![]() |
A gdzie pickupy w gitarze?
|
nawet nie wiem co to jest. Gram na skrzypcach, a gitare narysowalem dla kumpla.
|
O przystawki chodzi.
|
Aktualizacja
Aktualizacja. Wiem, usta dzieciaka troche nie takie... nie chce mi sie poprawiac ;P
http://foteka.pl/full/700abf7a6f0657...38277fceb1.jpg Jest to moja kolezanka Ewelina... z jakims dzieciakiem. Moze jej? ;DPXDzdsd |
Nos u dziecka też jest nietrafiony. Nos, albo ogólna forma głowy. Koleżanka, jak rozumiem, ma pieprzyk? Włoski Ci u niej fajnie wyszły. Ja nigdy nie miałem szczęścia do kolorowania ;).
Ach, że tak na koniec spytam. Wcześniej wspomniałeś coś o jakiś ćwiczeniach - można wiedzieć, co to za ćwiczenia? Rysowałeś nosy przez trzy dni, później ręce, czy jak? |
Wydaje mi sie ze chodzilo tu o rysowanie kresek i kólek... zeby nadrobic dluuugie lata wstecz w technice. Zamazalem milion karte.
jesli konkretnie chodzi o portrety... to cwiczeniem mopzna nazwac wywalanie 10 kartek nieudanych... i odkladanie tej jednej? w miare wporzadku? :confused: tak, ona ma pieprzyka, a ogólnie dzieciak tez mi sie nie podoba xd dzieki za komentarz. |
Jeśli miałbym wskazać rysunek, w którego kierunku powinieneś się udać, to wskazałbym na Larę. Fajna swobodna kreska i umiejętne użycie kredki, jeśli rysowałeś od podstaw samemu to tak trzymać! Nie bardzo wychodzą Ci kolory w prackach photoshopowych (zupełnie jak mnie), ale wyrobienie sobie wrażliwości kolorystycznej trwa długo i nie każdemu się udaje. Na początek spróbowałbym ograniczyć gamę kolorów, spróbuj, albo wróć na razie do B&W
|
Beznadzieja rysujesz jak każdy. ocena 3/10
Dzieci nie podniecajcie sie jego "talentem" nawet wy byście tak potrawili rysować tylko trzeba sie skupić i mieć checi |
w 100% zgadzam sie z tym kolesiem powyzej ;)
Zawsze powtarzam ze rysowanie nie zalezy od tzw. "talentu" tylko od ciezkiej pracy. Zwrot "masz talent" to tylko wymówka tych, którzy nic ze soba nie robią. |
Wszystkiego najlepszego, Nelo! ;)
Oby grafika ci szła tak dobrze jak teraz, albo i jeszcze lepiej. |
ale spoko, ;D:D:xdxd czeka mnie duzo pracy
dzieki xdxdxd i fajnie ze skojazyles 8o:D |
aktualizacja
http://foteka.pl/full/87c7ae763851c1...0e6a79217a.jpg
jak nie chcecie nie komentujcie. tech: ołówek 8b i kupilem sobie gumkę chlebową :p |
Wszystko elegancko - no może trochę usta dziwne(ciut za wysoko imho) – ale oczy…. Wszystko psują, za duże i trochę za szeroko rozstawione.
A zakup gumki chlebowej-dobry pomysł, przydatna cholera. |
Faktycznie - oczy troszkę jak u kosmity. Mam pytanie, rysowałeś z głowy, czy ze zdjęcia/czegoś innego?
|
Ze zdięcia... oczy podchodzą pod mangę, zaluje ze ja kiedys rysowalem.... nic na to nie poradze.
Staram sie i pracuje nad tym. Nie bede wam mówił kto to bo nie jestem jeszcze na tyle dobry zeby mi wychodzily portrety konkretnych osób. :confused: |
Odradzam rysowanie ze zdjęć. Znacznie więcej da ci rysowanie z natury. Zdjęcie to jak rozwiązanie skomplikowanego równania bez całych obliczeń po drodze. Nie wiesz skąd się co wzięło, po prostu "papugujesz" linie i ciemne i jasne plamy. Stąd potem błędy jak źle osadzone oczy, usta itp.
|
:( Blacko, jednak aby rysowac portrety z natury \\trzeba dobrze poznac wszystkie elementy twarzy i aby to zrobic, uwazam ze dobrze jest wzorowac sie na "martwch fotografiach". Kiedys bede rysowal z natury... narazie cwiczę. Chodzi o to ze jak rysuje z natury to mam za malo czasu zeby przestudiowac dokladnie to co chce narysowac.
Jednak zgadzam się z tobą. W pewnym sensie jest to walenie "plam" cieni w ślepe miejsca bez konkretnego znaczenia na zasadzie odwzorowania. Walczę z mangą ;( dlatego oczy mi tak cięzko idą. Dodaje jeden rysunek który nie zajął mi duzo czasu a ma on dla pewnej osoby charakter symboliczny. http://foteka.pl/full/a824f1236f07da...d7cea6d01a.jpg |
Re blacko + kolejny rysunek
double post.
|
...
Masz talent bez 2 zdan :P
By tak dalej Rysunki sa tak zajebiste ze chyba se je wydrukuje :D |
Ue
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:01. |