Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Podróżniczy styl Tibii (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=149622)

Grabarz'ek 04-10-2007 21:29

@UP

Właśnie miałem to samo napisać xD

adrianeczeqq 04-10-2007 22:33

Hehe masa podtekstów, ale kij nawet fajny artykuł...tylko nie wiem po co pisali o tych kafelkach, ja nawet nie wiedziałem że fb na 9kratek bije:D

Jak chcecie więcej takich artykułów to nie kupujcie pacców :)

ZonaRomana 04-10-2007 23:01

Wszystko fajnie i spoko tylko że brakuje jednego napisu pod całym arykułem... A mianowicie: " Stworzyliśmy dla was nowe servery !! " Gudlak on New Serv ;]

szmytek 04-10-2007 23:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vlad Dracula (Post 1679826)
Wreszcie jakiś ciekawszy tekst,tylko szkoda,że taki naciągany.

nie rozumiem tego :/

idz do szkol
co do artykulu za duzo ogółów..

Bloud93 04-10-2007 23:30

Tu macie racje, gra straciła swój dawny klimat. Cipsoft na prawdę musiał by się wziąśc do roboty. Jednak mimo tego wszyscy gramy. Narzekamy ale gramy :P
Artykul fajnie napisany.

Misiuuu 04-10-2007 23:36

dokladnie jak pisali wyzje jak chca miec klimat to po kiego huja wprowadzaja boty do klienta, pozwalaja na spoilery questow i usuwaja outfit bombermana? xDD
besęs xd

Eldire 05-10-2007 03:27

Co tu duzo gadac wystarczy spojrzec na opis Cachero na Tibia.com i wiadomo ocb.

"Comment: LoL level 80? maybe less Knight can one hit a fire elemental with melee, a Sorcerer Level 269, WITH TOP MAGIC LEVEL ON MY SERVER cant do it with
Exori Vis.

CLAP, CLAP, CLAP for your work on balancing Cipsoft.
Pd: Answer this , did you ever played tibia?, or just win money with it. cause i really cant believe what you guys made with High Level Sorcerers.

Dont look here , Go to www.tibiabr.com, the best supported site ^^

nothing more to say , bye :D "

Gollumek 05-10-2007 08:44

Że im się to chciało pisać... :D:D

Ep'Dulin 05-10-2007 11:20

Fajny Artykuł zachęcający do gry :)

Miszczu 05-10-2007 11:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Eldire (Post 1680256)

"Comment: LoL level 80? maybe less Knight can one hit a fire elemental with melee, a Sorcerer Level 269, WITH TOP MAGIC LEVEL ON MY SERVER cant do it with
Exori Vis.

CLAP, CLAP, CLAP for your work on balancing Cipsoft.
Pd: Answer this , did you ever played tibia?, or just win money with it. cause i really cant believe what you guys made with High Level Sorcerers.

Dont look here , Go to www.tibiabr.com, the best supported site ^^

nothing more to say , bye :D "

Nie moze zrobic Cachero tego zawsze.Bo hity z exori vis po 300 caly czas wchodzą.
Dla mnie klimat sie skonczyl jak zsotaly wprowadzone róźdzki.

Eldire 05-10-2007 12:55

taaa kiedys to trzeba bylo poruszac tym nadgarstkiem zeby przesunac na okienko battle runke ... i trze ba bylo sie patrzec w tym samemym momencie na ekran a teraz coraz wieksza sieczka bez myslenia .... zazanaczasz tylko i ci bije .... hotkeye i to wszystko ...tak samo jak dodali glupie soule kiedys sobie czlowiek spokojnie stal i bil runku to teraz musi ruszac dupe co chwila i cierpiec za innych bo soule wymyslono przez glupich ludzi ktorzy zakladali farmy ;( a ciekawe co przyniesie nastepny update ? czy to bedzie cos co zmieni tibie na dobre ( watpie ) czy cos co ja bardziej pograzy ( 90% szans znajac CIP ) teraz nasi przyjaciele pewnie beda chcieli znowu zrobic balansowanko ... znowu ktos cos dostanie komus cos odbiora i bedzie tylko X(;(:baby::evul:

Vhaloir 05-10-2007 13:24

Najlepiej niech cofną tibie do klienta... hmm, 7.4 albo jeszcze kilka klientów wstecz i będzie dobrze ; d Ponieważ:

• Stary system magii <3 (Nie mówię tu o tym, który został wprowadzony w kliencie 7.6 wraz z 'ruszczkami'.)

• 'Noob hunty' na dragach i radocha jak spadły głupie p-legi xP

• Stara i 'oldskulowa' grafika i outfity <3

• Klimat <3

Tylko że to niemożliwe :<

*Edit
A, i wtedy do pvp potrzeba było pewnych umiejętności, a nie naciskanie kilku 'hotkejów' na zmianę ...

VENAEN 05-10-2007 14:04

A ja słyszałem ,że w nowym update będzie takie okienko w którym będziemy mogli sobię włączyć "klimat" w Tibii :]

<sarkazm>oczywiście :]

Marchewka 05-10-2007 14:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez VENAEN (Post 1680406)
A ja słyszałem ,że w nowym update będzie takie okienko w którym będziemy mogli sobię włączyć "klimat" w Tibii :]

<sarkazm>oczywiście :]

Klimatyzacje prędzej ;)

szymcio 05-10-2007 16:00

Klimat gry zakończył się wtedy jak zrobili tibie dla 5 latków, a dokładniej od ery wandów, a później royal spearów i nowych broni dla knightów i w szczególności hot keyom. Może nie spadła ilość kupowanych pacców ale już prawie każdy noobek może mieć 100 lvl grając przez update łatwiejszą profesją:baby:
A co myślicie jak by zrobili nowy świat z klientem 7.4, w nie których grach online właśnie tak robią.

