![]() |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
PO <10 znakuf>
|
Tylko i wyłącznie na komuchów. LiD.
@EDIT: @Down: Gówno prawda. : ] @2EDIT: @2Down: A teraz spójrz w oczy pięknej pani w mym avatarze i powiedz, że to takie straszne, złe, niedobre i okrutne. Ale najpierw włącz TVN24 i sprawdź co teraz dzieje się w naszym "kraju". ; ] |
Unia Polityki Realnej. Nie wierzę ani PO, ani PiS, a głosowanie na postkomunistyczną lewicę to zdrada kraju.
@up A potem się dziwić, że kraj wypłaca emerytury z budżetu i z nich ściąga podatek z powrotem do budżetu... @down I przez takie dzieci ten temat nie ma sensu. Oczywiście zedytował posta ;). |
Samoobrona 4ever.
a tak na serio : LiD. Zagłosowałem na samoobrone ale możecie spokojnie doliczyć głos na lid w sondzie. |
Cytuj:
|
Cóż mój głos pójdzie na Gadzinowskiego czyli na LiD.
|
Teraz miałbym duże problemy, gdybym miał zagłosować.
Na pewno nie PiS, bo to co wyczynia to raczej można uznać za skecze kiepskiego kabaretu (Tu afera z teletubisiami czy dobór ministrów ala hardkor negocjejszyn). PO traci w moich oczach. Brak jakiegoś sensownego planu, cały czas narzekanie na PiS, a te wszyskie pro-platformiane Media, które też cały czas jeżdzą po PiS'ie, pomimo niechęci do PIS nie podobają mi się. Albo LiD, albo Po. Z dwojga złego.... |
Tak naprawde nic mi sie do konca nie podoba, ale jak juz to PO.
|
Na partie 'liberalna' PO.
|
Wszyscy jeżdżą po Giertychu a tak naprawdę wszystkie ustawy które są wyraźnie widoczne zainiciował LPR (becikowe,reforma szkolnictwa,niskie podatki dla ubogich rodzin itp).
PiS chwali sie właśnie tymi pomysłami a jak sie okazuje we wszystkich głosowaniach byli przeciw.I komu tu teraz wierzyć?;) A szczególnie kocham Romana za to że nie będę musiał pisać matury z matmy:cup: Uważam też partie Tuska za ludzi z "pomysłem" W tym roku nie mogę głosować ale na pewno zrobię to za rok. |
Cytuj:
Po drugie: poza LPRem z tej samej listy startuje UPR. Co do tematu, jakbym głosował (dopiero za rok...), to mój głos poszedłby na UPR , a dokładniej UPR i LPR. Przynajmniej dzięki temu, że startują razem, UPR ma szansę na wejście do sejmu. I już wolę, żeby Romek a nawet Wojtuś do sejmu wskoczył, aniżeli więcej posłów z PiSu. |
Najlepszym rozwiazaniem by była partia, która nie faworyzuje Kościoła Katolickiego (tj. nie przeznacza państwowych pieniędzy na Świątynie Opatrzności <sic!> i nie zwalnia Kosciola z podatkow itd. dlugo by wymieniac...). Wiec... PiS i LPR Odpada, PO najpewniej tez...
Najlepsza by była RACJA PL Cytuj:
|
Cytuj:
|
Lubie Pana Borowskiego, jesli bylbym pelnoletni zaglosowalbym na LiD.
Czego tak malo glosow na PiS ? hm ? |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Reforma szkolnictwa - jaka reforma? O.o Niskie podatki dla ubogich rodzin - tutaj szczegółów nie znam, ale wolałbym jednak obniżanie podatków dla wszystkich, bez wyszczególniania kryteriów, wprowadzania ulg, wyjątków itd. Nasz system podatkowy jest i tak wystarczająco skomplikowany i zbiurokratyzowany. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Bo PiS ma poparcie w innej części społeczeństwa niż ta co przesiaduje na forach dla osób młodych? Mimo wszystko 4 głosy są, choć pewnie dla jaj ktoś to zaznaczył. Swoją drogą pozytywnie oceniam prezydenturę Lecha Kaczyńskiego.
@up Wprawdzie masz trochę inne poglądy polityczne, ale doceniam to że masz swoje zdanie, a nie tak jak większość tego forum... |
Cytuj:
|
Post mi sie skasowal ;/
Nie bede glosowala, dlatego tez nic nie zaznaczylam w sondzie... Dlaczego? Otoz sejm rozwiazal sie troche za szybko... Pare razy slyszalam date moich 18 urodzin jako date ewentualnych wyborow, lecz tak sie nie stalo. Niestety? Sama nie wiem. Z jednej strony czekalyby mnie pierwsze wyboru, uczestnictwo w zyciu politycznym panstwa... Na pewno poszlabym do urn, gdyz brak glosu jest glosem na swoich przeciwnikow... Lecz z drugiej strony moje preferencje polityczne nie sa do konca jasne. przy ostatnich wyborach na rowni traktowalam po i pis, naiwinie myslac, ze cos zmienia na dobre w naszym panstwie. A teraz... Nie potrafie nic dobrego powiedziec o rzadach pis. Zajeli sie wyolbrzymianiem problemow, wygrzebywaniem starych tematow (jak np aborcja, i tak nic z tym nie zrobili), zamiast uczciwa praca. Dokonali pare reform, ale czy sa one dobre? Szkolnictwo? Nie skomentuje... Polityka pro-rodzinna? Becikowe nie zwiekszy przyrostu naturalnego.. A ulga moze nas wiele kosztowac. Nie znam sie na tym, lecz moim zdaniem nie tu lezy problem. Chodzi glownie o prace... Zajeli sie glownie korupcja i ipn.. Owszem, jest to wazne, ale nie najwazniejsze... Pis stracilo w moich oczach... Podobnie teraz traci platforma. Zamiast skupic sie na wlasnym programie to zajela sie krytyka obecnych rzadow... Przed wyborami przejrzalabym plany wyborcze po i lid.. I wybralabym jedna z tych dwoch parti... Chcialabym mieszkac w panstwie liberalnym, swieckim. Bez zadnych swiatyn za panstwowe pieniadze, religi do sredniej... I radia maryja. Chcialabym moc spokojnie studiowac, po studiach znalezc prace i nie bac sie, ze ja strace w momencie, gdy urodze dziecko. Nie chce ciagle sluchac o korupcji, aferach... Nie chce wyjezdzajac za granice widziec, jak sie z polskich politykow smieja... Ale na takie panstwo przyjdzie mi troche poczekac. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:00. |