Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Masowe odejscia postaci magicznych! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=136775)

Alanus Lutinum 29-06-2007 21:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pokers39 (Post 1520629)
Ten temat nie miał służyc do kłótni tylko do wyrazania własnych opini! Gdyby podobny temat powstał np po update 7.6 to sytuacji w której znajduja sie profesje magiczne była by inna. Powiem wam jedno raz na wozie, raz pod wozem :)

Co do niektorych sie zgadzam, ale mysle ze kolejny update bedzie juz naprawde wyrwnaniem profesji. Co byscie powiedzieli kiedy knight i palladyn zostal taki jak jest teraz, a drutowi i sorcowi dali by takie hity jak przed upadate 8.0?

Następne pół roku czekania. Na next update zaś przesadzą i tibia stanie się jednym wielkim gównem w którym żadną profesją nie da się grać CipSoft straci kasę, bo nikt grać nie będzie i ogólnie jeden wielki krach.

Talron 29-06-2007 21:09

Ale z was śmieszne postacie... Przedtem płakaliście że knighci i palkowie są za słabi a teraz jak już ich ulepszyli to płaczecie bo sorcowie i druci są cieniasami!!
Jak wam się nie podoba profesja to zmiencie na inną nikt wam nie każe grać sorcem/drd prawda?
Pozatym ludzie wybierają profesję którą lubią grać! Co was to obchodzi jakie hity będziecie walić na określonym lv przecież to tylko gra i nie ma co gadać: o nie mój kolega ma knajta i mnie zabije, nieee pliiiz zmieńcie to!!!BŁAGAAM!!!

PS
Druid tylko do uhów? A powiedzcie mi czym się różni druid od sorca oprócz tego że nie ma ue i e wave (i jakiś badziewnych czarów)których i tak nikt prawie nie używa?

pokers39 29-06-2007 21:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Talron (Post 1520676)
Ale z was śmieszne postacie... Przedtem płakaliście że knighci i palkowie są za słabi a teraz jak już ich ulepszyli to płaczecie bo sorcowie i druci są cieniasami!!
Jak wam się nie podoba profesja to zmiencie na inną nikt wam nie każe grać sorcem/drd prawda?
Pozatym ludzie wybierają profesję którą lubią grać! Co was to obchodzi jakie hity będziecie walić na określonym lv przecież to tylko gra i nie ma co gadać: o nie mój kolega ma knajta i mnie zabije, nieee pliiiz zmieńcie to!!!BŁAGAAM!!!

PS
Druid tylko do uhów? A powiedzcie mi czym się różni druid od sorca oprócz tego że nie ma ue i e wave (i jakiś badziewnych czarów)których i tak nikt prawie nie używa?

Masz racje ;d trzeba myslec pozytywnie jak knightci byli tak slabi ze na wojnach najczesciej padali to co stao:)? Nic przypadek? Nie za male hity jedynie explo moglo cos zdzialac albo nogi za pas i ucieczka

TibiaToDno 29-06-2007 21:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Talron (Post 1520676)

PS

Sam jesteś śmieszna postać .W twoim poście brakuje logiki ... większość z ludzi ,którzy narzekali ze rycerz i paladyn są słabi teraz ma radoche ,ot co .
Prawda ,że nikt mi nie karze grać magiem ,ale zdecydowałem się na kupno pacca i wybór tej ze profesji bo znałem jej możliwości i ograniczenia ,oraz możliwości i ograniczenia pozostałych ,a teraz mi wywrócili wszystko do góry nogami -.- płace - żądam .Po co mam się męczyć magiem jak mogę rycem zrobić lvl 100 w 2 miechy ,do tego jak już zrobię owy lvl moge expic wydajniej i lepiej od maga ... co nie zmienia faktu ,że rycerz to denna ,nudna ,prosta i niewymagająca niczego od gracza profesja ,więc jak już na coś będę zmieniał
to na palla :).

Esther 29-06-2007 22:01

Ja jestem knightem i przez ten up-date tez odechciewa mi sie grac. Tibia stala sie wielkim otsem, sam mam skile 80/81 ktore zrobilem na dlugo przed updatem zebym mogl expic bez waste na cycach, a teraz po update byle knight ze skilami 60/60 biega sobie po pohu, stracilem tyle czasu na skilowanie zeby teraz latalo po pohu 30+ knightow i w tym okolo 25 ponizej 25 lvla -.-. Po up date poprostu teraz nie ma gdzie expic nagle pelno knightow przywrocilo sie do zycia jak nigdy zaczeli expic na guardach pohu

I wcale przed updatem knight nie byl najslabsza i najbardziej pokrzywdzona profesja, wrecz przeciwnie wiekszosc ludzie na servach to sorki, knighty wiec jak knight byl taki slaby to czemu go wybierali? mi jakos nie przeszkadzaly moje hity i caloksztal profesjii dobrze wiedzialem co wybieram i dlatego nie narzekałem. Przed upem mozna bylo chodzic na hunty z sorcami bo mieli przyzwoite hity a teraz?? chca albo wiecej loota bo maja wiekszy waste albo wogole nie ma chętnych.

