Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   GS i BS :) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=15705)

ssjgt 29-01-2005 10:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nawigator
GIant Sword:

+ szybkosc expienia
- tracisz pieniadze (uh)
- jest drogi

Bright Sword

+ tracisz mniej kasy (uh)
+ mozesz go sam zdobyc
- wolno expisz

Z tego co wiem to GS'a tez można samemu zdobyc ;>

ceviz 30-01-2005 03:31

Hmm...chyba nikt nie wzial pod uwage ze po update guardy daja nie tylko mniej expa ale takze w walce sa duzo silniejsze :/ przed update ze skillami 76/78 fire axem i demon shieldem+axe ringi na 110k expa zuzylem 3bp uh, a po update nieduzymi roznicami 79/80 vamp shield fire axe 1 arma wiecej (nowy armor :p) na okolo 50k expa zeszlo mi 3bp uh :/

Moviripo 01-02-2005 08:17

Bronie dwuręczne są lepsze.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bajapa
Witam!

Obecnie użyam bright sword + crown helmet i expie na guardach (44lvl 73/71) i trace sporo UH. Jak przeżuce sie na Giant Sworda dużo lepsze będą efekty? Czy jeszcze wstrzymać się z zakupem GSa (u mnie na serwie kosztuje 70-80k) ?

pozdr

Lepiej zrobić dobre skile i nakładać two-handedy. Sam expie na cycach lvl 35 80/79 i z Giant-swordem wchodzą mi nieraz na jednego strzała albo 2-3. Jak chodziłem z demon shieldem i brightem to mi więcej nawalały a z gs-em tylko po 2-6. A jak oblazło mnie 8 cyklopów to po 10 nawalały.

Benitez 01-02-2005 12:00

Nawigator - Derlik? xD

Gromexor 01-02-2005 15:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin
a GS masz zamiar zdobyc blokujac demony czy behemoty na 45 lvl?

No wiesz, ja mam kolege druida na ruberze który ma lev 47 i jego best monster solo to Demon. Widziałem też kiedyś filmik, jak jakaś kolesiówa z 43 (knight)poszła sobie na Behemothy z kolegą na 34 (sorcerer)

Cymcymek 01-02-2005 15:28

Jak maż już takie skile to dotrenuj do 80/80.
Wiem że łatwo powiedzieć bo sporo czasu to zajmuje, ale naprawde efekty będą widoczne. I wtedy właśnie możesz kupić spokojnie gs'a.

nawigator 02-03-2005 03:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kiperr
Hmm.
Jeżeli chodzi o mnie , na guardach/orkach używam brighta+tarcza , na full attack.
W moim przypadku guardy szybko padają , sporadycznie hity 200+.

Hmm a ile sword ringów zalozyles ? zeby walnac za 200 + z brighta?
Wiesz troche znam sie na skillach i na hitach i z tego co mi sie wydaje to dodaes sobie jakies 30-40 dmg. Ja majac skilla 102 walnelem najmocniej z brighta 212 w guarda ze sword ringiem 245 za full....
moze pomylil Ci sie bright z gsem?

moje besty to tak:

245 ze sword ringiem - bright sword -- dwarf guard
298 bez sword ringa - GS -- drag
490 z ice rapiera - ancient scarab
344 z sova - dl

Micki 02-03-2005 08:58

Sam mam taka postac ale skille troche lepsze :P ( 44 level 80/79 skille ) Na guardy chodze z GSem ale tam cie glupio expi bo wlasnie duzo uh leci. Tobie radze isc na ghoust land i tam jest takie fajne miajsce duza przestrzeni 0 ludkuff musisz na poczatek pokonac jednego Dsa ale jemu latwo uciec wiec nei musisz sie z nim bic on jest na jednym pienterku ale mozesz mu uciec i zejsc na dul tam gdzie sie ffajne expi. ja tam zrobilem na feriach 5 leveli w tydzien

Royal_Knight 02-03-2005 15:35

Re: Giant sword :2handed: & Bright Sword :sword:

Eee..... Ja to bym ci radzil zostawic BS'a i se dotren do duzego lvla i wykonaj MS quest. Mozesz tez poszokac legenmdarnego Pharao Sword :D ale jesr ciezki no ale wg mnie to 1handed rule

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:39.