktory narzekal na hamulce. |
Cytuj:
@down No własnie też tak myślę :). |
on chyba nie wie co to perpetum mobile. ;p
|
takedown irl, rofl
|
"Robert Kubica miał makabrycznie wyglądający wypadek podczas wyścigu o Grand Prix Kanady. Z Montrealu płyną jednak wspaniałe wiadomości.
- Właśnie otrzymaliśmy informacje ze szpitala, że Robert nie jest ranny - powiedział szef BMW Mario Theissen. - Zostanie na noc w szpitalu na obserwacji, ale jutro rano zostanie wypisany - dodał Niemiec. Theissen dodał, że Robert Kubica stracił przytomność tylko na chwilę kiedy bolid zatrzymał się po wypadku. Niemiec określił to, że Kubicy nic się nie stało mianem "niewiarygodnego"." A więc wszystko dobrze się kończy ! ;) |
// do usunięcia, trochę nabluzgałem na pana wyżej :P
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:30. |