Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wypadek Roberta Kubicy (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=133264)

r4mz3s 10-06-2007 23:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gawroon (Post 1478356)
Jechał ponad 230 km/h, stracił panowanie, wjechał w betonowa sciane, odlecialy wtedy przednie kola i wszystko co z przodu,odbiłogo i przeleciał krecac sie w powitrzu nad trasa na druga sciana, po drugiej stronie, podzcas przelatywania odlecialo drugie kolo, ogolnie bolid wygladal jak kajak, kubica zyje , ma zlamana noge. Na ok. 2 miesiace ma wolne. Az dziw bierze, ze on to przezyl !

... nie gadaj bzdur .... Jechal 320km/h gdy wjezdzal w zakret mial zbyt duza predkosc i nie wyrobil udeczył w stojacy na poboczu bolid a nie sciane (sciana by go urządzila na cacy) i polecial... z 100m do przodu. Ma tylko naszczęscie złamaną nogę.. Czyja to wina mechanikow bmw gdyz Kubica skarżyl sie na bolid gdyż miał coś z hamulcami. Nie wiem czemu bezmyslnie narazili zycie roberta ... X(

dartra111 10-06-2007 23:32

myślałem że po tym wypadku kubica kopnie w kalendarz, ale go tam bóg narazie nie chciał, musi naprawićpolską reputacje B)

Kubon 10-06-2007 23:32

@2up
obejrzyj filmik...
I jechal 230km/h
Wiesz, przed zakretami oni hamuja...

Meryba 10-06-2007 23:33

3Up hahah jaki ziom on nie uderzył w bolid tylko podbiło go coś na torze potem w jakąś beczke walnął i w sciane W BOLID NIE UeDRZYŁ

Hu'Hu 10-06-2007 23:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Luthi (Post 1478379)
Nie macie już o czym pisac?!. Idźcie sobie na forum sport.bravo.pl X(

@TOPIC: Ma tylko złamaną noge, jest w pełni przytomny i ogólnie jego stan jest zajebiscie stabilny.

To jest temat w kategorii "o wszystkim i o niczym" więc nie wiem czemu sie czepiacie.
Po drugie nie każdy tylko tibią żyje, są również kibice Formuły 1
I najważniejsze to jest to że każdy z nas jest polakiem więc na pewno przejmuje
się losem innego rodaka tym bardziej że jest naszym reprezentantem w tak elitarnum sporcie.

Wracając do tematu bardzo się ciesze że Robertowi nic strasznego się nie stało.Oglądając ten wyścig nie mogłem uwierzyć w to co się stało:/
Ale wierze że Robert szybko wróci na tor:)

~>Salmon<~ 10-06-2007 23:43

Cytuj:

Jestem ciekaw ile czasu potrwa powrót do optymalnej dyspozycji, pozwalającej na dalsze sciganie się.
"Polak ma jedynie złamaną nogę, więc szanse, że kibice zobaczą go jeszcze w tym sezonie na torze są spore. Na pewno można jednak zapomnieć, żeby wystartował w wyścigu przez najbliższe dwa miesiące. Przez sześć tygodni będzie miał nogę w gipsie, a potem będzie potrzebował czasu, żeby odzyskać pełną sprawność w złamanej kończynie.

Wyścigi, w których Robert Kubica na pewno nie wystartuje:
17 czerwca, Grand Prix USA
1 lipca, Grand Prix Francji
7 lipca, Grand Prix Wielkiej Brytanii
22 lipca, Grand Prix Niemiec
5 sierpnia, Grand Prix Węgier
26 sierpnia, Grand Prix Turcji

Wyścigi, w których Robert Kubica może nie wystartować:
9 września, Grand Prix Włoch
16 września, Grand Prix Belgii"

Źródło: Dziennik.pl

"Prawdopodobnie awaria hamulców jest przyczyną wypadku Roberta Kubicy. Polak już wcześniej uskarżał się na problemy ze swoim bolidem."

NervGal 10-06-2007 23:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kubon (Post 1478402)
@Korek
Jego wypadek widzialem, a twojego nie xD
2 miesiace przerwy mu sie nie przysluzy, ale wierze ze nie straci swojej formy i dalej bedzie punktowal. Najprawdopodobniej wezmie udzial dopiero w GP Turcji.