Gawroon 29-06-2007 22:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pokers39 (Post 1520629)
Ten temat nie miał służyc do kłótni tylko do wyrazania własnych opini! Gdyby podobny temat powstał np po update 7.6 to sytuacji w której znajduja sie profesje magiczne była by inna. Powiem wam jedno raz na wozie, raz pod wozem :)

Co do niektorych sie zgadzam, ale mysle ze kolejny update bedzie juz naprawde wyrwnaniem profesji. Co byscie powiedzieli kiedy knight i palladyn zostal taki jak jest teraz, a drutowi i sorcowi dali by takie hity jak przed upadate 8.0?

To to by był JEDEN WIELKI O T S ! Co za debilny pomysł - zgłoś się do cip'ów to cie zatrudnią.

wrogonastawiony 29-06-2007 22:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Don^Mokate (Post 1520412)
...i jeszcze wiekszy dmg.

Hęęęęęęęę ?

Drakonir 29-06-2007 23:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hooligan90 (Post 1520564)
2
@up

skilowales kiedys knightem? czhyba nie.... myslisz ze 73 skilla to wychodzac z rooka w 10 min robisz? ...

Nie ale napewno nie jest to mega evul zadanie:baby:

Gawroon 29-06-2007 23:07

@up

On ci powie, że " to ejst mega evul zadanie ile się trzeba namęczyć(...)", bo nigdy nie grał sorcem ani drutem...wiem zaraz mi pojadą niedorozwoje, że co ja wiem o tibii mam "pszecierz" tylko 23 lvl....ale widzialem grę wyższych lvl...

C@ryn 30-06-2007 01:48

@up
Cfaniak ;]

@topic
Jak przed upem MDW wbił 14 kk expa a Sero max 5 kk to magom było dobrze, a teraz zmniejszyli im hity i afera na całe forum. Nie podoba się, nie grajcie, albo idźcie na otsy, tam bedziecie walić po 5 kk z óe i robić 14 kk expa w 5 minut ....

Muminek1993 30-06-2007 02:30

;p

Ja gralem przed upade sorcem i bede nim gral dalej bo moze cos nastepny upade mi da. denerwujaca jest tylko fala 20 lvl knightow i pallow ktorzy sie wpychaja na exp. Np dzis stalem na wyvernie z ds a obok mnie 5, 20 lvl knightow i 2 pallow 15 i 20 lvl i jak tu grac jak oni kradna loot.

TibiaToDno 30-06-2007 10:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin (Post 1521681)
Dzisiaj trafilem na ciekawa wypowiedz na temat update (niestety nie mam linka).

Balansacja byla potrzebna, tyle ze albo trzeba bylo obnizyc sorcow/druidow do obecnego poziomu, albo podbic rycerzy/palow do obecnego poziomu, robiac obydwie rzeczy CIP przecholowal.

Jesli by podbili tylko rycerzy do obecnego poziomu to wreszcie w PvP bylo by mniej wiecej rowno, ale znowu potwory staly by sie zdecydowanie za slabe.

Znowu zostawienie sorcow na poziomie sprzed update tez nie jest opcja... wyglada na to ze sorce zostana jak sa a rycerze wroca do tego jak byli albo podobnie (tak slyszalem na tescie wyglada).

No Gremlin już myślałem ze jesteś jednym z tych ślepo wierzących ,iż balansacja była prawidłowa i cipsoft wykonał od dawna potrzebne zmiany ... co oczywiście jest bzdurą .Byłbym widzieczny jakbyś napisał coś więcej !Kto napisał tego posta (tutor?GM?zwykły gracz?) i kiedy owe zmiany zostaną wprowadzone ...

pokers39 30-06-2007 10:38

Powiedzmy ze zgadzam sie z wami, o tym balansie, jednak z palladynem przecholowali kiedys power bolty były tak drogie a teraz mozna kupic je w sklepie ze bezcen dla palladyna mogli by zostawic te nowy czary zeby wiecej za jednym razem boltow zrobic itp...

Rzewnis 30-06-2007 13:00

Wiecie co ja o tym myślę. Jak już balansują postacie to nie powinni obniżać siły postaci magicznych. Ludzie dosyć ciężko pracowali żeby nawbijać te swoje 200 lvle i teraz ciężko będzie im się przestawić na grę czymś co jest 2x słabsze.

Wydaje mi się, że dopóki nie wróci stara siła postaci magicznych, to TOP 100 na erigu będzie wyglądać tak jak wygląda teraz (99 rycerzy i paladynów + 1 mag)

Przeciętnego maga/druida raczej nie obchodzi jak silni są rycerze. Postacie magiczne potrzebują jednak mieć starą siłę, żeby mieć taką samą frajdę z gry. Co z tego że teraz są równi rycerzom, jeśli nie mają już takiej przyjemności z gry.

Rozwiązaniem tego mogło by rzeczywiście być zostawienie nowej siły ataku rycerzy i palków oraz starej siły magów drutów. Do tego można by wprowadzić jakieś super silne potworki które byłyby wyzwaniem nawet dla większych drużyn.

pokers39 30-06-2007 13:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rzewnis (Post 1522041)
Rozwiązaniem tego mogło by rzeczywiście być zostawienie nowej siły ataku rycerzy i palków oraz starej siły magów drutów. Do tego można by wprowadzić jakieś super silne potworki które byłyby wyzwaniem nawet dla większych drużyn.

