Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Gra od nowa i tym razem do końca...... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=148958)

Times 30-09-2007 17:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mornlox (Post 1674422)
Zaś ded to już mój 3 na tej postaci.Straciłem 1k i klucz na fibule :/ ale jeszcze czuje że coś osiągne tą postacią.Ale trzeba ograniczyć dedy.

1.Być możę moje eq zawinia podaje co mam na sobie w tej chwili:

- Solider helmet
- Chain armor
- Brass Legs
- Copper shield
- Leather boots
- Wand of Dragonbreatch

2.Podajcie czy wymagana jest zmiana eq i czy w coś się zaopatrzyć żeby najlepiej już nie dednąć bo normalnie jestem bankrut i nigdy nie osiągne 20lvl.

EQ nie jest aż takim problemem w Twojej sytuacji ponieważ grasz postacią magiczną, gorzej by było grał knightem który musi walczyć w zwarciu. Masz o tyle dobrą sytuacje że możesz uciekać od potwora i szczelać do niego z różdżki. Moje rozwiązanie Twoich problemów finansowych jest trochę ryzykowne, oczywiście nie zaliczysz deda tylko możesz stracić to co robiłeś przez ostatnie kilkanaście minut. Na darashi znajduje sie piramida Minosów, znajduje się ona tu. Żeby nie zginąć biegasz tylko po zerowym poziomie i wyżej. Nie zapuszczaj sie niżej ponieważ tam się czają na Twoje życie Mino Archery, Mino Gurady a jeszcze niżej Mino Magi. Bij tylko zwykłe minosy i zbieraj wszystko co z nich wylatuje. Jeśli zabraknie Ci capa zrób lootbaga czyli znajdź worek i do niego chowaj to co wylotujesz. Gdy już trochę pozbierasz musisz zatargać ten worek do miasta. Niestety w Darashi depo nie jest przystosowane do znoszenia lootbagów więc warto zaopatrzyć się w parcel i wysłać loota do DP ze skrzynki gdzieś w mieście, ale z boku tak żeby nikt tego nie widział. Istnieje możliwość że ktoś Ci lootbaga zabierze po drodze. Na to nic nie poradzimy ponieważ to jest świat non-pvp, a co za tym idzie nie możesz mu nic zrobić. Będzie dobrze jeśli podczas transportu worek schowasz do ciała jakiegoś potwora. Jest to mnie rzucające się w oczy niż zwykłe targanie wora przez pustynie. Jak sie postarasz to w jeden dzień zdołasz zarobić z 10k nawet. To starczy na podstawowe EQ oraz runy, mansy czy coś tam jeszcze. Jeszcze jedna mała rada, ze względu na Twoje marne EQ warto nie czekać na aż minotaur sam podejdzie do Ciebie. Możesz go bić z wanda na odległość i uciekać, zaoszczędzi to trochę pieniędzy na leczenie. Pamiętaj, zawsze staraj sie być najedzony i noś przy sobie jedzonko. Jeśli zajmuje ono za dużo capa zainwestuj w wędkę i robaki. Tam, kolo piramidy jest dużo wody i ryb pod dostatkiem. trzeba przypomnieć aby zawsze nosić przy sobie kilka zapasowych mansów, UHów bądź ichów. Już lepiej stracić to 55gp na manasa niż paść i stracić wszystko.

@edit Jeszcze dołączę małą tabelkę :Co warto zbierać z minosów" tabelka tyczy sie wszystkich rodzajów minosów więc w Twoim przypadku należy kilka pozycyj usunąć.
http://i203.photobucket.com/albums/a...abelkaMint.jpg
Tabelke zapożyczyłem z poradnika Zarabianie w Mintwallin Autorstwa nUUBBa. Mam nadzieje że autor sie nie obrazi :)

:cygaro:

TaJemniczy 30-09-2007 17:41

Mornlox, tak czytając twoje wypowiedzi dochodzę do wniosku że twoim głównym problemem jest to że za wcześnie kupiłeś pacca. Na samym początku wystarczył by ci facc, bo z tego co widzę jesteś początkujący, lecz nie, po co się uczyć grać jeżeli można naciągnąć mamusie na pacca, padać co chwile i lamentować na forum o swoich problemach..................
Moja rada! Ucz się na błędach..................
hymmm... niestety widząc twoje postacie np.Krobochuno, widzę że w ogóle nie wyciągaż wniosków..
Żeby nie było że jestem kawał sukrwy.............. życzę powodzenia w dalszej grze...

PanKracy 30-09-2007 18:09

1. Isara dla niedoświadczonego gracza jest swiatem (piekłem?:P) na którym się nie wybijesz, a nawet jak wbijesz lvl to bedziesz musiał płacić żebyś mógł expić.
Wniosek: zmień świat

2. Sorcererem bez kasy po update za szybko nie poexpisz. Na dodatek jest to postać bardzo delikatna, którą trzeba umieć panować co u Ciebie jest w chwili obecnej jest nie do spełnienia.
Wniosek: zmień profesje (knight lub paladyn)

3. Co do eq to rzeczywiście masz troche lipne. Tak jak ktoś wyżej zaproponował eq, powinieneś je nabyć, gdyż jest ono bardzo tanie, ale dosyć skuteczne.

4. Ostatnie - nie załamuj sie po każdym dedzie, bo to nie pierwszy i nie ostatni ded. Na takim lvlu straty odrabia sie błyskawicznie, a bp nic nie wartych fireballi to kropla w morzu.

