Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=14)
-   -   RADIO TIBIA - propozycja (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=134283)

Korektor 18-06-2007 08:33

Może i przygotowaliście się od strony technicznej, ale od praktycznej to już w ogóle... Prezenterzy są najsłabszym ogniwem. Nie dość, że nie mają radiowego głosu (czyt. przyjemnego) to w dodatku nie potrafią wymawiać niektórych słów po angielsku i czasem gadają głupoty. Ja rozumiem, że z czasem to powinno przyjść, ale niech się chociaż przygotują przed audycją.

Andrealfus 18-06-2007 09:05

dziwne jest to radio... ni jak sie tego slucha, mam nadzieje ze bedzie lepiej, i nie bedziedzie tej durnej reklamy bota podczas pozdrowien jak juz wczesniej zauwazono

Kriss'q 18-06-2007 10:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba (Post 1493045)
To, że są obecnie reklamowane jako "pozdrowienia".

Pomyłka prezentera, który po raz pierwszy prowadził audycje w naszym radiu.. Ponownie taka sytuacja się z pewnością nie powtórzy.

Cytuj:

Może i przygotowaliście się od strony technicznej, ale od praktycznej to już w ogóle... Prezenterzy są najsłabszym ogniwem. Nie dość, że nie mają radiowego głosu (czyt. przyjemnego) to w dodatku nie potrafią wymawiać niektórych słów po angielsku i czasem gadają głupoty. Ja rozumiem, że z czasem to powinno przyjść, ale niech się chociaż przygotują przed audycją.
Hm, dotychczasowe opinie na temat naszych prezenterów były wręcz odwrotne. Są to osoby które siedzą w tym bardzo długo i z pewnością wiedzą co robią- a co ważniejsze umieją ; )
Ale tak czy inaczej przed wielkim otwarciem nasz skład zostanie uszczuplony i zostaną tylko najlepsi.

Cytuj:

dziwne jest to radio... ni jak sie tego slucha, mam nadzieje ze bedzie lepiej
Tzn.?

Palek Demon 18-06-2007 14:05

Ale te radio jest biedne, nie dosc, ze prowadzacy nie potrafi czytac, a wkoncu to Tibijskie radio wiec podstawy J.Ang. na poziomie podstawyowym mozna znac. Ponad to wyslalem pozdrowienia " ..... . .. .. pozdro dla prowadzacego jest spoko noobem prowadzacy to noob spoko ..... " a on to przeczytal ze jest noobem etc....xD :D8o

Przed chwila wysłałem " pozdro dla prezentera spoko nOOBEK z niego a jak wiadomo nOOBEk to dobre okreslenie pozdro prezenter to NOOB narka ;] "

Nooo...ludzie smiech na sali, rozumiem ze Ci prezenterzy nie mają pojęcia o Tibii, szanuje ich za to co robią, bo nie jest to latwa rzecz tak nadawac, ale troche teori by im sie przydalo. Niezle sie usmialem gdy on to przeczytal.... ; x

Kriss'q 18-06-2007 21:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Palek Demon (Post 1493531)
Ale te radio jest biedne, nie dosc, ze prowadzacy nie potrafi czytac, a wkoncu to Tibijskie radio wiec podstawy J.Ang. na poziomie podstawyowym mozna znac. Ponad to wyslalem pozdrowienia " ..... . .. .. pozdro dla prowadzacego jest spoko noobem prowadzacy to noob spoko ..... " a on to przeczytal ze jest noobem etc....xD :D8o

Przed chwila wysłałem " pozdro dla prezentera spoko nOOBEK z niego a jak wiadomo nOOBEk to dobre okreslenie pozdro prezenter to NOOB narka ;] "

Nooo...ludzie smiech na sali, rozumiem ze Ci prezenterzy nie mają pojęcia o Tibii, szanuje ich za to co robią, bo nie jest to latwa rzecz tak nadawac, ale troche teori by im sie przydalo. Niezle sie usmialem gdy on to przeczytal.... ; x

Litości... skąd osoby nie mające wcześniej styczności z tą grą mają znać takie określenia? Ja rozumiem, że taki wiek, że jest to dla Ciebie śmieszne, no ale ludzie! trochę powagi! Wszystko przyjdzie z czasem!
Po raz enty piszę... angielski (chociaż uważam że u większości jest na dobrym poziomie), obycie z grą, zasady- tego wszystkiego prezenterzy się nauczą! Nie jest to problem...
Tak przynajmniej mam pewność, że audycje będą w pełni profesjonalne i ciekawe.

Iron 18-06-2007 22:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kriss'q (Post 1494509)
Litości... skąd osoby nie mające wcześniej styczności z tą grą mają znać takie określenia? Ja rozumiem, że taki wiek, że jest to dla Ciebie śmieszne, no ale ludzie! trochę powagi! Wszystko przyjdzie z czasem!
Po raz enty piszę... angielski (chociaż uważam że u większości jest na dobrym poziomie), obycie z grą, zasady- tego wszystkiego prezenterzy się nauczą! Nie jest to problem...