Ciesze ze sie zgadzasz na takie cos ^^

Neo_pl 30-06-2007 14:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez yz0 (Post 1520430)
Knight i pall nie mają hitów za free. Musieli na nie ciężko się na robić. Jak uważasz , że jest za free to spróbuj skillowania do co najmniej 80 sword fighting.

Wez wbij przynajmniej 70 mlev to pogadamy ^.^ NA 70 mlevelu walne z visa ze 150 ... 40 knight walnie czasami 250 chodz jego srednia jest ofc mniejsza lecz mnie to kosztuje on ma for free

Dark Sven 30-06-2007 14:10

Odchodzą postacie magiczne, gdyż wyłączyli im "God Mode". Trudno, będa następni. Pracownicy Cip Softu z głodu nie umrą.

Piotrek Marycha 30-06-2007 15:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Terravita (Post 1520421)
Powiedz mi kiedy to najci mieli "kijowo" bo ja sobie tego jakoś nie przypominam. To, że sorc/druid po update 7.8 był lepszy to nie znaczy, że najtem nie dało się grać...

a teraz sorcem nie da sie grac?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Acor (Post 1520544)
Cóż robiłem ostatnio testy ze znajomym na dragach, ja 60 ms 51 mlvl 5 smoków z czego potrzebowałem około 13 hitów na smoka. kosztowało mnie to jakieś ~1600 many licząc 2 exury gran na smoka. Znajomy knight 65 lvl wtedy 73 skill bron war hammer 1 smoczek 6 hitów, kolejny 7, następny 4, kolejny 6 ostatni 5, strata po jego stronie 2 runki uh.

LOL od kiedy sie 60 sorkiem Dragi bije?!?!?!?
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Holek080 (Post 1520559)
Pall przed update wcale gorzej niż sorc nie miał. Sam grałem sorcem i pallem i cos o tym wiem

G*** wiesz, jakbys widzial 70 sorca robiącego 60k+/h bez waste to bys dopiero "cos o tym wiedział"
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez TibiaToDno (Post 1520758)
Prawda ,że nikt mi nie karze grać magiem ,ale zdecydowałem się na kupno pacca i wybór tej ze profesji bo znałem jej możliwości i ograniczenia ,oraz możliwości i ograniczenia pozostałych

chciales powiedziez ze znales możliwosci sorca (zadnych ograniczen) i ograniczenia innych profesji (zadnych mozliwosci)

Cytuj:

,a teraz mi wywrócili wszystko do góry nogami -.- płace - żądam
a qutfa knightci nie płacą? wiec czemu maja bic 2 x wolniej, 2 x slabiej, i 2 x mniej opłacalnie?

Cytuj:

Po co mam się męczyć magiem jak mogę rycem zrobić lvl 100 w 2 miechy ,do tego jak już zrobię owy lvl moge expic wydajniej i lepiej od maga ...
tydzien temu - "Po co mam sie meczyc knightem jak moge sorcem zrobic lvl 100 w 2 miechy, do tego jak juz zrobie owy lvl moge expic wydajniej i lepiej od knighta..."

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rzewnis (Post 1522041)
Wydaje mi się, że dopóki nie wróci stara siła postaci magicznych, to TOP 100 na erigu będzie wyglądać tak jak wygląda teraz (99 rycerzy i paladynów + 1 mag)

a co, za bardzo sie przyzwyczailes ze przed upem bylo 99 sorców + 1 knight ?

Cytuj:

Przeciętnego maga/druida raczej nie obchodzi jak silni są rycerze. Postacie magiczne potrzebują jednak mieć starą siłę, żeby mieć taką samą frajdę z gry. Co z tego że teraz są równi rycerzom, jeśli nie mają już takiej przyjemności z gry.
Masz racje, zajebista jest była przyjemnosc jak sorce biły 2x mocniej na 2x mniejszym lvl od knighta

Cytuj:

ale dalej by sie expilo na slabych monsterach, wiec nie tedy droga aby wprowadzac coraz to mocniejsze potwory......

grzelu8 30-06-2007 16:06

knightci powinni miec mniejszy atak od sorca ale expic tez z mniejszym waste, druidzi powinni byc niezbedni w kazdym party i uzywac buff

MrVego 30-06-2007 16:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez grzelu8 (Post 1522502)
knightci powinni miec mniejszy atak od sorca ale expic tez z mniejszym waste, druidzi powinni byc niezbedni w kazdym party i uzywac buff

dlatego mysle, ze jesli by cipsoft mial cos naprawiac po tym updacie, to zwiekszyc sile sorkow, a knightow zostawic w spokoju, bo fajnie sie nimi gra, lecz sork zeczywiscie teraz jest zbyt slaby ;/
a druid jest potrzebny w party jako healer caly czas :)
tylko niektorzy nierozumieja sensu grania nim i mowia ze jest do dupy

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:30.