Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   RE : Polska dla Polakow, Ziemia dla Ziemniakow, Tibia dla… polakuf! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=148315)

Thero 22-09-2007 23:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kele (Post 1663194)
Słyszałeś kiedyś też o tym, że nie kocha się za coś? :)

Kocha się mimo wszystko ;'P. Ale to "wszystko" i tak trzeba by jakoś lepiej określić.

Arka_Sath_Wielki 23-09-2007 23:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok (Post 1661746)
rotfl xD bez urazy, ale ja mam 4/5 polaków w tibii w 4 literach... za co? za bycie m.in. takimi jak Ty, nóbkami co to niby "walczą za ojczyznę"... no ja pitole, jak można walczyć za ojczyznę w Tibii!!! Czy wam się Virtual miesza z realem do diabła?!! 90% uważa, że "patriotyzm" to napieprzanie każdego kto nie jest polakiem a czasem nawet napieprzanie polaków którzy mają inny pogląd niż "patriota"... -.-" To jesteś patriotą od 7 boleści... -.-" Z takim samym podejściem to ja jestem rodowym Japończykiem bo kocham ten kraj jak Polskę ale (na razie) nie można nazwać mnie osobą obeznaną z ich historią/kulturą... Patriota który nie zna kultury swojego kraju, tradycji, historii jest tylko patriotą z nazwy, takim pustym na pokaz... I nie mówię tutaj, że każdy powinien z marszu rozwiązać rozszerzoną maturę z Historii... -.-"
aVe

Dokladnie !! virtual z realem a real z obi ... uwazam takie cos za debilizm kompletny tibia to tylko gra ale wiele ludzi tego nie rozumie ...

ripper 23-09-2007 23:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kele (Post 1663194)
Słyszałeś kiedyś też o tym, że nie kocha się za coś? :)

Kocha się za coś. Inne teorie trzeba włożyć raczej między bajki i sf.

Ashlon 24-09-2007 00:54

Temat ciekawy, nie powiem, w koncu rozni sie od "oh noes, ukradli moj stuff!". ale ciezko wplynac na ogol...

Marvolis 25-09-2007 21:27

ten artykul jest po prostu smieszny tak jak ty. nie widze w nim jakiegokolwiek sensu. czytajac to szanowalem cie do czasu kiedy dotarlem do fragmentu gdzie piszesz ze jestes czy czujesz sie lepszy od jakis okreslonych osob. z takimi osobami polacy walczyli w wojnach nie wiem czy pamietasz a powinienes, tak swietnie przeciez znasz nasza historie. w ogole to polowa tych argumentow jakos mnie nie rusza. przyklad takiego Kubicy jest przynajmniej nie na miejscu. co z tego ze jezdzi dla niemieckiego teamu jak na jakis polski team sie jeszcze nie natknalem? argument o tym ze polacy robia bledy w pisowni. hmmm mysle ze tego czy szwedzi lub brazylijczycy robia bledy gdy posluguja sie swoim jezykiem nie wiesz. a angielski mnie nie obchodzi. rzadko spotykam sie z tym zeby jakis polak przynajmniej srednio znajacy angielski robil 5 bledow w jednym zdaniu. co do tego co pisales na temat znajomosci angielskiego u polakow... hmm ok te ~20
lvle moze ograniczaja sie do tych podstawowych zwrotow... tak samo jak te same lvle brazylijczykow lub pewnie szwedow z ktorymi nie mialem raczej przyjemnosci grac. przyklady dialogow? (wszystkie dzisiejsze)
XXX:i hunt here
JA:how long?
XXX:10h
JA:You are crazy? ;)
XXX:no, br
---------------
JA:hey i go to carlin but i back here ok?
XXX:br pls :/

moglbym jeszcze pisac dlugo kontrargumenty ale bym troche tu siedzial a przeciez musze sie nauczyc na polski i historie ;)

Rafayen 25-09-2007 22:23

Nigdy ale to przenigdy wiecej nie bede grał na servie niemieckim a dlaczego gra tam najwiecej polaków servery te są bardzo smieszne przepełnione pa zlodziejami i tym podobne wole naprawde trzymac ze szwedami czy tam brazylami niz z polakami bo oni dla paru gp potrafia Cie nawet okrasc po dlugim czasie znajomosci :) ja sie wstydze ze jestem Polakiem.

i mozecie o mnie mowić co tam chcecie :o ale polska to juz powoli robi sie jedno wielkie gówno...

Vil 26-09-2007 00:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marvolis (Post 1667885)
tak samo jak te same lvle brazylijczykow lub pewnie szwedow z ktorymi nie mialem raczej przyjemnosci grac.

wszystkie europejskie nacje z jakimi mialem przyjemnosc grac uzywaja angielskiego plynnie, szybko i bezbolesnie, z bardzo rzadkimi wyjatkami, nie znajac tematu nie powinno sie zakladac ze mlody Szwed czy Holender jest na takim samym poziomie zdebilenia jak Polak.

Relacje przedstawiaja sie tak, ze 14-16 letni Holender gada lepiej po angielsku niz przyzwoity gosc z tytulem magistra w naszej koffanej ojczyznie.

Parys 26-09-2007 00:54

@Rafayen
"Ja sie wstydze ze jestem Polakiem."
Powiedz to tym, którzy walczyli za Polskę w czasie wojny, ok?

@Vil
Jak miałem okazję porównać poziom nauczania nasz z innymi krajami europejskimi to mogę śmiało stwierdzić, że jesteśmy pod tym względem mocno do przodu. Niestety w tyle z językiem. I proszę Cię, nie pisz 'koffana ojczyzna', jaka by ona nie była jest naszą ojczyzną, do której trzeba czuć szacunek.