Pozdro

Zyphiel 30-09-2007 23:46

Ech... Po co kupowałeś pacc jak nie umiesz grać?
Cóż, do rzeczy. Jako że zawsze grałam magami mogę Ci polecić dobry sposób. Do lvl 27 - roty, larvy, na 27 idziesz na tomba (ruiny, to już sobie sprawdź albo poproś kogoś, niech Ci pokażą) z bp manasow +-, różdżką (cosmic) i 2 monkami, expisz tam do 40-50, potem jest już łatwiej, można chodzić ze znajomymi na hunty np na hydry albo przenieść się na mocniejszego tomba gdzie będziesz expił z exori vis. Pomijając fakt, że po tym update jest nieco ciężej expić magiem, nie powinieneś mieć żadnych problemów z wbijaniem 1 lvl dziennie.
Od 25 lvl rób hmm albo gfb żeby trenować magic, na razie nie ma sensu.
Wiem, że mogą Cię nudzić te roty itp ale na niskim lvl Tibia nie jest zbyt fajną grą :p
Powodzenia =)

Sozemego 01-10-2007 13:10

Przestań 'dedać' a zacznij 'umierać'.

Nioob 01-10-2007 21:35

Moim zdaniem powinnieneś kupić sobię troszke kasy na allegro 10-20k chyba umiesz wysłać kase bankiem jak kupiłeś pacca B) 10k = 4-6 zł chyba cie stać no ni ?
ja zawsze tak robiłem jescze pod tibią 7.8-7.92 na moim 60 sorcu jak byłem w dołku finansowym.

Me$z 01-10-2007 22:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nioob (Post 1676198)
Moim zdaniem powinnieneś kupić sobię troszke kasy na allegro 10-20k chyba umiesz wysłać kase bankiem jak kupiłeś pacca B) 10k = 4-6 zł chyba cie stać no ni ?
ja zawsze tak robiłem jescze pod tibią 7.8-7.92 na moim 60 sorcu jak byłem w dołku finansowym.

Przeczytaj regulamin Tibii, a potem gadaj głupoty na forum.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sozemego (Post 1675498)
Przestań 'dedać' a zacznij 'umierać'.

Świetna rada, naprawdę...

Sozemego 02-10-2007 04:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Me$z (Post 1676306)
Świetna rada, naprawdę...

Świetna świetna, szlag mnie trafia jak widze taką angielszczyzne.

Nonex 02-10-2007 07:53

Ja straciłem Bohy i B robe na PK team i nie płakałem a ten mi mówi że mu spadła dwarven shield i bp fb :p

juran_se_spychowa 02-10-2007 09:12

zacznijmy od tego, ze pacc kupuje się na ok. 30 lvl bo wcześniej nie potrzeba, ponieważ musisz zobaczyć, czy dana profesja jest fajna i czy dany server ci odpowiada. Straciłeś dwarven shield (lol, 100gp) i bp fireballi (jeżeli ktoś kupi to 500gp) i ty sie tym martwisz? Takie coś się odrabia w 30 min?... "Mam depo na Edron" < tym mnie rozwaliłeś. Jak wiesz , w tibi jest jeszcze 10 miast w którym są depa(Thais,Carlin,Venore,Kazordoon,Ab'dendriel,Dar ashia,Ahkhrahmun,Sarvgrond, Port Hope i Liberty Bay.

Topic@

Jak masz pacc, radził bym ci grać tym palem, ponieważ pal po update to jest rzeźnik :evul:

>>>Mazix<<< 02-10-2007 10:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mornlox (Post 1670333)
ok mam nauczke nie łazić na silniejsze stworki.A propo tomb jak tam się niby dostać jak żadnej dziury tam nie widze na TibiaEarth.

Jednak chyba najtrudniejsza u mnie sprawa to mlvl.Mam go straszny bo 11.Jak uzyskać taki sam jak level czyli 17 ?

Times widzę że jesteś doświadzczonym graczem(no w końcu 44lvl. ms to dopiero sztuka)więc do twoich porad mam pełne zaufanie.

Bosh... po 1 jak chcesz osiągnąć lepszy mlvl i nie tracąc dużo kasy, zdejmij sobie
eq, zostaw tylko rożdżkę, kup kilka blank runek, rób runki, a jeśli nie będziesz miał food, po prostu idź na świnie w thais. Najlepiej stać przed swiatynia, wtedy unikniesz PK. A kiedy będziesz czekał na manę, przeglądaj forum. Tu jest poradnik odnośnie tombów.
P.S. Thais podałem jako przykład, jeśli masz pacc możesz to samo robić gdziekolwiek.
P.S2 Jak ci się nudzi robienie runek idź na larvy.

Pszczola 02-10-2007 14:28

..........

Nioob 02-10-2007 17:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Me$z (Post 1676306)
Przeczytaj regulamin Tibii, a potem gadaj głupoty na forum.

akurat czytałem ^^.
ale ja mu nie oferuje kupna -.-

Nonex 02-10-2007 20:12

TEN TEMAT POWINIEN BYĆ ZAMKNIĘTY :kon:

Me$z 02-10-2007 20:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nioob (Post 1677087)
ale ja mu nie oferuje kupna -.-

Ale proponujesz mu, aby kupił przedmioty z Tibii, za pieniądze z realnego życia, co w regulaminie Tibii jest zabronione.

Arlash 02-10-2007 20:48

1) Po co ci tyle postaci !?

2) Po co ci pacc ? Przeciez grac nie potrafisz...

3) Free itanz plax ?

4) N/C idz i zamknij drzwi

Xirgan 03-10-2007 08:38

Zal. I nic wiecej do powiedzenia :P

Pszczola 04-10-2007 11:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xirgan (Post 1677984)
Zal. I nic wiecej do powiedzenia :P

Dokładnie ^^

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:28.