DRoN 05-10-2007 16:08

Cytuj:

A, i wtedy do pvp potrzeba było pewnych umiejętności, a nie naciskanie kilku 'hotkejów' na zmianę ...
Dlaczego w takim razie jest masa filmików z PK gdzie słabsi zabijają lepszych? Klawiatury lepsze mają?

Cytuj:

cos co ja bardziej pograzy ( 90% szans znajac CIP )
Pogrąży ją w kierunku 200k aktywnych PACC w jednej chwili?

Cytuj:

Nie moze zrobic Cachero tego zawsze.Bo hity z exori vis po 300 caly czas wchodzą.
Dla mnie klimat sie skonczyl jak zsotaly wprowadzone róźdzki.
O czym Ty piszesz? Nie może od zawsze zabić FE z 280hp bo ma hity po 300?

Cytuj:

A ja słyszałem, że Cachero to ciota, która sika w majtki jak zobaczy demona.
A co było przed upem? 300EK pisze, że mag na 100 lvlu zabija smoka wciągu trzech tur z zyskiem, a on sam w 3 turach to musi się zmieścić swoimi best atakami z waste?
Poza tym, to że 80 knight MOŻE zabić hitem FE nie znaczy, że nie MOŻE też trafić za 20 14x z rzędu.

Cytuj:

dokladnie jak pisali wyzje jak chca miec klimat to po kiego huja wprowadzaja boty do klienta, pozwalaja na spoilery questow i usuwaja outfit bombermana?
Boty zmieniły klimat boterów, którzy już nie mają przewagi nad innymi.
QS jest dla chętnych. Kto chciał QS to i tak z niego korzystał, a nikomu nie udowodnisz, że wchodził na t.org i go za to nie zbanują.
Bomberman... bomberman był zajebisty :D Uwielbiałem te kwadratowe-jednokolorowe noobki.

Cytuj:

tylko nie wiem po co pisali o tych kafelkach, ja nawet nie wiedziałem że fb na 9kratek bije
350gp w sklepie.
Cytuj:

Bla, bla, bla...
Same pierdoły...
Poza możliwością blokowania innych graczy/mobów to Tibia nie ma nic innowacyjnego. Cała reszta jest naciągana.
Faktycznie. Realna władza nad serverem to mało.

Vhaloir 05-10-2007 17:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DRoN (Post 1680502)
Dlaczego w takim razie jest masa filmików z PK gdzie słabsi zabijają lepszych? Klawiatury lepsze mają?

W dzisiejszych czasach te umiejętności, które musimy pojąć, są zaledwie cząsteczką tego, co było wymagane we wcześniejszych wersjach gry...

Aroonia 05-10-2007 17:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DDoS (Post 1679770)
Są różne inne dodatkowe elementy w Tibii, które mają wpływ na doświadczenie w graniu. Pierwszym z kolei jest komiksowy styl grafiki Tibii, który nie skłania się ku ciemnym i złowieszczym motywom.

Tak tak, bo Cipsoft myśli o 12- letnich dzieciach grających w Tibię po północy...

Ta gadanina Cipów działa mi czasem na nerwy.

"Ta grafika tak specjalnie. Dźwięku nie ma, żebyście Wy nasi drodze gracze mogli se słuchać empetrójek grając w Tibię! Enjoy! "

Oczywiście nie czekam na update z myślą "Dźwięk! Dźwięk!" Tibia poprostu jest taka 'oryginalna' , że jakikolwiek dźwięk podczas gry powodowałby dreszcze na plecach.

shoq 05-10-2007 18:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vhaloir (Post 1680580)
W dzisiejszych czasach te umiejętności, które musimy pojąć, są zaledwie cząsteczką tego, co było wymagane we wcześniejszych wersjach gry...

To całkowita prawda, można było bez problemu 15 sorcem uwalić 30 sorca, o ile nie zdążył uciec :) Oczywiście trzeba było posiadać nie lada umiejętności, takie jak celowanie z run, bieganie nieregularne żeby nie obrywać z run itp. W dzisiejszej Tibi zdominowanej przez hotkeye nie problem kogoś zabić lecz też nie problem się obronić, przez co jest problem w zabijaniu i w obronie. xD

Duch Niespokojny 05-10-2007 19:29

Tak! Hotkeye narzędziem szatana! Ciągle tak na nie psioczycie, ale pooglądajcie sobie na forum zdjęcia, filmiki, przysłuchajcie się prywatnym rozmowom - choć i tak jest to w większości skrzętnie ukrywane, to można sobie wyrobić jako taki pogląd na to, ilu graczy używa botów. I to właśnie oni niszczą klimat Tibii. Hotkeye są jedynie tego następstwem, mającym wyrównać szanse uczciwych graczy wobec oszustów. Że niby walki w pvp wygrywał ten kto miał lepsze umiejętności? Może, z rzadka tak się działo. Najczęściej jednak wygrywał po prostu ten, kto dysponował aimbotem.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DDoS (Post 1679770)
Kontrastem do kary śmierci, w której tracisz sporo doświadczenia i punktów umiejętności, jest możliwość zdobycia nieograniczonej siły w Tibii. W odróżnieniu od innych gier online, Tibia nie ma ograniczenia poziomu i umiejętności. W ten sposób masz możliwość stworzenia postaci o niesamowitej sile.

Kiedyś też uznawałem to za zaletę. Teraz już nie jestem co do tego tak przekonany...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:46.