![]() |
Chcielibyscie tuta na coś mniej/wiecej takiego (?):
http://img84.imageshack.us/img84/613...niamojacz0.png (wersja beta 0.1) @down próbowales wskazówki pod tutorialem? @edit xD troche zajmie mi robienie tuta na pentagram, bo prawie zapomniałem jak go zrobiłem (-.-') |
Szczerze? Ten deszcze jest GUPI!
|
Ja chcę.
<10 znaków> |
@Kashek666
Wymyśliłem coś nowego ;), a mianowicie: uczucie prędkości. Coś jak rozmazanie tylko, hmm... w innym stylu ;). Nie wiem czy to wypali, ale można by zrobić jeszcze coś takiego jak sen... sam myślę jak to zrobić... może ty coś wymyślisz:P. A to zielone "coś" raczej nie ;> Nie widzę zastosowań. Pozdrawiam! |
....
Jak wy to robicie? ja próbuje i nic mie nie wychodzi :(
|
Cytuj:
|
@Buszman
Tak, to ty! Tut na szybkość już jest - efekt wspomnień kiedy indziej ;p |
@Up
Dzięki wielkie! Na to czekałem ;). Cóż, teraz pozostaje mi czekać na efekt wspomnień. A przy okazji, przyszło mi coś do głowy - nova (biała, żeby można było sobie pokolorować), ciekawe nie? :D PS.(Reklama :S) Robie outy do mojego fejka... powoli się szykuje xD Pozdrawiam |
Tak, buszmenie, jest już efekt wspomnień.
|
@Up
Hehe, dzięki ;). Aha, rozważyłeś moją propozycję novy? PS. Jak wklejać w Gimpie "nieprzeźroczyście", no wiecie, tak jak w paincie. Bo zrobiłem sobie rozmytą postać, i teraz jej normalnie nie wkleje -.-" |
Fajne efekty...
A może efekt wichury? |
Cytuj:
@down Big THX! |
@krupam
Pokrywanie znajduje sie w okienku warstw. Domyślnie jest ustawione na "Tryb-Zwykły" @down hmm.. sprecyzuj bardziej nove. Nova w sensie explozja, tornado ognia, czy jakoś tak? ps. w gimpie musisz wkleic na nowej warstwie.. |
Cytuj:
Odp. na to ;) @Edit Rozmazane postacie, czyli teleport, unik, i inne bajery. @Edit2 Eksplozja takie "kółko" wokół postaci i na końcu takie, hmm... dam tu ss'a :P http://img221.imageshack.us/img221/716/novaxdkk4.png Oczywiście bez tego ludzika w środku ;). To tylko ma pokazywać gdzie ma stać postać... A z tym wklejaniem, to chodzi o to, że mam obok postaci białe tło (taki mały biały kwadracik, a na nim postać), a chce mieć przeźroczyste... po prostu SAMA postać... |
Mam pytanie dotyczące Gimpa (no to jest temat od efektów z gimpa...):
Czy jak obracam coś to da się zrobić tak żeby nie było takie rozmazane? Jak? Aha i jeszcze mała propozycja: Napisz o tym jak zrobić aby broń była "przezroczysta" - czyli coś jak w Vaupe było :) Jakby co to ja to wiem ;p, czyli nie oto chodzi że mi się to spodobało i "Jak to zrobić?!?!?!onr!" |
@Kashek
Moglbys napisac nam wszystkim czy da sie wyginac outa w gimpie tak np ze by siedzial albo wyciagnal reke do prodzu itp? |
Cytuj:
|
@up
W paintcie kiczowato wyglada ;pp(moze nie umiem ;/) |
Kashek666 mam problem z piorunem zrób tutorial na hyper Cam.
|
@Buszman
Nove spróbuje. Co do wklejania, cały out z rozmyciem ma być na PRZEZROCZYSTYM DOKUMENCIE a nie na PRZEZROCZYSTEJ WARSTWIE ;p @X-Zero Niestety, w każdym programie sie rozmazuje. Jedyne dostępny obroty bez rozmazania to 90, -90, 180, -180 stopni. Możesz rozmazanie zretuszować (ręcznie :<) przy dużym przybliżeniu, ale to już dla cierpliwych xD Ah, szybszym sposobem na retusz jest użycie filtru Filtry/Uwydatnianie/Wzmocnienie lub Filtry/Uwydatnianie/Wyostrzenie z wartosciami jakie uważasz za słuszne, ale to nie zawsze działa ;p |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:23. |