Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Koniec z keyloggerami (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=161749)

psajdak123 17-01-2008 19:29

hehe

omg (o bosz...) ;)

smieszny jestes, wpisz sobie w google zobacz co ci wyjdzie to sie zdziwisz :P
dlaczego myslisz ze nie?
niektore dziecie tak wlasnie szukaja bo google jest pelne keyloggerow a nie generatorow...
moze jeszcze zapytaj o sposoby hehe

@Vasudanin
az zal patrzec

mc200 17-01-2008 19:33

Heh, koles pewnie chce, zeby wszedzie bylo o nim glosno, ze jest "pogromca kejlogerów" i ze robi jakis zajebisty antykejlogger, a uploadnie poprostu zwyklego keyloggera i tysiace ludzi to lyknie, ot...

Lechista 17-01-2008 19:38

Nic tu nie było :P Chciałem trochę poudawać, że się znam na tym :D:D
@Autor
I tak ci nie wieże, że masz dobre intencję..., ale zobaczymy, może się mylę

Dwimenor 17-01-2008 19:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lechista (Post 1848428)
J
Nie wiem jakim cudem, chcesz zablokować dostęp keyloggerów na komputer..., moim zdaniem(możecie go podważać)to jest/będzie próba wyłudzenia haseł, albo wstawienie keyloggera, pod pretekstem, że to jest ten super extra program

Prawdopodobnie na tej samej zasadzie, na jakiej działają antywirusy. Zresztą, nie da przecież gotowego execa, bo i tak nikt nie uwierzy. Zawsze może wypuścić źródełka pliku do wglądu dla wszystkich. Nie można nikogo skreślać na samym starcie, kto wie może ma i dobre intencje.
Ale z drugiej strony...onlineowy skaner nie jest złym pomysłem.

Uther92 17-01-2008 19:50

Tworzenie takiego czegoś nie ma najmniejszego sensu...bo musiałbyś się męczyć z updatowaniem bazy do grobowej deski a i tak nie nadążysz. Pamiętaj, że walka z wszelkim syfem to tak naprawdę wyścig z czasem...kto będzie pierwszy hackerzy, czy twórcy AV.

Gelt 17-01-2008 19:56

@up

Zalezy jak na to patrzeć ;p zdarza się, że to właśnie producenci AV wypuszczają nowe syfy by kupowano ich rpodukt który w cudowny sposób potrafi uchronić komputer :P

Dwimenor 17-01-2008 19:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Uther92 (Post 1848457)
Tworzenie takiego czegoś nie ma najmniejszego sensu...bo musiałbyś się męczyć z updatowaniem bazy do grobowej deski a i tak nie nadążysz. Pamiętaj, że walka z wszelkim syfem to tak naprawdę wyścig z czasem...kto będzie pierwszy hackerzy, czy twórcy AV.

Czy ja wiem?
Kod:

dwimenor@dwibuntu:~/Desktop$ strings MDWdemony. scr |grep tibia
tibiaclient
tibiaclient
http://link_do_wiadomej_strony/vip/dodaj.php?login=
;tibia

Kod:

dwimenor@dwibuntu:~/Desktop$ strings MDWdemony. scr |grep iexp
iexplore. exe

(w obu dospacjowałem, żeby cenzury nie było, oraz zmodyfikowałem link, aby nikt przez przypadek nie wlazł)
I już wiem z czym mam do czynienia. Autorzy keyloggerów są raczej wtórni. Póki wszystko będzie klonem owntibii to raczej nie trzeba wielu regułek robić.

@Down
Oczywiście, ale my mówimy tu o keyloggerach tibijskich, a nie generalnie. W momencie gdy przestaną one być tak łatwo dostępne, lub używanie nie będzie takie bez problematyczne skończą się problemy. Generalnie rzecz biorąc, ludzie już nawet pełnej wersji perfekcyjnegokeyloggera* z torrentów nie umieją zassać.
Inną ciekawą sprawą jest przejście na inną przeglądarkę niż IE. Samo oczywiście nic nie da w przypadku keyloggerów tibijskich - tu trzeba jeszcze zablokować IE w firewallu.