A po co mu nogi do bolidu ;p?

@Down:
Tyle tych psztykadełek w kierownicy i jeszcze pedały? No way.

Kubon 10-06-2007 23:49

@up
A zgadnij

Jacku_Berylia 10-06-2007 23:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ~>Salmon<~ (Post 1478618)
"Polak ma jedynie złamaną nogę, więc szanse, że kibice zobaczą go jeszcze w tym sezonie na torze są spore. Na pewno można jednak zapomnieć, żeby wystartował w wyścigu przez najbliższe dwa miesiące. Przez sześć tygodni będzie miał nogę w gipsie, a potem będzie potrzebował czasu, żeby odzyskać pełną sprawność w złamanej kończynie.

Wyścigi, w których Robert Kubica na pewno nie wystartuje:
17 czerwca, Grand Prix USA
1 lipca, Grand Prix Francji
7 lipca, Grand Prix Wielkiej Brytanii
22 lipca, Grand Prix Niemiec
5 sierpnia, Grand Prix Węgier
26 sierpnia, Grand Prix Turcji

Wyścigi, w których Robert Kubica może nie wystartować:
9 września, Grand Prix Włoch
16 września, Grand Prix Belgii"

"Prawdopodobnie awaria hamulców jest przyczyną wypadku Roberta Kubicy. Polak już wcześniej uskarżał się na problemy ze swoim bolidem."

:(:( szkoda lubie Formułe 1 ^^ (ale tylko z Kubicą)

Brzezin_Valoria 10-06-2007 23:52

Szkoda ze miał wypadek wkońcu to jedyny polak w F1 miejmy nadzieje że szybko powróci na tor;(:cup:

Ghost Nieudany 10-06-2007 23:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Korektor (Post 1478389)
A jemu to uwierzyliście, że miał wypadek :<

[']

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michoss
Przeżył?
Kuurdee*chowa świeczki i zapałki* Czemu ja zawsze mam takiego pecha?!

[']

Grow up.

Byłem od samego początku ciekaw, kiedy Kubicy będzie się musiał przydażyć wypadek, żeby ktoś w BMW zwrócił uwagę na jego skargi nt. stanu bolidu.

Ksabi 11-06-2007 00:02

Cóż, wyglądało to makabrycznie, ale szczęście w nieszczęściu ma tylko złamaną nogę i prawdopodobnie jakiś uraz na psychice po takim wypadku pozostanie.

Podobno przyczyną wypadku jest awaria hamulców, a to w połączeniu z przyblokowaniem Kubicy przez Trulliego spowodowało taki, a nie inny rozwój wypadków.

Życzę Robertowi szybkiego powrotu do zdrowia i oby w jego przypadku się potwierdziło powiedzenie "co mnie nie zabije to mnie wzmocni".

Smetana 11-06-2007 00:05

Po pierwsze: ostatni poważny wypadek Kubica miał gdy był pasażerem w samochodzie osobowym. Złamał rękę. Następnego dnia wygrał wyścig :P. Ja się o jego powrót do dyspozycji w takim razie nie martwię.

Po drugie: nie wiem czemu się dziwicie że przeżył. Bolidy są tak skonstruowane, że praktycznie kokpitu (tam gdzie jest kierowca i dookoła) nie da się zniszczyć. Za głową kierowcy jest jeszcze takie coś wystające by przy koziołkowaniach kierowca nie skręcił karku. Kombinezon kierowcy wytrzymuje temperaturę iluś tam tysięcy stopni przez pół minuty. No ale przy takich prędkościach przeciążenia są ogromne i można dostać obrażeń wewnętrznych, wstrząsu mózgu, połamać kończyny etc.

Wiele osób mówiło że wypadek przypomniał im ten Ayertona Senny, bo on się też nie ruszał. Tyle że Sennie w kask wbił się element samochodu i uszkodził mózg.

janek@ 11-06-2007 00:09

Ajjj Ale nokaut. =/

Polaczenie zlego dzialania hamolcow +przygwozdzenie i nierowny teren zrobily swoje. ;/
Az dziw, ze Kubica wyszedl z tego bez wstrzasu mozgu.