Marvolis 26-09-2007 01:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1668229)
wszystkie europejskie nacje z jakimi mialem przyjemnosc grac uzywaja angielskiego plynnie, szybko i bezbolesnie, z bardzo rzadkimi wyjatkami, nie znajac tematu nie powinno sie zakladac ze mlody Szwed czy Holender jest na takim samym poziomie zdebilenia jak Polak.

Relacje przedstawiaja sie tak, ze 14-16 letni Holender gada lepiej po angielsku niz przyzwoity gosc z tytulem magistra w naszej koffanej ojczyznie.

po pierwsze ci polacy ktorzy prawie nie znaja angielskiego w duzej czesci sa ponizej tego wieku o ktorym wspomniales. po drugie w holandii klada wiekszy nacisk na nauke tego jezyka gdyz tam go wiecej uzywaja (nie pytaj skad wiem, mozesz mi wierzyc). dobra nie wiem jak z tym jezykiem jest u szwedow powiedzialem tylko ze brazylijczycy tak wspaniale angielskim sie nie posluguja.

Ville 26-09-2007 04:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Parys (Post 1668242)
@Rafayen
"Ja sie wstydze ze jestem Polakiem."
Powiedz to tym, którzy walczyli za Polskę w czasie wojny, ok?

@Vil
Jak miałem okazję porównać poziom nauczania nasz z innymi krajami europejskimi to mogę śmiało stwierdzić, że jesteśmy pod tym względem mocno do przodu. Niestety w tyle z językiem. I proszę Cię, nie pisz 'koffana ojczyzna', jaka by ona nie była jest naszą ojczyzną, do której trzeba czuć szacunek.

Jezeli chodzi o Stany Zjednoczone to moge smialo stwierdzic ze to tez prawda. wzialem sobie poziom 1 klasy LO fizyki rozszerzonej i wzieli mnie za nerda pomieszanego z samobojca. Zmienilem z dwoch powodow - w klasie faktycznie same nerdy no i nie przyjechalem do USA zeby zakuwac nie? ;p
I co smieszne mam 100% sredniej na koniec 6 tygodni nauki z matmy jako jedyny z klasy... dobrze ze wyniki podaja kodem ucznia a nie nazwiskami :P moge sie ukrywac

Eivrel 26-09-2007 17:41

Cytuj:

I proszę Cię, nie pisz 'koffana ojczyzna', jaka by ona nie była jest naszą ojczyzną, do której trzeba czuć szacunek.
Nie bądź taki wrażliwy, wyrażenie "koffana ojczyzna" nie jest tak bardzo obraźliwe żeby się go czepiać.

Mówisz, że trzeba czuć szacunek? Chyba nie ma takiego nakazu tym bardziej, że szacunek to jedna z tych rzeczy, której się nie wybiera. Jeżeli ktoś nie czuje dla Polski szacunku, to nie może tego zmienić 'od tak' w zależności od korzyści w danej chwili. Btw. niby czemu trzeba mieć ten szacunek? Tylko dlatego, że się w tym kraju urodziłem? To jakbym się urodził w innym to musiał bym szanować ten inny? (Mówię o szacunku szczególnym, gdyż taki zwykły powinno się mieć na starcie do wszystkiego). Imho bez sensu.

Shanhaevel 26-09-2007 17:58

@up
Cytuj:

Mówisz, że trzeba czuć szacunek? Chyba nie ma takiego nakazu tym bardziej, że szacunek to jedna z tych rzeczy, której się nie wybiera.
Nie tyle trzeba, co powinno się. Jak do każdego narodu, który walczył o swoje (lub walczy).

Grocix 26-09-2007 18:35

Soru, ja polaczkiem nie jestem, a mnie też nie chcieliście T_T.
Co do artykułu i twórcy tematu, ja osobiście też znam wielu Szwedów i wolę się osobiście trzymać z nimi, bo są: inteligentni, lojalni i przyjacielscy, niż z polaczkami co albo cie zdradzą albo oleją w potrzebie.
Co do walki narodowości w grze, sorry ale to jest kurwa głupota. Może jeszcze pojedźcie do Szwecji/Brazylii czy Hiszpanii i się zacznijcie po mordach na*******ać?
Ach, i co do RLu to tak, uważam się za patriotę, głównie z powodu ludzi, którzy poświęcili życie za wolność naszej ojczyzny, ale RL to RL, a gra to gra i musicie to zrozumieć...

Kthxbye

Milan ognia 26-09-2007 19:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 1668862)
Soru, ja polaczkiem nie jestem, a mnie też nie chcieliście T_T.
Co do artykułu i twórcy tematu, ja osobiście też znam wielu Szwedów i wolę się osobiście trzymać z nimi, bo są: inteligentni, lojalni i przyjacielscy, niż z polaczkami co albo cie zdradzą albo oleją w potrzebie.
Co do walki narodowości w grze, sorry ale to jest kurwa głupota. Może jeszcze pojedźcie do Szwecji/Brazylii czy Hiszpanii i się zacznijcie po mordach na*******ać?
Ach, i co do RLu to tak, uważam się za patriotę, głównie z powodu ludzi, którzy poświęcili życie za wolność naszej ojczyzny, ale RL to RL, a gra to gra i musicie to zrozumieć...

Kthxbye

Masz rację, to jest głupota. Ale cóż... :p
A kto Cię nie chciał, ten Cię nie chciał.;p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:52.