Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Magic Shield, czy ten czar jest w ogóle sensowny?! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1621)

Viper 30-11-2003 13:44

Ten czar jest prawie najlepszy w grze !!! Kumpel magiem blokowal Demona i jakby nie mial tego czaru to by zdechł odrazu !!! :))

Magus 30-11-2003 14:25

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Viper
Ten czar jest prawie najlepszy w grze !!! Kumpel magiem blokowal Demona i jakby nie mial tego czaru to by zdechł odrazu !!! :))
Lol, w takil razie Twoj kumpel nie grzeszy mądroscia.
BTW - jesli gra na isarze zapytaj czy we wtorek mi poblokuje hero albo black knighta.

Gremlin 30-11-2003 23:53

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Magus
BTW - jesli gra na isarze zapytaj czy we wtorek mi poblokuje hero albo black knighta.
Moze powiedz czemu?
Tibia jest gra RPG, czyli nie tylko chodzi o expienie i zarabianie plecakow platyny, wielu ludzi (szczegolnie tych na wysokich lvl) nudzi sie i np prubuja brac jakiegos tam potwora na solo, a mag moze blokowac demona tak samo dobrze jak knight, mana fluidy sa w sumie drozsze, ale z mana shield mag ma 2.5 razy tyle zycia co rycerz.

Magus 01-12-2003 08:25

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Gremlin
Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Magus
Moze powiedz czemu?
Tibia jest gra RPG, czyli nie tylko chodzi o expienie i zarabianie plecakow platyny, wielu ludzi (szczegolnie tych na wysokich lvl) nudzi sie i np prubuja brac jakiegos tam potwora na solo, a mag moze blokowac demona tak samo dobrze jak knight, mana fluidy sa w sumie drozsze, ale z mana shield mag ma 2.5 razy tyle zycia co rycerz.
Owszem powiem.
Mag nie nadaje sie na blokera, mana shield trwa stanowczo za krotko, aby cos 'duzego' blokowac, a skile maga mówią same za siebie. Poza tym blokujac demona nie nadazałby pic fluidów, moze wytrzymałby jednego i to nie tyle blokowac co nie dac sie zabic, ale na dłuższą metę........ sam pomyśl - to sie mija z celem.

Gremlin 01-12-2003 17:55

re: Up
Przeciez pisalem ze bylo by to duzo drozsze niz urzywanie UH (dlatego zwykle rycerza albo paladyn blokuje), co nie zmienia faktu ze sa magowie/druidzi ktozy walczyli z Demonem na solo.

Cytuj:

moze wytrzymalby jednego i to nie tyle blokowac co nie dac sie zabic
1. Miedzy spawnem demonow tez jest przerwa.
2. Nie blokowac, nie przezyc, ale zabic demona da rade.

Pozatym tibia jest pelna high lvl ktozy szukaja roznych wyzwan, jako ze zabijanie grupowo czegokolwiek dla nich to metoda zarabiania a nie sportu to musza brac rozne potwory na solo zeby zablysnac.

Viper 01-12-2003 22:09

Słuchaj powiedz mi co mag na 85 levelu ma robic jak regeneruje mane ??? Może TRENOWAĆ !!! a na 85 levelu masz ponad 1000 Many, Demona sie zabija w minute. To przez ten czas zleci magowi ok. 1500 Hp. To masz Manashield + 2xUH. Proste.

Magus 02-12-2003 00:22

Ech dobra, juz dobra. Widze ze was nie przegadam, a zatem przyznae racje (z ciezkim sercem).
Wszystko co istotne juz zostalo powiedziane - temat do zamkniecia.

Gremlin 02-12-2003 05:14

re: Viper
Mag na 85 ma troche ponad 2k many :) (2345).
UH w przypadku maga na demonie nie robi zadnego sensu, poniewaz nawet na 120 lvl mag ma nadal za malo hp zeby przezyc combo od demona.
Jak juz cos to chleje mana fluids, rzuca mana shield wali kilka SD az mana zejdzie i ucieka na gore znow wypic troche mana fluids (taka moja opinia, ale nigdy w praktyce tego nie widzialem).

re: Magus
Oczywiscie ze to jest ogromna strata kasy, ale kolesie ktozy w tibi osiagna 100+ lvl, maja domek pelny rarow + 3 plecaki platyny nudza sie, a skoro do maja AoL i max co moga stracic to 50K kasy to robili rozne glupie rzeczy zeby sie popisac. Ostatnio jeden knight na Secura np poraz pierwszy solowal Behemota, a zeby bylo ciekawiej (czyt. trudniej) to urzywal tylko UH i broni (bez exori i explosion).

finio 03-12-2003 17:56

eh

nie wiem sam tego jeszcze nie mialem ale widzialem jak moj kumpel tego uzywal to nawet mu to pomagalo byl wtedy na dragonie i bez tego lezalby juz dead :]

Drill 03-12-2003 21:17

Magic Shield jest najpozytecnziejszy czar dla magow i druidow. :P ja normalnie na 20 lvl druidkiem z mana shieldem i sd rozwalalem solo smoczka ;]

Lord Czaja 04-12-2003 16:54

mam 15 lvl i uzywam magic shield...np.: ostatnio pomylilem droge i wstapilem na herbate do dragona w kanionie :P gdyby nie magic shield, zdechlbym po 1 combo a tak to przezylem, ucieklem i uzylem tylko 1 uh :D

Alhall 05-12-2003 08:54

Już na 15 Magic Shield używałeś? Chociaż właściwie na tym lvl mag już ma więcej many niż życia, więc jest już jakis sens.

Bloody_Izual 05-12-2003 10:23

Mój ma tez używał mana shield od ok 15 bo się opłaca.Zawsze przezyjesz te kilka ciosow zerka jak ciebie dopadnie:>

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:20.