Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Przetłumaczony News o Balansacji 2.11.07 (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=152990)

KaMiLSpAwW 04-11-2007 05:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba (Post 1727994)
On tego nie tłumaczył, tylko żywcem skopiował z jakiegoś źródła, nawet nie podał jakiego.

A skąd niby wiesz ze skopiowałem? Jak Ci sie niepodba to po co czytasz ? zapraszam do angielskiej lektury:)

wrogonastawiony 04-11-2007 09:42

Nie bulwersuj sie. Wiekszosc forumowiczow nie zna w ogole angielskiego wiec wydaje im sie pewnie ze inni tez. Take it easy. To noramlne tutaj :D

Zonta 04-11-2007 10:00

-Nogger- Napisałeś że teraz grywalność jest mnie więcej taka :
70 % ek,rp / 30% ed,ms

Mi się wydaje, że taka proporcja powinna być gdyż są to postacie magiczne i jak w każdym dobrym rpg powinny one być trudniejszymi postaciami do rozwijania ale oczywiście to co teraz się dzieje to przesada (nie zwraca się).Ciekawi mnie strasznie na jakiej zasadzie będzie się różniła magia druida od maga.W tłumaczeniu kolegi który był tak miły i je udostępnił jest napisane, że czary maga będą tańsze od czarów druida mam nadzieję ,że będzie to jakoś zrekompensowane :) pozdro

Rybzor 04-11-2007 10:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KaMiLSpAwW (Post 1728663)
A skąd niby wiesz ze skopiowałem? Jak Ci sie niepodba to po co czytasz ? zapraszam do angielskiej lektury:)

Bo identyczny tekst widziałem na forum supportu ponad godzinę przed umieszczeniem go tu przez Ciebie, więc na bank pochodzi z innego źródła?

I nie czytam, przeczytalem to gdzie indziej, a jak Ci sie nie podoba i nie znasz podstawowych zasad publikacji czyichś materiałów w sieci to zapraszam do angielskiej lektury.

Gutomarah 04-11-2007 13:59

Nie wierze chca mi zmniejszyc capa? co oni se mysla... jak czytam to co jest napisane to oni patrza na 50lvle chyba... 120ek idzie na frosty mam na sobie 20bp uh 20bp mf 0capa wracam po 2-3h bo nie mam capa na kase a oni ccha jeszcze zmniejszyc?JAK CHCA TAK ZMNEIJSZAC TO NIECH USUNA SAVE PODLOGI I MAILBOXY DODADZA NIE BEDE BRAC CO 1H LOOTA DO DP...

Fagaro 04-11-2007 14:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nacpany_Wlodek (Post 1728585)
Jestem ciekaw co zrobią te dzieciaczki, które co update zmieniają profesje, bo się łatwiej expi.

No dokladnie, potem sie chwala "mam 50 ms i 55 rp, podczas gdy grajac jedna postacia bylby juz 100 levelem. Ja siedzialem cicho i klepalem orki na 120 levelem moim knightem ale sie mi oplacilo bo teraz laze gdzie chce i bije co chce.
Co do tego ze knight zapakuje sie uhami i poluje przez tydzien, to prawda jesli zalozymy ze knight bije trole czy zolwie. na frostach mam capa na 4 godziny polowania jesli chce przesiedziec cala noc na frostach to kupuje 100-120 bp mf i zostwiam w domku, jak sie skoncza mf to szybko lece po nowe i modle sie zeby nikt spawnu nie zajal. Fakt jest taki ze knight ma wiecej capa, ale kiedy decydowalem sie na wybor profesji to wiedzialem ze mag ma duzo wieksza sile ognia ale knight to wiekszy komfort grania (przez cap i hp) Męcza mnie te ciagle zmiany ktore tylko z nazwy sa balansacja, bo to zeby 150 paladyn walil z power boltow za 6 gp podobnie jak 220 ed z sd za 350 gp to jest smieszne.

