Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Skype vs. Gadu-Gadu (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=144086)

Sozemego 16-08-2007 03:01

Nigdy nie mialem problemu z moim gg (v 6.1 build 158), raz zassalem nowsza wersje to padla mi z 5 razy -.-. Dlatego wole zostac przy tym. Nie zwalnia mi kompa, wszyscy moi znajomi z polski tego uzywaja, nie wiesza sie no i jestem do gadu przyzwyczajony. Jak rozmawiam z kims przez mic to i tak uzywam ventrilo.

Tovob Lard 16-08-2007 09:15

gg, skype, tlen, aqq ssie, bo najlepsze jest Google Talk:)

Korektor 16-08-2007 09:52

Skype mnie wkurza pięćdziesięcioma okienkami wyskakującymi przy włączaniu systemu. Niby chcą mi tym ułatwić życie ale coś jak

[bam]Czy chcesz wyłączyć skype?
[tak]
[bam]Na pewno?
[tak]
[bam]Ale jesteś pewien, że jesteś pewien?
[tak]
[bam] A bardziej pewien, że jesteś pewien, czy, że chcesz wyłączyć skype?
[pora na reset chyba]

Dlatego używam gg. Nie potrzebuję nic więcej, bo da się pogadać z kilkoma osobami od tak. Nie muszę mieć super outfitu, czy jakiś dodatkowych opcji. Skupiam się na tym co dla komunikatora najważniejsze - na rozmowie pisanej.

Skype capi.

gavreonien 16-08-2007 10:40

błędny post.

Nadrill 16-08-2007 13:25

Fagasy, idźcie kolekcjonować punkciki na nowe tapetki w tym AQQ.
Konnekt - jedyny słuszny wybór. Skype przydaje mi się tylko do pokazywania, czy net mi się nie rozłączył, bo po tych lampeczkach ciężko zidentyfikować.

Pulaski 16-08-2007 13:41

Ja nie wiem co jest lepsze...
Używam gg i msn, gg by "porozmawiać" z znajomymi w Polsce. Msn po to by "pogadać" z moimi znajomymi tu gdzie mieszkam (bo ja nie mieszkam w pl). Skype'a też mam ale ja nie korzystam z niego ino moja stara by móc zadzwonić do rodziny w Polsce.

Skurka 16-08-2007 20:39

Tak, wszyscy mają AQQ po to żeby zebrać wapsterka i zapodać wyjedwabisty dzwoneczek ROTFL. A ja mam bo chce mieć najwyższy poziom doświadczenia i być kool hah

Jak już zostało wspomniane, porównanie jest złe bo skype jest programem do komunikacji głosowej, a sam moduł czatu jest na dokładkę. Następnym razem przeczytaj coś więcej o programach, które porównujesz.

EDIT: @Down
To powiedz mi ile osób instaluje SKYPE po to żeby używać go głównie do pisania? W komunikacji głosowej (może z wyjątkiem zastosowania typowo do komunikacji w grach) Skype jest bardzo popularny.

Marcin24 17-08-2007 00:09

Zrobiłem to porównanie nie dlatego, żeby znaleźć najlepszy komunikator, tylko dlatego, że nie rozumiem niepopularności Skype na tle Gadu-Gadu.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Skurka (Post 1606648)
Następnym razem przeczytaj coś więcej o programach, które porównujesz.

Patrzyłem na te programy okiem zwykłego użytkownika. A jeśli porównać te moduły chatu, to ja tam różnicy nie widzę...

Żyłka 17-08-2007 00:11

Bo Gadu-Gadu było pierwsze.

Dr. Omader 17-08-2007 03:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Żyłka (Post 1607047)
Bo Gadu-Gadu było pierwsze.

Jak to mawiają "Lepiej być pierwszym, niż lepszym" :P

www.spik.wp.pl _/

lord orzech 17-08-2007 10:16

Gadu, bo nie mam mikrofonu :>, a z resztą mało moich znajomych ma skype to po co miec zainstalowanego?

nutell4 17-08-2007 21:08

Skype jest do rozmów głosowych a gg tekstowych. Dźwięk w gg prze mikrofon jest nie do zniesienia.

Leonardzik 17-08-2007 22:40

gg rlz

szczerze mówiąc wolę GG bo Skype to nuda ;] z resztą nie wiem jak to opisać ale bynajmniej wolę stare dobre gadu-gadu xD

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:39.