Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Full Jester Outfit - Strój Błazna (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=157221)

Xsi 16-12-2007 17:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gosu^^, (Post 1791521)
Jak jestes taki fajny to sparwdz samemu, a nie, ze mi sie nie chce. LOL. Moze ejszcze neich ktos za Ciebie zrobi tego questa.
a co do teamtu, tak i owszem mozna brac z quary constrictor sqauta z wyspy gsow. Sam bralem...

A może wogóle niech zlikwidują to forum, jeśli o nic nie wolno pytać? -.-' żałosne

Po to jest forum, żeby się dowiedzieć po co iść samemu jak można się spytać na forum a 5 min. nikogo nie zbawi.
Czy na tyrsung znajdę Quarę, któa chodzi na powierzchni i można z niej atrament ściągnąć? Niby napisane w poradniku, że tak "Musimy udać się na Tyrsung i zabić 1 Quara Constrictor" Czy napewno jest na powierzchni?? Można wiedzieć, w którym miejscu :\?

Jest jakies miejsce gdzie są quary i można z nich wziaść tusz, ale żeby nie trzeba robić Explorer Society Q? Jak móil kolega Gosu mogą być to Quary Constrictor Scout... Wiem, że na Melada jak tam dojść? Wiem też, ze na Tyrsung i nie trzeba mieć Explorer Society bo nas NPC tam zabierze do Quar, ale który npc i co sie do niego powinno powiedzieć, żeby nas tam zabrał?

Bartss 16-12-2007 19:45

Dzieki za spoilera, zrobilem z tym calego questa

w 10 misji nie jest wymagany explroer, jak ktos ma dostep na wyspy goromy :-) tam tez sa quary (wiem bo sam tak zrobilem xD)

a misji z siarka mozna tez po drodze na fibule, wziasc ja z wygaslego lava hole (tam gdzie w kolo jest lawa i 2 mostki)

ogolnie super

Rafals from hell 16-12-2007 20:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bartss (Post 1792295)
Dzieki za spoilera, zrobilem z tym calego questa

w 10 misji nie jest wymagany explroer, jak ktos ma dostep na wyspy goromy :-) tam tez sa quary (wiem bo sam tak zrobilem xD)

a misji z siarka mozna tez po drodze na fibule, wziasc ja z wygaslego lava hole (tam gdzie w kolo jest lawa i 2 mostki)

ogolnie super

Nie ma za co.

Co do misji 10 to wystarczy mieć helmet of the deep i na tyrsung skaczemy do wody ze statku ;]

Xsi 16-12-2007 22:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rafals from hell (Post 1792472)
Nie ma za co.

Co do misji 10 to wystarczy mieć helmet of the deep i na tyrsung skaczemy do wody ze statku ;]

A trzeba mieć zrobiony Explorer Society Quest czy moge pożyczyć od kumpla hełm do nurkowania bez robienia tego questu?

Rafals from hell 16-12-2007 22:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rafals from hell (Post 1792472)

Jasno tutaj sugeruje, że Explorer Society nie jest potrzebny

bananjp 16-12-2007 23:05

Ubilem slima i nie moge z niego nabrac do viali dlaczego ?

Donpeyot 16-12-2007 23:21

@up: pewnie używasz zwykłego viala, a musisz użyć tego od Boza. Jeśli używasz tego od Boza (daj na niego look to sie dowiesz) to znaczy, że robisz to za wolno.

@edit: musisz kliknąć use na chmurce z gazu jak tylko się pojawi, w trymiga, od razu.

bananjp 16-12-2007 23:30

Vial mam od niego a co robie za wolno ?
Moze jasniej

PaPut 17-12-2007 08:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rafals from hell (Post 1792752)
Jasno tutaj sugeruje, że Explorer Society nie jest potrzebny

Niestety, ale jest jak najbardziej potrzebny.

Xsi 17-12-2007 16:09

Jeden mówi, że nie trzeba ESQ, drugi mówi, że trzeba noi weź tu z nimi gadaj....

Rafals from hell 17-12-2007 16:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PaPut (Post 1793045)
Niestety, ale jest jak najbardziej potrzebny.

Explorer Society trzeba mieć żeby pływać na Calasse i kupić Helmet of the Deep. Jeżeli masz hełm z tego co mi mówiło prawie 20 osób na serwie można pływać bez ESQ.

PaPut 17-12-2007 16:59

Z hełmem na głowie skakałem do wody tam, jedyne co się działo to cofało mnie na środek statku, może mnie tam nie lubią.

Duch Niespokojny 17-12-2007 17:50

Żeby nurkować we Frozen Trench (można się tam dostać z Tyrsung) trzeba najpierw dostać tę misję od Explorer Society w Svargrond, a to oznacza, że trzeba mieć najpierw ukończony quest na norseman outfit oraz być członkiem Explorer Society. Nie jestem pewny jaką trzeba mieć rangę, ale chyba najpierw należy wykonać misję w Calassie, a to oznacza rangę przynajmniej relic hunter. Tak czy owak, Explorer Society Quest jest potrzebny.

[Edit] Trzeba najpierw ukończyć misję w Calassie, a do tego potrzebna jest ranga explorera.

Swica 18-12-2007 02:22

bardzo mi sie przydal ten opis thx ziom za opis B)

Donpeyot 18-12-2007 09:14

po 1. Dwie osoby w tym temacie napisały ,że może być z quary cons. scouta z malagi i że same tak zrobiły , ktoś to skomentuje albo coś ?

po 2. Jeśli zrobiłem jestera to nie mogę zrobić secret service questa , a co z nightmare knights/broderhood of bones ?

@down: zdawało mi się, że było coś takiego napisane w newsie o outfitach. No ale jeśli to nie prawda to dobrze.

Duch Niespokojny 18-12-2007 10:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Donpeyot (Post 1794126)
po 2. Jeśli zrobiłem jestera to nie mogę zrobić secret service questa

Hę? Ja robie oba questy równolegle i nie mam problemów na razie, a na test serverze zrobiłem oba (z tym, że secret service jako pierwszy...)

kiubix93 18-12-2007 12:11

Jak zrobic to z tym slimem? Ja niemoge wziac tego gazu do viala ;/

Couranger 18-12-2007 15:32

K juz poradzilem sobie z tym problemem :P

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kiubix93 (Post 1794187)
Jak zrobic to z tym slimem? Ja niemoge wziac tego gazu do viala ;/

Pewnie uzywasz zlego viala , uzywasz tego nowego (mana potion) a musisz uzyc 18 viali tych starych co przed tym uptadem jeszcze byly

Bytomianin 18-12-2007 15:54

Klikamy z CRTL na kuwetę i pojawi się kotek Jak zniknie na kuwecie będzie leżeć mysz.

Fajna mysz -.-. Wyszedł mi Kattie a wogule ni byłem przygotowany i padłem ... I co mam teraz zrobić??

Xsi 18-12-2007 16:37

Co za Kattie i co to jest xD? I czemu sie tam pojawia?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:46.