Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Magic level u palka po upie (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=140595)

Sandrzysko 31-07-2007 01:41

Ok z tym to przesadzilam xd I stwierdze,ze pall nie ma takiej wielkiej potrzeby bicia 15mlvla.Wystarczy 5 mlvl na uhy i pare jeszcze,zeby uh wiecej leczyl...

ArcHammer 05-08-2007 13:58

trenuj mlvl co ci zalezy:p zawsze leprzy sie przyda

Sir-Babolek 02-10-2007 15:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Darkneress (Post 1562103)
Boże weź nie słuchaj ich , bo nie mają pojęcia o tym .
SD legenda tak jak kolega wyżej powiedział , m lev u palka po uptade w góle prawie nie jest już przydatny taki jak masz na 40 jest jak najbardziej ok , w ogóle go nie trenuj , z levelem sam urośnie . Po tym uptade zrobiłem sobie palka ma on 20 dni i 40 lev 12 m lev 68/43 i m lev wogóle mi się nie przydaje dragi cisne sobie jak chce bez dużego waste ( troszke manasów ) , a i co do tego , że sd palka na wojnie sie przydaje to chyba kawał ma być ? Kiedyś m lev u palka ćwiczyło się tylko na SD i większe hity od tej runy , a teraz po co ? Pal i jego sd na wojnie to śmiech na sali ; ) takie jest moje zdanie teraz można srać na m lev paladyna i tyle .
@DOWN
Powiem ci tyle , że level jest ważniejszy niż m lev u palka ( teraz ) wyższy level : więcej expowisk , szybszy exp , bardziej się ciebie boją takie 40 + xD , a na m lev zawsze jest czas a , jeżeli chodzi o uhanie to wiesz .. pare punkcikow życia w tą czy w tą .. zresztą napewno np. na dragach nie będziesz używał uhów , a nawet e vity tylko sama e-gran , a jak ja mówie na swoim przykładzie mam takie małe waste na dragach na takim lev to na wyższym .. Dobra rada dla ciebie exp , exp , exp olej m lev ; )

SD owszem teraz ma smieszny dmg ,ale tak jak pisano wczesniej kazdy dmg na warze sie przydaje ! tymbardziej paladyn uzywajacy Assasin Star + SD moze nawet zadac 300dmg w playera ( przy zalozeniu ze trafi dobrze z assasin stara ), dlatego tez warto trenic mlv ale nie glownie pod SD dmg xd tylko pod leczenie, bo wzor na leczenie niezostal zmieniony, zostal ten z przed update'tu.

Mordor 02-10-2007 15:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 1566963)
Ta, opłaca się, żebyś mógł używać najpierw mw a potem paralyze. Swoim palkiem 15 mlvl wbiłem dopiero koło 60 lvla (nie pytajcie, dlaczego, bo to aż głupie), ale i tak przed 60 lvlem sdki wiele krzywdy nikomu nie zrobią, demonów/wrli się nie hunci. ATM trenowanie mlvla 'na sd' to głupota.

Rune Paralyze moze uzywac tylko i wylacznie druid wiec mlvl mu nic nie da ;)

r4mz3s 02-10-2007 16:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Darkneress (Post 1562103)
Boże weź nie słuchaj ich , bo nie mają pojęcia o tym .
SD legenda tak jak kolega wyżej powiedział , m lev u palka po uptade w góle prawie nie jest już przydatny taki jak masz na 40 jest jak najbardziej ok , w ogóle go nie trenuj , z levelem sam urośnie . Po tym uptade zrobiłem sobie palka ma on 20 dni i 40 lev 12 m lev 68/43 i m lev wogóle mi się nie przydaje dragi cisne sobie jak chce bez dużego waste ( troszke manasów ) , a i co do tego , że sd palka na wojnie sie przydaje to chyba kawał ma być ? Kiedyś m lev u palka ćwiczyło się tylko na SD i większe hity od tej runy , a teraz po co ? Pal i jego sd na wojnie to śmiech na sali ; ) takie jest moje zdanie teraz można srać na m lev paladyna i tyle .
@DOWN
Powiem ci tyle , że level jest ważniejszy niż m lev u palka ( teraz ) wyższy level : więcej expowisk , szybszy exp , bardziej się ciebie boją takie 40 + xD , a na m lev zawsze jest czas a , jeżeli chodzi o uhanie to wiesz .. pare punkcikow życia w tą czy w tą .. zresztą napewno np. na dragach nie będziesz używał uhów , a nawet e vity tylko sama e-gran , a jak ja mówie na swoim przykładzie mam takie małe waste na dragach na takim lev to na wyższym .. Dobra rada dla ciebie exp , exp , exp olej m lev ; )

Nie olej mlv tylko warto go trenic, idz poskiluj i mlv sam wskoczy, bo czym wyzszy mlv to masz mniejsze waste bo gran i vita lepiej lecza i uhy wiecej hp przywracaja wiec nie wiem czy tak warto go olewac :confused:

Kniht 02-10-2007 17:42

Ja chciałbym jeszcze zauważyć fakt, iż palek zamiast uh używa do leczenia mf, i się uha czarem, więc 15 mlvl wpada tak jak już mówili poprzednicy około 60lvl.
Z tą różnicą, że sd weżniesz, strzelisz kilka razy w jakiegoś stwora i podziękujesz.