Miejmy nadzieje, ze zdarzy odebrac nagrode z 1 m. :cup: (jezeli ci z bmw nie beda mysleli, ze polacy to perpetum mobile.. -.-)

@down
po 1 primo: Wiem co to perpetum mobile. ;p
po 2 primo: Mialem na mysli niesamowita wiare BMW w polaka (polacy zawsze wytykani palcem..), ktore nawet nie sprawdzi mu tak podstawowej rzeczy jaka jest hamulec. ;/
Wedlug Mojej (nie zawodnej) mysli oni przeliczyli sie z Kubica, ktory narzekal na hamulce.

Smetana 11-06-2007 00:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez janek@ (Post 1478717)
jezeli ci z bmw nie beda mysleli, ze polacy to prepetum mobile.. -.-

Eeee? Może perpetuum mobile? Wogóle to co miałeś na myśli?

@down
No własnie też tak myślę :).

kamosblue 11-06-2007 00:38

on chyba nie wie co to perpetum mobile. ;p

Myszoon 11-06-2007 00:54

takedown irl, rofl

~>Salmon<~ 11-06-2007 00:54

"Robert Kubica miał makabrycznie wyglądający wypadek podczas wyścigu o Grand Prix Kanady. Z Montrealu płyną jednak wspaniałe wiadomości.
- Właśnie otrzymaliśmy informacje ze szpitala, że Robert nie jest ranny - powiedział szef BMW Mario Theissen.

- Zostanie na noc w szpitalu na obserwacji, ale jutro rano zostanie wypisany - dodał Niemiec.

Theissen dodał, że Robert Kubica stracił przytomność tylko na chwilę kiedy bolid zatrzymał się po wypadku. Niemiec określił to, że Kubicy nic się nie stało mianem "niewiarygodnego"."

A więc wszystko dobrze się kończy ! ;)

Smetana 11-06-2007 01:11

// do usunięcia, trochę nabluzgałem na pana wyżej :P

Vanhelsen 11-06-2007 01:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lauten (Post 1478429)
Mimo iż bolidy formuły 1 jadą z taką prędkością, są wyjątkowo bezpieczne dla kierowców w porównaniu ze zwykłymi samochodami.
A co to tematu to rzeczywiście Kubica miał pecha, ale miejmy nadzieje, że szybko powróci do jazdy.

Pecha?! Chłopie, on miał szczęście, ostatni taki poważny wypadek to (chyba) była kraksa Sennego w 94tym...
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kamosblue (Post 1478486)
ma ktoś dostep do jakiegos filmiku?

Fragment relacji z Polsatu na gazeta.pl: http://www.sport.pl/moto/1,78995,4214911.html
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thor of heaven (Post 1478498)
Ah, szkoda ;/

Jestem ciekaw ile czasu potrwa powrót do optymalnej dyspozycji, pozwalającej na dalsze sciganie się.
Na początku myślałem po tych informacjach, że zupełnie nic mu nie jest, ale po komunikacie o złamanej nodze trochę się pogorszyło ;/

Wypadek zaliczał się do scen z jakiegoś filmu akcji... ale potwierdziło się, że kierowcy są dosyć bezpieczni.

No nie pozostaje nic innego jak życzyć mu szybkiego powrotu do zdrowia i ścigania.

No na pewno nie ma mowy o GP USA, kto wie, może GP Francji? Choć to mało prawdopodobne, pożyjemy, zobaczymy.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez r4mz3s (Post 1478541)
... nie gadaj bzdur .... Jechal 320km/h gdy wjezdzal w zakret mial zbyt duza predkosc i nie wyrobil udeczył w stojacy na poboczu bolid a nie sciane (sciana by go urządzila na cacy) i polecial... z 100m do przodu. Ma tylko naszczęscie złamaną nogę.. Czyja to wina mechanikow bmw gdyz Kubica skarżyl sie na bolid gdyż miał coś z hamulcami. Nie wiem czemu bezmyslnie narazili zycie roberta ... X(

Primo, sprawdzaj rzeczy zanim o nich napiszesz, Robert jechał 230km, kraksa spowodowana była złym ustawieniem docisku na przednie skrzydło (które nie dało odpowiedniego docisku, gdy bolid wjechał na tarkę i przód wyskoczył uniemożliwiając Robertowi panowanie nad bolidem) Skończyło się jak się skończyło, cieszmy się, że to tylko noga.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:30.