Uther92 17-01-2008 20:04

Co nadal nie zmienia faktu, że na świecie powstają setki keyloggerów, upadnie jeden, powstanie następny. A co do "wtórności" keyloggerów...może i są wtórne, ale znając życie przyjdzie czas, że i to się zmieni.
@Edit
Cytuj:

Generalnie rzecz biorąc, ludzie już nawet pełnej wersji perfekcyjnegokeyloggera* z torrentów nie umieją zassać.
niby tak, ale B*K to bardzo wykrywalny key :)

killOwnTibia 17-01-2008 20:14

Cytuj:

troche sie mylisz, bo moj program bedzie na tyle innowacyjny, ze bedzie blokowac ZASADE dzialania keyloggerow (odczyt pamieci). Mozna tez zablokowac mozliwosc przechwytywania klawiszy i schowka, chociaz owntibia (jak pewnie dobrze wiesz...) tego nie wykorzystuje.
Reasumując: lepsze jest usuwanie przyczyny niz skutków.

Bekaojad13 17-01-2008 20:24

Uwazam ze to bardzo dobry program powstanie
Zchakowali mnie 13 razy ale teraz przeinstalowalem system i mam Ad Aware 2006. Jak wyjdzie program to powiadomcie.
@Tworcy tematu zycze powodzenia:):):):):):):)

Uther92 17-01-2008 20:26

Nadal jestem co do tego projektu sceptyczny i dopóki na moim dysku nie znajdzie się stworzony przez ciebie program tak będzie. Jeżeli jednak twoje dzieło będzie działać tak jak należy, to nawet będę skłonny w jakiś sposób wesprzeć twój projekt.

killOwnTibia 17-01-2008 20:29

Projekt w zamysle jest komercyjny, za niska oplata, bo badzmy szczerzy, to jest zaawansowane programowanie i za darmo robic tego nie bede. Ale z drugiej strony na pewno bedzie warto biorac pod uwage ze strata postaci kosztuje o wiele wiecej... chocby nerwow.
Jako ze projekt komercyjny, to juz powinno niejako gwarantowac ze nie bedzie w nim key'ow (raz ze stracil bym klientow a dwa pewnie mialbym klopoty)

Jagred 17-01-2008 21:00

To powiedz jak zamierzaszs zablokowac program ktory podlaczy sie pod sterownik klawiatury i bedzie przechwytywac wszystkie nacisniete klawisze? Takiego czegos nawet NOD ani mks vir nie potrafi wykryc.

killOwnTibia 17-01-2008 21:10

NtLoadDriver....
poza tym badzmy szczerzy, chlopcy z owntibia ledwo co opanowali delphi a ty o driverach wyskakujesz...
jakby moj program mial blokowac wszystko to by kosztowal kupe kasy i nikt by go nie kupil.

Kimo36 17-01-2008 21:13

Jak chcesz keyloggerów to poszukaj na tibia.wiki , dwa razy haked.

Dwimenor 17-01-2008 21:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez killOwnTibia (Post 1848648)
NtLoadDriver....
poza tym badzmy szczerzy, chlopcy z owntibia ledwo co opanowali delphi a ty o driverach wyskakujesz...
jakby moj program mial blokowac wszystko to by kosztowal kupe kasy i nikt by go nie kupil.

Szczerzy to bądźmy w kwestii ceny: i tak nikt nie kupi, albo będzie to ilość wyrażona jednocyfrowo. Co najwyżej "scracowane instalki" zaraz będą w necie.

Jagred 17-01-2008 21:22

Czyli ostatecznie co chcesz osiagnac? Po ci ci loggery? Skoro chcesz zablokowac mozliwosc zczytania z pamieci aplikacji to zablokuj? Po co ci przykladowe loggery?

Groo0oosZ 17-01-2008 21:28

A w czym piszesz? Ja tez zastanawiam sie nad napisaniem czegos takiego:]

Hyrzy 17-01-2008 21:34

Ehh w sumie dobry pomysł ale wolałbym abyś dawał pierw źródło programu zamiast exeka i jak na razie chyba najskuteczniejszą metodą ochrony przed keyami jest zablokowanie Internet Explorera działa to na Owntibę oraz Lordoftibię (jesli nie macie firewalla można zablokować go "ręcznie" wpisując błędny adres proxy w opcjach IE) jeśli ktoś nie wie jak to zrobić piszcie tu a z chęcią pomogę.

Arcan 17-01-2008 21:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jagred (Post 1848672)
Czyli ostatecznie co chcesz osiagnac? Po ci ci loggery? Skoro chcesz zablokowac mozliwosc zczytania z pamieci aplikacji to zablokuj? Po co ci przykladowe loggery?

Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Autor powiedział to o OwnTibii, a nie ogólnie o keyloggach.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:41.