Mortyl_reszek 04-11-2007 15:17

Nie rozumie ale mnie tylko obchodzi 1 zmienia sile palla czy nadal bedzie bic tyle samo?

poreda 04-11-2007 16:33

Jest tam wzmianka o PVP. I jest błędna, bo jest napisane że Pal lub Knight może jednocześnie atakować i się leczyć. Ale co z tego? Jeżeli PAL nie może combować? Przykład? PAL z Royal Spear'a uderzy od 0 do np 150a SORC lub DRUID z SD uderzy zawsze np ponad 120 HP, czyli wie kiedy i w jakim momencie może kogoś dobić. Co prawda Knight ma EXORI GRAN, ale Paladin ma tylko i wyłącznie Spiry, i może liczyć na szczęście.

Piotrek Marycha 04-11-2007 19:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez poreda (Post 1729583)
Jest tam wzmianka o PVP. I jest błędna, bo jest napisane że Pal lub Knight może jednocześnie atakować i się leczyć.

to sie raczej odnosilo do expienia ...

X3R3 04-11-2007 20:05

A MS to co? Nic niby ma nie dostać? I proszę mi tu przestać pierdolić, że ma Mort hura i UE, bo te czary tak naprawdę bardzo rzadko się przydają X(

wrogonastawiony 05-11-2007 08:03

No chyba ci napisali ze bedziesz mogl dluzej expic i twoje czary beda tańsze -.-

poreda 05-11-2007 16:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez X3R3 (Post 1730201)
A MS to co? Nic niby ma nie dostać? I proszę mi tu przestać pierdolić, że ma Mort hura i UE, bo te czary tak naprawdę bardzo rzadko się przydają X(

Pokaż jak 60 palem czyścisz Djinn Tower, a później jak 60 Sorcem. Potem pogadamy, ok?

Doom Terror 05-11-2007 17:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez poreda (Post 1731342)
Pokaż jak 60 palem czyścisz Djinn Tower, a później jak 60 Sorcem. Potem pogadamy, ok?

Bo po to jest tyle profesji zeby robic teamy na quest a nie bys chcial aby wszystko solostyle lol.Skoro pal taki biedny to dam taki sam skrajny przyklad jak ty,ile pengi 100 rp zuzyje na misje explorer society, calasse,a ile ms? Blizej balansu bylo w tibii 7.6,teraz tibia staje sie latwiejsza przez co,kazde dziecko bez real'a moze wbic 100 lvl,a kiedys trzebabylo ku temu umiec grac.Go go cipsoft,rob z tibii ots -.-'

Medivh Shady 05-11-2007 20:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Doom Terror (Post 1731431)
Blizej balansu bylo w tibii 7.6,teraz tibia staje sie latwiejsza przez co,kazde dziecko bez real'a moze wbic 100 lvl,a kiedys trzebabylo ku temu umiec grac.Go go cipsoft,rob z tibii ots -.-'

jakos musza przyciagac ludzi ;P bo nowe tereny nie wystarczaja widac , mi tam ogolnie zwisa jak jest teraz jak bylo przed mana update jak bedzie po zimowym update , chce sobie wbic spokojnie 200 i odpoczac od tibi ;)

poreda 07-11-2007 10:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Doom Terror (Post 1731431)
Bo po to jest tyle profesji zeby robic teamy na quest a nie bys chcial aby wszystko solostyle lol.Skoro pal taki biedny to dam taki sam skrajny przyklad jak ty,ile pengi 100 rp zuzyje na misje explorer society, calasse,a ile ms? Blizej balansu bylo w tibii 7.6,teraz tibia staje sie latwiejsza przez co,kazde dziecko bez real'a moze wbic 100 lvl,a kiedys trzebabylo ku temu umiec grac.Go go cipsoft,rob z tibii ots -.-'

Fajny argument, tylko że jeżeli byłeś kiedyś na Calassie, to wiesz że pod wodą każdy porusza się jakieś 10x wolniej, co dla pala stanowi duże zagrożenie, i przeszkodę w hunceniu.

Faratiz 07-11-2007 13:13

Letni update bolal ;( Mam nadzieje ze w tym bede mial jakies powody aby wrocic do gry msem B):p

Piotrek Marycha 07-11-2007 16:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez poreda (Post 1734063)
wiesz że pod wodą każdy porusza się jakieś 10x wolniej, co dla pala stanowi duże zagrożenie, i przeszkodę w hunceniu.

not anymore... welcome to tibia 8.0

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:28.