Dlatego, powinniście poczekać z tym projektem, bo nie sztuką jest stworzyć radio z nieobytymi w temacie prezenterami, lecz to aby prezenterzy mieli czas "wejść w temat" i dopiero wtedy rozpocząć swą działalność.
A tak btw wątpię czy aby tibia.pl chce współpracować z radiem, które podpisuje się pod hackiem strony tibia-moobs.prv.pl

Polinik 18-06-2007 22:14

Cytuj:

Litości... skąd osoby nie mające wcześniej styczności z tą grą mają znać takie określenia? Ja rozumiem, że taki wiek, że jest to dla Ciebie śmieszne, no ale ludzie!

To może mój wiek nie będzie dla Ciebie śmieszny.
A forumowicze mają rację.
Startujecie z radiem de facto branżowym, a okazuje się, że o tej "branży" macie pojęcie takie same, jak premier o związku marihuany i konopii (czyt.: nikłe).
Nie zatrudnia się ogrodnika do prowadzenia księgowości, licząc na to, że z czasem się douczy, prawda?
Wyobrażasz sobie tvn24 startujące z ekipą, która wcześniej zbierała stonkę na polach? TVN Meteo z grabarzami? Polsat sport z ex-malarzami?
Przyjmijcie krytykę, wyciągnijcie z niej wnioski, douczcie spikerów (znajdziecie słowniki tibiowe w sieci) i przestańcie się obruszać na forumowiczów. Bo mają rację.

A teraz marchewka: plusik za niepuszczanie na antenie ofert sprzedaży postaci.

Palek Demon 18-06-2007 22:31

To co napisaałem było dla zabawy, jak i sprawdzenia podstawowej wiedzy nadających do radia, rozumiem nie jest to łatwe, czytanie tych pozdrowień na szybko itd...Ale przydała by sie PODSTAWOWA wiedza na temat Tibii, wkonco to jest radio "tibijskie", jak juz Ryba wczesniej napisał tekst typu ala "lubie ten loot i kombo na rot" akurat to słyszałem, prezenterzy takimi tekstami tylko sie osmieszają...Nie mówie, ze są źli owy "SpaJk" ma całkiem fajny głos przyjemny i miło się go słucha, dlatego z litości nie słałem osmieszających pozdrowien, ale powiem jeszcze raz - PODSTAWY, to wystarczy.

@edit
O Tak!111.
Jak będzie następny " dj" to owszem, zrobie sobie troche zartu, Spajka mi szkoda bo fajnie nadaje ^^

Rybzor 18-06-2007 23:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Polinik (Post 1494644)
A teraz marchewka: plusik za niepuszczanie na antenie ofert sprzedaży postaci.

A co powiesz, na zapowiedź specjalnego działu na stronie (ich stronie), gdzie będą ogłoszenia o Tibii? domyślnie nie obędzie się tam bez hacków, botów, kont.

Jeśli drogi Pan Administrator chce zacząć jakiekolwiek negocjacje, to odpowiem, że znaleźć się wyłącznie oferty sprzedaży przedmiotów za wirtualną kasę w Tibii, bo tylko takie aukcje są legalne w świetle Tibia Rules, o których wcześniej wspomniałem.

Okazuje się, że chyba źle usłyszałem.. no ale info przyda sie na przyszłość, gdyby wpadło Wam coś takiego do głowy..

litt 20-06-2007 01:24

Cytuj:

Slowa 'noob' uzywa sie w wiekszosci gier online, a samo slowo jest bardzo rozpowszechnione w necie, ircach itd.
Mloda osoba, ktora nadaje audycje internetowe na pewno powinna znac to slowo o ile jej wczesniejszy pobyt w internecie nie dotyczyl tylko wizyty na np. www.onet.pl.
Ogolem, klapa, a muzyka leci chvjowa, tak jak gust naszych Tibijczykow. Checi sa, ale wiadomo, ze to praktycznie nic nie znaczy.

Żyłka 20-06-2007 02:10

omg przed chwila prowadzacy wyzwal wszystkim sluchaczy... napisalem mu ze prowadzacy jest noobem jakich malo itd... on to przeczytal i przy okazji zadal pytanie odnosnie definicji tegoz okreslenia... ktos napisal mu ze noob to taki zajebisty ziomek, na co prowadzacy odrzekl: "no, to wy tez jestescie super noobami!"

Stun 20-06-2007 03:15

@up

Owned.

Ci prezenterzy tylko się osmieszają, jak juz ktos wspomnial, słowo "noob" jest powszechnie znane, prowadzący audycje pyta jeszcze co ono oznacza, kończąc "no, to wy tez jestescie super noobami!". Klapa jak nic.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:21.