Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Najlepszy hip-hopowy polski kawałek. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=134501)

Vil 18-06-2007 21:44

O.S.T.R.y daje rade ;o

Onori 18-06-2007 21:51

Cytuj:

Wyczuwanie ironii jest Twoją słabą stroną, czyż nie?
wcale nie wyczułem ironi. Tylko nie wiem po co ona - aby zaśmiecić temat? Pisanie z sensem, to strasznie trudna rzecz.

Z listy na innym forum, pisane jakiś czas temu więc pare rzeczy mogło się zmienić:
Cytuj:

K44 - psychodelia
K44 - psychoza
K44 - bierz mój miecz i masz
K44 - Moja obawa
K44 - Do boju Zakon Marii
K44 - Nasze mózgi wypełnione są Marią
K44 - Film
K44 - Usłysz mój głos
K44 - Abrakadabra
K44 - To czynie mnie innym od was wszystkich

Czas na paktofonike :)

Pfk - Nowiny
Pfk - Dziękuje
Pfk - Aż strach pomyśleć
Pfk - Rób co chcesz
Pfk - Ale sie zmahauem
Pfk - Gdyby
Pfk - Na mocy paktu
Pfk - JA to ja
Pfk - Ja to ja 2
Pfk - Esperanto
Pfk - popatrz
Pfk - 2 kilo
Do tego Nagły Atak Spawacza, pare piosenek:
NAS - Spoczywaj w pokoju Aniu
NAS - Szkoła
NAS - Aleja numer 6 grób numer 4 (lub odwrotnie z tymi numerkami nie jestem pewny misze z pamięci).

@down
Biorąc pod uwage, "eskowy hip-hop" to tak, ale jest wiele zespołów, które robią dobrze to co robią.

Maggic 18-06-2007 22:07

A moim zdaniem polski hip-hop to dno...

Miodojad 18-06-2007 22:09

Up@

Przegrana z komercjalizacją. Takie są tego skutki.

Raymort 18-06-2007 22:10

Grammatik - Nie ma skróconych dróg

joey 18-06-2007 22:43

Kaliber 44 - Gruby czarny kot

albo

Kaliber 44 - Garbaty anioł

Rankor 18-06-2007 22:48

Cira - Dla Bialostoczan ; )

Celoz 18-06-2007 23:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Miodojad (Post 1494236)
Która piosenka hip-hopowa jest waszym zdaniem najlepsza.

Mamy tutaj antonimy ;]

IPchanger 18-06-2007 23:05

kdk squad- poczatki

kiedy zobaczylem ten klip olsnilo mnie

ehh, podziekowania dla pana Lecia, za przypominienie- to nie KBK lecz KdK!
i pamietajcie- Lepiej nie krytykujcie KDK - moga was pozbawic zycia.

Ojczul1 18-06-2007 23:22

Firma-Wirus Hiv Ho Polo

Thor of heaven 18-06-2007 23:30

Vil pooopieram OSTRego!!

- 1 na 100
- Dzięki

Super ;))

Wsłuchajcie się w słowa ;]
"zamknij mordę o mnie bo nie wiesz kim jestem"

Pozdro i polecam :]

Bordo 19-06-2007 00:14

Większość rapu który słuchacie i tu wymieniacie to czysta komercha. Najlepszymi raperami i składami są grupy podziemne. Wystarczy wejść na odpowiednią stronę. Mogę się wypowiedzieć co do Poznania. Zdziwilibyście się ilu wręcz genialnych raperów nagrywa w Poznańskim Podziemiu jak np. Świerk czy Greg. Ale oczywiście mało kto z Was ich zna. Tak więc pozostaje mi zagłosować na moich undergroundowców których nikt nie zna... Heh.

Świerk - To miasto tętni rapem.

Emily Firehair 19-06-2007 00:29

PFK - chwile ulotne.

Luthi 19-06-2007 00:40

Emblema- to jest to
K44- + i -
OSTR [30 minut] track nr 4

Lecio 19-06-2007 00:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Celoz (Post 1494759)
Mamy tutaj antonimy ;]

Boze, skoncz z ta swoja 'mrocznoscia' bo to juz nie jest smieszne,to jest zalosne.
Sluchaj czego sluchasz, i daj sluchac innym tego czego lubia.
Sry 'miszczu', tez slucham slayera, burzuma, behemotha, CoB, DB i mase innych metalowych zespołów, ale nie jaram sie jak tym tak jak ty, i nie pokazuje zdjec naszywek na plecaku.
@OT
nie znam konkretnych tytułów, ale wiem ze kaliber ma naprawde dobre teksty, no i oczywiscie paktofonika. Reszta S.S.I.E
aa...prawie zapomnialem o skladzie elo ziomów z KDK _./

Rybzor 19-06-2007 01:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 1494425)
Wyczuwanie ironii jest Twoją słabą stroną, czyż nie?

@top: nie znam tytułu, ale to.

Zgadzam się z lasuhem.

A tak na poważniej, to jakiś kawałek 2Pac'a, ale to raczej pod rap podchodzi, chociaż ja tam i tak nigdy tego nie odróżniam.

A Polskich naj? to nie ma, polski hh ssie imo.

Cytuj:

Rybencja aka Fisch (po niemiecku brzmi bardziej krieg), Ty to jednak jesteś baran i rogi masz, zamiast płetw. Ma być najlepszy POLSKI hip-gniotowy kawałek!
Wiem, bo ja se pszetumaczyuem jego kawałek i zaśpiewałem po Polsku i ciongle puszczam.

Cytuj:

edit2: a i czekam na ava, spiesz się albo Cię na sushi przerobię i zjem na surowo.
E, może zrobie, na dniach.

Walekifa 19-06-2007 01:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bordo (Post 1494931)
Większość rapu który słuchacie i tu wymieniacie to czysta komercha. Najlepszymi raperami i składami są grupy podziemne. Wystarczy wejść na odpowiednią stronę. Mogę się wypowiedzieć co do Poznania. Zdziwilibyście się ilu wręcz genialnych raperów nagrywa w Poznańskim Podziemiu jak np. Świerk czy Greg. Ale oczywiście mało kto z Was ich zna. Tak więc pozostaje mi zagłosować na moich undergroundowców których nikt nie zna... Heh.

Popieram.

Pierwszy Element z mojego miasta.

Lasooch 19-06-2007 01:09

Rybencja aka Fisch (po niemiecku brzmi bardziej krieg), Ty to jednak jesteś baran i rogi masz, zamiast płetw. Ma być najlepszy POLSKI hip-gniotowy kawałek!

edit: i mam nadzieję, że 2Pac to nie polski raper/hiphopowiec, bo to dopiero bym ignorancją błysnął xd

edit2: a i czekam na ava, spiesz się albo Cię na sushi przerobię i zjem na surowo.

Matek 19-06-2007 01:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bordo (Post 1494931)

Oczywiscie, ludzi z "podziemia" Gdanska tez znasz? "Och jaki jha biedy - wszyscy wokolo sluc haja komercji tylko ja jeden wierny fan rapu slucham tego co trzeba"

Co do ankiety.

Praktycznie wszycho K44 z naciskiem na "+ i -". Paktofonika od biedy tez moze byc. Nic ze wspolczesnego - nawet "podziemnego" bo to w 95% dno.

kamosblue 19-06-2007 02:11

Firma - Na 100%8o8o

http://youtube.com/watch?v=O0z0SNUiVRY

@na powaznie
Buja ta jamajka, milosc w stu procentach, jaraj, jaraj, jaraj - ostry na prezydenta

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:54.