Alanus Lutinum 02-10-2007 17:56

Kalklukacja czarów i run leczyącyhc nie zmieniła się po update, bo inaczej knight nie umiałby expić solo (koszty byłyby tak ogromne). To samo tyczy się czarów.

bemo 02-10-2007 18:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kniht (Post 1677062)
Ja chciałbym jeszcze zauważyć fakt, iż palek zamiast uh używa do leczenia mf, i się uha czarem, więc 15 mlvl wpada tak jak już mówili poprzednicy około 60lvl.
Z tą różnicą, że sd weżniesz, strzelisz kilka razy w jakiegoś stwora i podziękujesz.

mi wpadl na 48 , a zbytnio nie skilowalem ;f

Neo Pall 19-10-2007 02:09

Trochę mi żal tych paladynów robionych po update... 40+ lvl żałosne skille (~65) i śmieszne mlv.... Ja 15 mlv miałem na 39 lv. Według mnie opłaca sie ćwiczyć mlv, tak samo jak skillować. Nabijasz skille, mlv i masz spokój, a nie później ogladam filmiki z ani- 100rp i 89 dysta... To przecież jest śmiech na sali :D

Pershing 19-10-2007 02:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sandrzysko (Post 1565714)
Mlvl zawsze jest wazny(nawet u Knighta).Pisalo,ze P Bolt go zastapi,ale nie jest tak do konca...Bywaja potwory z duzym pancerzem i na ktorych bardziej oplaci nam sie uzyc runy niz marnowac na to amunicje.

amunicje ,ktora kosztuje 325 gp za sztuke

Gucias 19-10-2007 11:48

Lol? 15 mlvl u pala na 60 lvlu? ... no comment, ja miałem na 30 lvlu....

Vil 19-10-2007 14:35

no i do czego sie przydal ?

wrogonastawiony 19-10-2007 15:21

No jak to po co ? Kolega wyzej ktory sie tak chwali pewnie expi sobie teraz na sd.

Gucias 20-10-2007 13:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Caban Nadbaltycki (Post 1703328)
a za przeproszeniem kogo to do [cenzura] nedzy obchodzi? kazdy gra jak mu sie podoba, moze nie jest takim no liferem zeby pol roku klepac skille tylko po to zeby go potem jakis ciec na 2 sdki wzial bo za malo hp mial... jak mozna kogos oceniac po tym jakie ma skille na danym lvlu? jak dla mnie im nizsze na wyzszym lvlu tym lepiej bo to znaczy ze zamiast marnowac czas i zycie po prostu sobie expil dla zabawy...

a ten twoj 30lvl paladyn w dupe se mogl wlozyc 15mlvl bo jakby przyszedl 60lvl palladyn nawet z 5mlvl to zmiotl by twojego z ziemi majac wiecej cap i hp niz to twoje gowienko...

kthxbye nolifers..

Skończyłeś?, to spuść wodę. Nie mam pala na 30 lvlu tylko na 62.
Chyba trochę przesadzasz z tym porównaniem 60 pal z 5 mlvl i 30 lvl z 15 mlvl - kto by tu kogo zmiótł...60 lvl mógłby mnie sobie klepać z boltow, a ja bym sobie stał z shieldem na full def i bym go bił z sd i co jakiś czas leczył, ale rzadko bo i tak mało by mi zabierał hp z boltów
Nie jestem no liferem, ten palek był stworzony w 2004 roku, i jakbym był no liferem to bym już miał chyba z 300 lvl....
Ja nikogo nie obrażam, tylko dla mnie dobry palladyn powinien mieć dobry magic również(a nie jak palki robione po upie -.-)
A co do przydatności magica:
1. więcej się leczę
2. zadaje większe obrażenia np. exori conem3
3. przez to, że się więcej leczę - tracę mniej manasów = oszczędzam kasę.
4. szpan również jest plusem - drożej mogę sprzedać chara
5. kiedyś jak możliwość rzucania czarów zależała od magica, to 15 mlvl przydawał się bardzo do niewidki.(teraz po upie nie za bardzo)

mAges 20-10-2007 14:10

O mnie

Ja tam mam 20 lvl i 7 m lvl (zaraz 8 ) jakos specjalnie go nie trenilem sam rosl,ale duzo razy dedlem moglo byc lepiej

Tatamalolata 20-10-2007 14:17

Po update idzie wolniej mlvl u palla :P who have 25mlvl on pally ? ;o

mAges 20-10-2007 14:20

Masz racje

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tatamalolata (Post 1703489)
Po update idzie wolniej mlvl u palla :P who have 25mlvl on pally ? ;o

idzie o wiele wolniej

Kowa_l 20-10-2007 16:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gucias (Post 1701612)
Lol? 15 mlvl u pala na 60 lvlu? ... no comment, ja miałem na 30 lvlu....

o wow o i ile walnoles z tego sd w czlowieka za 50 ? wowowow :)
Nigdy nie lubialem trenic , wiec 15 mlvl wpadl mi na 42 lvl ;) aktualnie na 95lvl mam 19mlvl i jak walne z sd za 80 w czlowieka to jest dobrze ;p
Radze potrenowac zebys sie lepiej leczyl :)

Gucias 20-10-2007 19:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mAges (Post 1703498)
idzie o wiele wolniej

szybkość nabijania magica nie zmniejszyła się. Tylko ludzie go mniej trenują.
@up
Nie wiem ile bym walnął w człowieka bo nie miałem okazji testować - gram na non-pvp
@ down to to ja wiem , ale chodzi o to , że mi nie potrzebne to było do zabijania ludzi.

Mbaton 20-10-2007 19:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gucias (Post 1704126)
szybkość nabijania magica nie zmniejszyła się. Tylko ludzie go mniej trenują.
@up
Nie wiem ile bym walnął w człowieka bo nie miałem okazji testować - gram na non-pvp

Hit w potwora / (podzielić na) pół. N/c

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:15.