![]() |
Dobra, wznawiamy sesję...szuler, usłyszałem o Tobie że tak powiem "różne" opinie w stosunku do sesji...dam Ci szanse ale jak nie spodoba mi się Twoja gra, i znów powiesz że "Krasnolud zaplata sobie warkoczyki na brodzie" to niestety będziemy musieli Cię pożegnać...
A więc grajmy dalej... Doktorek: Udaje Ci się pokonać goblina... Matkus: Niestety wioska jest opuszczona...opuścili ją wszyscy oprucz jednego starca...Znajdujesz młotek...widać na nim ślady krwi wyglądające na świeże... Szuler: Cytuj:
Wpadłeś do jeziora. Zostałeś pokarmem żerującego tam rekina... |
Wycieram młotek o trawę/siano/cokolwiek i chowam do plecaka. Nigdy nie wiadomo, co się może przydać (plecak coraz cięższy się robi, ale co tam :P trzeba twardym a nie mnientkim). Zwiedzam też wioskę w poszukiwaniu czegoś jadalnego, co by sę za szybko nie zepsuło. Może gdzieś w ogrodzie jest marchewka? żodkiwka? Jabłka? cokolwiek :P
Podchodzę do starca WItaj dobru człowieki (to jest człowiek? bo w sumie nie wiemy, czy my też jesteśmy ludźmi :P) <jeśli jestem głodny>Nie znalazło by się u ciebie coś do jedzenia, czym mógł byś mnie poczęstować? Od rana nic nie jadłem <a nawet, jak nie jestem głodny, to> Powiedz mi, jeśli możesz, co to za miejsce? Bo nie mam pojęcia skąd tu się wziąłem i gdzie jestem. (czekam na odpowiedź, ewentualnie coś dopytuje o jakieś szczegóły) A czemu tu tak mało ludzi? Nie spotkałem we wsi nikogo, a okoliczne tereny nie wyglądają na jakieś szczególnie nieprzyjazne. (czekam na odpowiedź, ewentualnie coś dopytuje o jakieś szczegóły) |
Znalazłeś jagody...
Rozmowa ze starcem: -Niestety, ostatnią kromkę chleba oddałem innemu wędrowcy... -Jest to mała opuszczona wysepka. Trzeba uważać tu na różne niebezpieczeństwa! -Kilka lat temu na wioskę napadła wielka zgraja orków! Wiele ludzi zginęło i zostało poranionych. Kto mógł ten odpłynął stąd jak najszybciej! A ja, nie moge nawet chodzić o własnych siłach, bez laski. Uciekłem do chatki i tak zostało. Czuje się tu bardzo samotny i żyję w ciągłym strachu przed grasującymi tu orkami! |
A w którą stronę udał się ów wędrowiedz, dobry człowieku? Byćmoże on będzie mi w stanie pomoć
|
W strone tamtych gór, lecz uwarzaj, blisko tych gór jest jama starego smoka,orki chciały go wytresować lecz uciekl i sie schował przed nimi w jamie
@up: hi folda/sejna/vega Yes |
Wstaje z ziemi rozglądam się dookoła, nic niewidze oprucz lasu idę dróżkę na północ dotarłem do jakiegoś znaku na którym było napisane (no właśnie co tam było napisane)??
|
@Up
Kolejny co ni wiem na czym sesja polega'-.- @Topic Przeszukuje DOKŁADNIE zwłoki goblina, co znajduje? |
> Skoro ten wedrowiec poszedl w tak niebezpieczne miejsce to czy prosil cie o cos do obrony starcze?
> Mowil cos o swoim pochodzeniu? > Mowil cos o celu jego ekspedycji? |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:34. |