Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Combo - serie ataków potworów po update. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=154968)

Ateveo 20-11-2007 01:30

Wow no to będzie super.. dzięki za informacje B) Teraz nie będę się bał o strate expa jak ide na frost dragi :)

Piotrek Marycha 20-11-2007 01:33

a przypadkiem nie jest tak ze nadal potwor moze walnac "combo" z melee + czar(jeden czar, a nie melee + czar + wave + CholeraWieCoJeszcze tak jak to bylo wczesniej)? bo w koncu atak melee nie robi exhausta...

Medivh Shady 20-11-2007 01:38

brak combo jest dla mnie najwieksza glupota , zabiera to urok calej tibi, co to za frajda isc sobie na demona wiedzac ze i tak prawdopodobnie nie padniesz majac dobry net , tak samo z poi !! teraz to bedzie banalny quest , na tescie 2 osoby czyscily nikture pokoje ( to jest smieszne !! ) jedynym wyzwaniem teraz to beda jedynie bosy typu ferumbras itp , ktore i tak pojawiaja sie raz na jakis czas. ( przyklad arcania , ani razu nie bylo orszabala ;/ )

Licze ze pojda po rozum do glowy i zmienia to albo zrobia co co zastapi combo a sprawi ze expienie na silnych potworach nie bedzie takie proste.

Asza17 20-11-2007 01:44

Niech wrócą combo do normalnego stanu jakie jest wtedy będzie mniej dzieci najtów i pallów co w letnim upie porobili postacie bo są łatwe. Lubie jak najtem trudniej się gra bo mam satysfakcje że nie idę na łatwizne.

Rafals from hell 20-11-2007 02:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Macunio (Post 1755198)
@up dokladnie
teraz blokanie bossow bedzie juz lajtowe jak walnie max 500 -.- , bez combo to troche zal straci to swoj urok i wogole , znowu coraz latwiej .

Dodam, że porządni bossowie walą nawet ataki 1000+, a jak do nas docierają informacje mikstury nie leczą knightów wystarczająco na takie ataki :) a co by było, gdyby jeszcze były comba :D Demon na nowo stałby się potworem praktycznie nieosiągalnym, gdyż nie dało by rady na nim wyuhać. No takie moje spostrzeżenia. O wszystkim przekonamy się w praktyce.

Donpeyot 20-11-2007 03:16

@up : wtedy trzeba by brać uherów na exp - byłoby git
brak comb - jeśli zsoluję demca z visa to chyba dam sobie luz z tibą ;)

jaa1234 20-11-2007 08:10

Podoba mi się to. Zaraz po upie lecę na dl'e xD.

Asza17 20-11-2007 08:44

No to dragi zostaną oblegane przez wszystkie profesje zajebiście będzie naprawdę -.-

Dabeko 20-11-2007 09:07

autor tematu napisał że nie ma combo od potworków - i z tym sie zgodze, ale nie napisał że ataki tych potworów będą mocniejsze
np. drag bil z lapy srednio 80~ teraz bedzie srednio bił 100~
więc nie będzie tak łatwo jak się wydaje na pierwszy rzut oka :)

Rafals from hell 20-11-2007 11:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Donpeyot (Post 1755505)
@up : wtedy trzeba by brać uherów na exp - byłoby git
brak comb - jeśli zsoluję demca z visa to chyba dam sobie luz z tibą ;)

Uherzy nie pójda bo będą sami expić :) pozwoli im na to nowa tibia :) i sprawa załatwiona :)_

poreda 20-11-2007 12:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rafals from hell (Post 1755633)
Uherzy nie pójda bo będą sami expić :) pozwoli im na to nowa tibia :) i sprawa załatwiona :)_

Dokładnie, a pozatym nawet gdyby się już znalazło jakiegoś UH-era to wątpie aby chciało mu się spedzić np całą noc uhając knighta, mając możliowść naklepać dużo expa..

Ololiksde 20-11-2007 13:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1755415)
a przypadkiem nie jest tak ze nadal potwor moze walnac "combo" z melee + czar(jeden czar, a nie melee + czar + wave + CholeraWieCoJeszcze tak jak to bylo wczesniej)? bo w koncu atak melee nie robi exhausta...

Wydaje mi się, że masz racje

http://youtube.com/watch?v=JG-tKCwrWEM -edron d lair
Przewiń do momentu kiedy bije 1x dl'a. Jest melee + wave

Johanes19 20-11-2007 13:38

Wedlug mnie nie potrzebnie usuneli kombo monsterom :P gra byla by ciekawsza o ten dreszczyk: "Padne czy nie??.." xD
nie mam jakiegos mega wypasionego lvl ale to jest moje zzdanko ^^

Dewird 20-11-2007 13:46

Wiec czekam na demodrasa... Ja knight+ kolega pal :D

Donpeyot 20-11-2007 16:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rafals from hell (Post 1755633)

Myślę , że wciąż będą potworki , które się będzie opłacało lać z blokerem . Na mój lvl i prof. stawiam na frosty.

adiq90 20-11-2007 18:43

O ile mi dobrze wiadomo to z postu na private tutor board było, ze potwory nie moga zrobic combo ze swoich magicznych ataków. Czyli np jak frost poof exori, exori gfb i wave to zamiast tego tylko jedno:D tak dla sprostowania:) Z lapy beda chyba walic zawsze:)

Dragonreds 20-11-2007 19:05

@up

@UP

Tak masz racje, ale combo to seria z każdej umiejętności potwora.
Double Hit w odczuciu graczy nie zagraża na tyle, żeby sie o nim rozpisywać.

Rafals from hell 20-11-2007 20:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dragonreds (Post 1756124)
@UP

Tak masz racje, ale combo to seria z każdej umiejętności potwora.
Double Hit w odczuciu graczy nie zagraża na tyle, żeby sie o nim rozpisywać.

Tak, ale gdyby dalej były pełne comba, knight by nie wyrobił i posypały by się dedy... wyobraź sobie annhi~ z takimi badziewnymi miksturami i demonami walącymi combosy... misja dla knighta prawie niewykonalna...

Piotrek Marycha 20-11-2007 20:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rafals from hell (Post 1756214)
Tak, ale gdyby dalej były pełne comba, knight by nie wyrobił i posypały by się dedy... wyobraź sobie annhi~ z takimi badziewnymi miksturami i demonami walącymi combosy... misja dla knighta prawie niewykonalna...

w przypadku demonow akurat to wiele nie zmienia... bo nadal moze ciachnąć melee + geb co stanowi ze 80% full comba

Asza17 20-11-2007 21:18

A już sie martwiłem że to będzie 2 sek(malle) 2 sek(malle) 2sek(gfb) 2 sek (wave) oki to czyli będzie fajnie

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:42.