Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Ulubiony system. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=152441)

Nadrill 30-10-2007 20:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez NervGal (Post 1720194)
@UP
A czy Ty pracowałeś na WSZYSTKICH wymienionych w sondzie systemach?

Korzystałem - tak. Pracowałem - nie. Nie chodziło mi o to, że jestem jakiś lepszy, tylko bezsens niektórych głosów. Skoro widziało się tylko jeden system, to jak można wybrać swój ulubiony...

Żyłka 30-10-2007 21:45

Cytuj:

Skoro widziało się tylko jeden system, to jak można wybrać swój ulubiony...
Czy masz może swoją ulubiona potrawę? Przypuszczam, że tak. Jeśli nie, to z pewnością nie dziwią cię ludzie, którzy mają swojego faworyta wśród potraw. A wskaż mi osobę, która przed stwierdzeniem, że dana potrawa jest w jego odczuciu najlepsza, spróbowała każdego dania, jakie tylko wymyślono gdziekolwiek na świecie.

Czarny ork 30-10-2007 22:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez NervGal (Post 1720194)
@UP
A czy Ty pracowałeś na WSZYSTKICH wymienionych w sondzie systemach?

Ja pracowałem na: windowsach chyba z 4 wersjach, 3 wersjach linuxa, czymś BeOS podobnym co się zaczynało na Z, i miałem przez 2 dni przyjemność z unixem, z czego o ostatnich dwóch autor tematu prawdopodobnie dowiedział się z mojej wypowiedzi... Bo 5 podstawowych windowsów, na których dominacje jesteśmy skazani. Linux... Nie linux tylko GNU/Linux, ale wkońcu po co to komu wkońcu to temat "postojebny" mimo, że i tak one się nie liczą, lecz niektórzy tego nie zauważają... I wiele innych nieścisłości, lecz po co to, i tak 90% zaznaczy windowsa, bo z 6 miliardów, tylko 6 milionów używa linuxa, czyli 1 promil... Lecz hakiery które wiele wiedzą zaznaczą linux by podkreślić swoją hakierskość... A reszta zgodnie z prawdą wybierze "okienka"...

Koszyk 30-10-2007 23:16

Windows XP ;)

Nadrill 30-10-2007 23:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Żyłka (Post 1720315)
Czy masz może swoją ulubiona potrawę? Przypuszczam, że tak. Jeśli nie, to z pewnością nie dziwią cię ludzie, którzy mają swojego faworyta wśród potraw. A wskaż mi osobę, która przed stwierdzeniem, że dana potrawa jest w jego odczuciu najlepsza, spróbowała każdego dania, jakie tylko wymyślono gdziekolwiek na świecie.

Nie. Wybór: to, albo to(przynajmniej 2 rzeczy). U większości rządzi na dyskach Windows, więc...

Xydijo 30-10-2007 23:43

Troche odchudzona wersja Visty :)

Grocix 30-10-2007 23:48

Ja mialem okazje pracowac na wszystkich windowsach (od 3.1) i MacOsie. Z linuksem mialem stycznosc, ale jakos nie chcialo mi sie babrac ;)

@Rybka
Jakiego masz Maczka?:D Ja tez kcem. ;(

Żyłka 31-10-2007 00:01

Cytuj:

Nie. Wybór: to, albo to(przynajmniej 2 rzeczy).
W tym przypadku wybór podejmowany jest pomiędzy systemami wymienionymi w ankiecie. Jeśli jedynym systemem, jaki ktoś posiadał był Windows XP, to chyba naturalne, że jego ulubionym systemem jest Windows XP, a nie Linux, którego jego oczy nigdy nie uświadczyły.

Vanhelsen 31-10-2007 00:15

Ja tu muszę się zgodzić trochę z Żyłką, nawet jak zna się tylko 1 OS to ten OS jest ulubionym, bo jest jeden, chyba, że ktoś go nienawidzi a pracuje na nim z przymusu. Tu raczej wina stoi po złym podejściu do ankiety... by była w miarę reprezentatywna powinna być przeprowadzona wśród osób które miały styczność z tymi OSami...

Oxygane 31-10-2007 00:48

DOS, najmniej awaryjny ;)

KrEmAs KAc 31-10-2007 18:36

Ulubiony system operacyjny?
Linux Używam na laptopie i nie narzekam
Windows Vista Nie testowałem
Windows XP Używam na PC
Windows 2000/ Me /98 98 i 95 bardzo fajne
BSD Nie używałem
Mac OS j/w
Starsze Windows 3.11 mam na dużych dyskietkach
DOS Jedne z lepszych systemów

Pracuję na kilku systemach operacyjnych i chyba nie mam jakiegoś który by się wywyższał od innych.

Rybzor 31-10-2007 18:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 1720559)
@Rybka
Jakiego masz Maczka?:D Ja tez kcem. ;(

Ja nie mam, ale, jako że kształtuje się na technika informatyka, to w szkole mam bardzo często kontakt z Macami, czy iMacami.

Najczęściej pracuje na takich cackach :
http://foteka.pl/full/c678c9cd804c69...e11edd75bb.jpg
:P

Grocix 31-10-2007 20:33

@Up
Mhm... Ja sie bawilem ajbookami i w szkole byly jakies stare zwykle maczki xD

KrEmAs KAc 31-10-2007 20:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba (Post 1721359)
Ja nie mam, ale, jako że kształtuje się na technika informatyka, to w szkole mam bardzo często kontakt z Macami, czy iMacami.

Najczęściej pracuje na takich cackach :
http://foteka.pl/full/c678c9cd804c69...e11edd75bb.jpg
:P

z ciekawości proszę o real foto z datą zrobienia zdjęcia :D

Descartes 31-10-2007 21:37

Windows XP, z wiadomych powodów. Kilka razy próbowałem już przenosić się na Ubuntu, ale jednak nie mogłem zerwać z nawykami. No i rodzina korzysta z kompa, a ja nie mam miejsca na trzymanie dwóch systemów na tak małym dysku.

Czarny ork 01-11-2007 01:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KrEmAs KAc (Post 1721605)

Nie wierzysz mu? Ja mam to w dupie jeśli chcę kogoś oszukać, to może tylko siebie... Mi się podoba akurat taki mac, mało zajmuje, a mi do cs'a, prostego edytora tekstów, photoshopa, przeglądarki, odtwarzacza muzyki i filmów, oraz programu do komunikacji z ftp nic więcej nie trzeba, taki mac jeszcze z 30" monitorem i radzierm 2600 xt to cudo :).

rafv 01-11-2007 09:24

XP z przymusu, Ubuntu z przyjemnosci.

Vanhelsen 01-11-2007 11:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KrEmAs KAc (Post 1721605)

rotflik? Wystarczy, że Rybcia siedzi w porządnym LO z profilem informatycznym i może się już bawić na takich cackach... Sam w szkolę mam klasę z takimi Macami ale nasz genialny informatyk każe nam katować się z linuxszitem :S oj jak ja nienawidzę linuxa... -.-"

@down: może i dziwny, ale linux mi nie pasuje po prostu :/ za dużo babrania się w tym...

Uther92 01-11-2007 11:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok (Post 1722466)
oj jak ja nienawidzę linuxa... -.-"

Dziwny człowiek z ciebie ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:07.