![]() |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Zaje**** ciekawy i smieszny artkul
|
W Związku z zaistnieniem takiego Tematu i nawiązaniem do "Wiekszość graczy reaguje na gm, chce zrobic sobie z nim zdjecie" przestawie po krótce sytuację która zdażyła się 17 Listopada 2007 roku na Serwerze Morgana.
Byla godzina okolo 16:00.. jak zawsze siedziałem na GameChat [z powodu lagów i nudów] i rozmawiałem z ludźmi... ktos oczywiscie usial wpasc... i zaspamowac "Serching Sorc to desert quest!", ostatecznie nie zwrócilbym uwagi gdyby nie to ze wysłał ta wiadomosc 4 razy pod rząd, co całkowicie zakłóciło tok rozmowy. Chciałem juz napisac zeby sie wynosił i spamował na Trade Channel gdy ujrzałem napis: GM Exilya on Morgana [2]: Spamming is rule violation. W kilka sekund ludzie zaczeli się zlatywać ze wszystkich stron na game-chat i rozmowa z gm'em sie bardzo pobudziła... skromnie zapytałem go na priv [dokładniej to JĄ, poniewaz byla to kobieta, jak sie pozniej dowiedzialem...] czy mogla by się teleportować do mnie ponieważ chcialbym zdjęcie na mój blog internetowy [nie prowadze bloga]. Nie dostałem odpowiedzi...stałem sobie spokojnie i czekałem na resp gdy nagle obok mnie ujrzałem niebieską otoczkę [jak przy teleportowaniu przy uzyciu magic forcefield] i kolo mnie stanela GM Exilya... bylem w niezlym szoku... po 3 latach gry poraz pierwszy zobaczylem na wlasne oczy GM... [w sumie nic takiego bo to w koncu tez ludzie, jednak jak wiemy wszyscy czestotliwosc z jakimi sie oni pojawiaja jest mala]. Poprosilem by sie usmiechneła... gdy to zrobiła pyknąłem fotke i wkleiłem do painta ^^ oto te zdjecie: http://images26.fotosik.pl/113/71c0c8b88b0eed2a.jpg Niby nic takiego bo GM tez są ludźmi... ale biorac pod uwage to ze przez 3 lata gry nie widzialem GM'a na wlasne oczy dla mnie bylo to fajne uczucie ;)) |
Heh:) Zabawne:P Więcej takich artykułów ;)
|
Fajny art, ale szkoda mi niektórych zbanowanych ;) (nie tych z top 10)
|
Dobrze że coś robią ale jest ich za mało powinni się pojawiać albo częściej albo być ich więcej.Fajny artykuł,fajne są opisy jak przychodzili do osób oszukujących a najbardziej rozwaliło mnie to z MC "kompa mam za daleko".Albo zażalenia.Osobiście się ciesze jak ktoś kto oszukuje dostaje w skóre.Jeszcze raz artykuł wspaniały,pewnie CIPSoft chce pokazać że GM dużo robi i że ma ciężką prace,ale jednak tej pracy jest zrobionej za mało.Gdyby GMów było więcej liczba oszukujących byłaby mniejsza bo wiedzieli że mogą w krótkim czasie chycić bana,a tak pomyśli sobie "GM pojawia się raz na ruski rok to sobie moge".No nic Tibijskie realia.Mam nadzieje że to niektórym ludziom przybliży ogrom pracy jaki mają GMowie i nie będą spamowali "GM zły","GM sux" itd.Artukuł spoko i fajnie się czyta.
|
Stwierdzam, że praca gm'a jest znacznie trudniejsza od tutora co jest oczywiste, jednak sądzę, że bardziej ciekawa. Zapewne śmiechu to jest kupa (np. od czytania raportów :D) ale i nie tylko ^^.
|
< deleted >
|
Kolejny artykuł propagandowy Cipsoftu. Prawdziwe spotkanie GMa z botterem wygląda tak: GM się teleportuje do delikwenta, wówczas bot zatrzymuje się i włącza alarm, po paru minutach botter podchodzi do kompa i ucina sobie z gamemasterem pogawędkę. GM spokojnie odpisuje graczowi, który zgłosił bottera "player was at keyboard" i wylogowuje się z poczuciem dobrze spełnionego obowiązku...
Choć nawet takie sytuacje to już dużo. Zwykle GMowie zajmują się jedynie banowaniem ludzi reklamujących sprzedaż pacca na trade albo bluzgających na game-chacie (nieważne, że równie dobrze mogliby to robić senior tutorzy, wszak GM ma czas i nic lepszego do roboty...) lub też robieniem sobie fotek/ucinaniem pogawędek z graczami, tudzież blokowaniem Ghazbaranów, spamowaniem bezsensownych wiadomości na czerwono i używaniem GMowych postaci do zwiedzania miejsc na test serverze. |
Cytuj:
Wystarczylo by, zeby bylo z 200 GMow, znalezienie ich nie bylo by wiekszym problemem. |
HEh
Artykuł genialny ;)
Ale wytłumaczenia jeszcze lepsze xD |
Rox XD ale wymówki to mają zawaliste ci botterzy i inni " to moja mama przeklinała żebym dostał bana " lol owned :D to tak jakby ktoś kogoś zabił i powiedział w sądzie " to nie ja tylko moja ręka " jak można takie smuty gmowi wciskać współczuje czasami gmom że muszą takimi idiotami sie zajmować to musi być denerwujące i kompromitujące kiedy taki noob chce z gma zrobić debila xd
|
ciekawostka : gram od tibi 7,3 a widzialaem gma z 3-4 razy ;/ najs
|
Gówno prawda, jesli sie chce to mozna wbic bez problemu na bocie 150 lvl. Reportowalem kolesia co uzywal bota od 60 lvl(!) gm przylazil z 10 razy, i nic - kolesiowy alarm piszczal przychodzil i odpowiadał. Przestalem marnowac czas na cos co mozna robic programem, wchodze dzisaj patrze ta sama osoba 150 lvl i nadal botuje
liczy sie tylko kasa, jak zaplacisz wiecej to ci pozwola uzywac macra, a moze i nawet cos Ci dadza.. nie mowic juz o protekcji u GMA |
Najfajniejsze w tym artykule są te tłumaczenia ludzi co do jasnego przez nich łamania rules : " Tata mi wpisale wulgaryzm na game chat " owned xd:)
|
|
Powiem tak, nie czytalem komentarzy, a ten artykul na tibia.com czytalem pare h po tym jak powstal (2-3 dni temu) i musze powiedziec ze czytajac go po angielsku wydawal mi sie o wiele smieszniejszy i ciekawszy. Sux Polish ;<
Co do GMow, na tutor channelu ostatnio sporo sie mowi o tym ze CipSoft mowi GMom aby nie banowali tylu botterow bo traca na tym kase. Nice plx Pozdrawiam Kusnier |
według mnie gm'ów powinno być przynajmniej po 1-2 na jeden świat wtedy na jednego gm'a by tyle roboty nie było i by byli zadowoleni oraz by ludzi może wreszcie liczyli się z swoimi czynami
|
HaHa! Te 10 najśmieszniejszych wytłumaczeń OWNED XD!!
@down: Jasne, że po angielsku. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:33. |