![]() |
A tak wogole to ma ktos doswiadczenie jesli chodzi o gitare basowa? :p Bo mam pare pytan, ale to juz moze na priv.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Na początku z nauczycielem grałem różne podstawowe riffy, a pierwszym "normalnym" utworem jakiego się uczyłem grać było "Three Little Birds" Boba Marley'a. SPAMIK SPAMIK
SIALALALA |
A ja mam pytanie.
Ile taka gitara na początek do nauki może kosztować? |
Można kupić najtańszy syf - skywaya, czy innego ever playa za 200zł, ale to będzie męczarnia (zaraz się pewnie odezwą posiadacze tych gitar ;p). Wprawdzie można trafić niezły egzemplarz (będzie w miarę dobrze stroić i może nie będzie miała zbyt krzywego gryfu), ale i tak bez rewelacji.
Generalnie na początku radzę popytać kogoś w rodzinie i znajomych czy nie ma na oddanie/sprzedanie za marne grosze jakiejś starej gitary- zaczniesz grac jeśli ci się spodoba to kupisz coś lepszego, jeśli nie nie będziesz w plecy z pieniędzmi. Generalnie dobry akustyk na początek to jakieś 400zł, ale i tak trzeba go wcześniej sprawdzić, bo we wszystkich gitarach z niższej półki zdarzają się lepsze i gorsze egzemplarze. Najlepiej wybrać się z kimś kto się na tym zna do muzycznego. |
Eric Clapton - Thears in Heaven
mój drogi :) |
Moja pierwsza gitara (co prawda klasyczna, ale różnica w cenach nie jest wielka) to Buena Vista, którą posiadam zresztą do dziś i jestem zadowolony, za którą dałem 500-600 złotych. Za takie pieniądze można kupić instrument na parę lat gry; moja stroi, ma wygodny i prosty gryf, ładne brzmienie.
|
Ok,dzięki. Bo coś planowałem pograć,czemuż by nie?Grałem u znajomych na elektrycznej i spodobało mi się.A niedługo wpada combo gwiazdka + urodziny,to pomyślimy ; )
|
sorry ze odswiezam ale ma ktos moze akordy do Say it possible ?? Terry NAomi ?? :D bo jak slucham mi sie wydaje ze ciagle to samo :P (wczoraj pozyczylem gitare od wuja XD)
|
|
Ja polecam Hey- teksański :) są 3 akordy i to cala filozofia.
Ogniska już dogasa blask są z tego co pamiętam 4 albo 5 akordów. no i ogólnie takie kościelne. Zresztą www.chords.pl, www.ultimate-guitar.com :) Pozdrawiam! Wziąłeś się za święty instrument :D |
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:32. |