Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   "Quo Vadis Cipsoft" (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=151911)

CzubiX 25-10-2007 23:26

Sam grałem na Amerykańskich servach i wiem jak jest..

Niemieckie servy

Serv----Ty

Amerykańskie servy

Serv------------------------------------Ty

Wniosek? Jeśli ktoś ma dobrego neta to amerykańskie servery nie są takie złe,ale jest o wiele większe prawdobodobieństwo lagów itp.

Od kąd gram na niemieckich serverach to lagi zdażają się b.żadko w przeciwieństwie do lagów z amerykańskich serverów

Ludzie często też narzekają lagi,freezy kicki. choć 80% przypadków to jest ich zamulone łącze.

Lecz CipSoft nie jest bez winy..i z tym się zgadzam

Riten_lum 25-10-2007 23:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 1712132)
Nie rozumiesz, że CipSoft niewiele może zrobić, by EUROPEJCZYKOM grającym na AMERYKAŃSKICH serwerach grało się komfortowo? Rusz łbem. Jeśli ci się nie podoba, nie musisz grać, toż to nie obowiązek. Jeśli się na coś decydujesz, to musisz wziąć pod uwagę i pozytywne i negatywne strony zagadnienia.

Diabeł tkwi w szczegółach, jeżeli na amerykańskim serverze grają europejczycy to fakt, mogą doznać lagów czego nie zaznają ludzie z np. Brazylii bądz USA. ALE mass kicki, mass freezy/lagi oraz wyłączanie świata gry przez cipy dotyczy wszystkich graczy jacy są online (w tym i tych wcześniej wymienionych, którzy teoretycznie powinni mieć komfortowe warunki).

Tym 26-10-2007 01:28

Cytuj:

Jesli Cipsoft dalej bedzie przeginal pale i serwowal kiepskiej jakosci produkt to straci klijentow, ktorzy zapewne juz do Tibi nie powroca... .
Problem w tym ,że Tibia ma jeden czynnik ,który daje jej przewage nad konkurencją. Mianowicie Tibia nie musi mieć łącza szerokopasmowego aby dało się w nią grać wystarczy nawet średniej jakości modem GPRS.
W innych grach np. Lineage lub Silkroad albo nawet w zwykłym bilardzie jest potrzebny szybszy internet ,ponieważ bez niego nie będzie dało się nawet wejść na serwer.
Tibia w ogóle ma bardzo niskie wymagania sprzętowe ,bo w sumie czego oczekiwać od gry z grafiką 2d i animacjami gifo-podobnymi.
I to są 2 duże plusy ,przez które graczy NIESTETY będzie przybywać coraz więcej ,a Cipsoft problemami z serwerami będzie się przejmować coraz mniej.

Sir Dark Archeon 26-10-2007 01:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 1712132)
Nie rozumiesz, że CipSoft niewiele może zrobić, by EUROPEJCZYKOM grającym na AMERYKAŃSKICH serwerach grało się komfortowo? Rusz łbem. Jeśli ci się nie podoba, nie musisz grać, toż to nie obowiązek. Jeśli się na coś decydujesz, to musisz wziąć pod uwagę i pozytywne i negatywne strony zagadnienia.

Lol sam rusz glowa... wiekszosc "amerykanskich" serwerow nie jest w ameryce tylko w Wielkiej Brytani - a to chyba jeszcze jest EUROPA.
Poza tym na amerykanskich serwerach lagi i kicki maja wszyscy - polacy brazole i wszelkie inne nacje i nie ma znaczenia skad sie laczysz.
I gwoli scislosci - sprawdzalem jakos gry na moim 2 Mbit laczu w domu - nie od Tepsy i na 15 Mbit laczu w pracy - tu i tu lagi i kicki. Wiec to nie wina mojego neta tylko serwerow Cipsoftu, ewentualnie laczy pomiedzy ISP cipsoftu a serwerami gry.

Farr 26-10-2007 09:02

Popieram cie w 100% u mnie na Harmonii niema takich problemów i całe szczęście ale też odczuwałem kiedyś takie problemy z lagami przez 2 tyg+. Cipsoft zarabia only kase na Pacc i nie inwestują w serwery ja wolałbym już kupienie nowych silników żeby to było stabilniejsze i żeby każdy mógł spokojnie grać niż kolejny durny uptade , który pogrąży którąś profesje i znowu będą spory , a tak to każdy będzie miał w miare równe szanse bez lagów i na dobrze działających serwerach.

xPoniaTx 28-10-2007 11:02

Jak dla mnie autor tego postu ma calkowita racje.... mnie tez wkurzaja lagi,kicki, freeze'y itp ;/ cipsoft musi z tym coś zrobić i bedzie sii

pozdro

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:46.