Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Niedoświadczony Paladyn (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=162305)

nock keciron 28-01-2008 17:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Morthigan^^ (Post 1867383)
1. Na 25 lvl nie musisz koniecznie kupować lepszego armoru niż masz. Do bodajże 40 lvlu chodziłem bez połowy eq (tylko speary + shield, potem jeszcze b robe +bohy) i spokojnie dawałem sobie radę (tylko uważaj na kicki). Expiłem dłużej, bo uniosłem więcej spearów.
2. Bohy najlepiej kupić na 35-40 lvlu. Ja kupiłem je tylko i wyłącznie przez to że chciałem expic na PoHu.
3. Zawsze noś przy sobie kilka gfb, często się przydają.
4. Gdy ide na zwykły exp (guardy, ef, of) biore ze sobą 2-3 bp mp. Mp + Exura to dobre rozwiązanie.
5. Lootbag to podstawa. Z samej kasy nigdy nie wyciągniesz dobrego loota. Nie zniechęcaj się kiedy ktoś ukradnie ci lootbag tylko spróbuj jeszcze raz ;)
6. Od 25 lvla w ogole nie rob/nie bierz strzal na exp. Jesli chcesz potrenowac mlvl to lepiej burst.
7. Kuszy uzywam tylko na PoH (jak kolega wyzej) lub kiedy ide na hunt z blokerem (DLe itp.). Jednak wg mnie najlepsze do wszystkiego są royal speary ;)
8. Nie kupiłem - z runek robiłem tylko HMM przed update.

Mistrzu, on w tej chwili o co innego pyta... To mu już nie potrzebne -.-

Aravras 28-01-2008 19:50

Eee tam, też się przyda.

Cytuj:

Znajdź kumpli (najlepiej duży lvl) zemścij się na PK, i spróbuj odrobić lvl ;D
Nie było żadnych PK, zwykłe cyce... Pierwszy raz - 3 cyce + smith, ded. Drugi raz - lag, dwa cyce, ded. Trzeci raz - chwilowa przerwa w dostawie prądu na cycach, ded. Czwarty raz - biegnę po bp stracone przez poprzedniego deda(warty ze 2k), kończą się life potiony, wpadam do dziury z ghoulami, ded.
A co do znajdowania kumpli z wysokim lvlem - nie jest łatwo, z resztą to trochę naiwne... Wolałbym już zgraną ekipę różnych profesji na podobnych lvlach.
Prawie się już pozbierałem, wałęsam się teraz wokół Thais, w weekend przejdę się na dwarfy i ghoule i zrobię jakiś lootbag...
Mam już skompletowane eq na ~25lvl - crown helmet, mammoth fur cape, plate legs, dragon shield. Zawsze to jakaś motywacja.

Helodin 01-02-2008 09:30

no ale to juz wina tylko twojego internetu

@ZonaRomana
44rp i na desercie niebylas/byles?:P
pogratulowac odwagi wiesz co to log?

i kto tu jest noobem jak go jakis cyc dopadnie to przy slabych skillach bedzie obrywal hity po 60 a po co mu to

jakby dobil 70 to z rs by po 250 max bil

@up desert quest niemozesz miec after fighta daj loga room zaraz po teleporcie do niego

nargrody pozniej wezmiesz za jakies 3 godz:)

Don_Kustosz 01-02-2008 10:14

Ja bym wbil 80 dist i exp exp exp :p wedlug mnie jezeli tego podstawowego dista nie wbijesz potem bedziesz marudzic ze skillami :]a u palladyna nie trwa to naprawde dlugo.
kwestia wbicia z 60 na 80 dist to kwestia dwoch tygodni (albo nawet i mniej)
naprawde lepiej jest latac 80 pallem z 90 distem niz 80 pallem z 81(?)distem.
zreszta kazdy ma wlasne zdanie na ten temat i ty powinienes miec swoje :)

Wemxiu 01-02-2008 14:24

To już nie są te czasy, kiedy im lepsze skile gracz posiadał, tym większą satysfakcją go obdarzano... Teraz większość graczy expi, expi i jeszcze raz expi.
@topic
Dam ci rade opartą na moim przykładzie. Skilowałem do 50 dysta na goblinach, następnie poszedłem expić. Teraz mam lvl jak w mym opisie, a skille wcale nie są złe. Hity 200+ to normalka...
~
To co powiedziałem to tylko i wyłącznie moje zdanie, więc proszę, nie komentujcie tego ani się nie złośćcie B)
~
Pozdrawiam,
Narioss.

Don_Kustosz 01-02-2008 15:00

expiles spearami ? bo ja musze ci powiedziec ze moim rp 35 lvl przy 70 discie zdobywalem dist na 4-5 lvli wiec jak by mowiec nie dal bym rady miec 88 dist na 100 lvl :]
zreszta ten rp juz nie istnieje :/

Wemxiu 01-02-2008 15:17

@Up
Owszem, speary i tylko speary :)
Może dlatego, iż jedyny ded, jakiego posiadałem był na 20 lvlu~ ;)

Aravras 01-02-2008 17:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Don_Kustosz (Post 1874112)
Ja bym wbil 80 dist i exp exp exp :p wedlug mnie jezeli tego podstawowego dista nie wbijesz potem bedziesz marudzic ze skillami :]a u palladyna nie trwa to naprawde dlugo.
kwestia wbicia z 60 na 80 dist to kwestia dwoch tygodni (albo nawet i mniej)

Nieźle się uśmiałem, mam skillować do 80 "tylko" dwa tygodnie... Ciekawe kto mi będzie przez te dwa tygodnie monka stawiał...

Już prawie 20lvl, jak tylko dobiję level, skombinuję monka i poskilluję spearami dopóki mi się nie znudzi... Myślę, że 65/55 zupełnie wystarczy.
Potem wbijam 25lvl, zakładam lepsze eq, royal speary i expię dalej. Proste. xD

Don_Kustosz 01-02-2008 22:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aravras (Post 1874739)
Nieźle się uśmiałem, mam skillować do 80 "tylko" dwa tygodnie... Ciekawe kto mi będzie przez te dwa tygodnie monka stawiał...

Już prawie 20lvl, jak tylko dobiję level, skombinuję monka i poskilluję spearami dopóki mi się nie znudzi... Myślę, że 65/55 zupełnie wystarczy.
Potem wbijam 25lvl, zakładam lepsze eq, royal speary i expię dalej. Proste. xD

przeciez koledzy ci zawsze moga postawic monka...
o jaa 2 tygodnie to dlugo :/ mamo ;<<<

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:01.