Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Blessy Czy Eq?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=165387)

Bykunn 15-02-2008 11:17

Milten powiedz mi gdzie na 60lvl zrobić 300k expa w 1.5h ! :O W dodatku tracąc tylko 50k ! Takich cudów to nie ma. Jemu nie chodziło w ile czasu Ty na 100+lvl bijesz expa tylko czy się opłaca kupować blessy.. A od 60 się opłaca.

mck159 15-02-2008 12:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voon Arculin (Post 1900555)
Blessy, czemu? Eq masz dobre, jesteś przed questem przy którym możesz paść i grasz na PvP gdzie zawsze możesz wejść nie tam gdzie trzeba. Z eq pozostał Ci hełm do wymiany jedynie no i na borń możesz jeszcze zbierać (choć cena wysoka).

może jeszcze mms, wtedy będzie dobre;)

No na naszym serwie to broń od 250k się zaczyna
najczęściej wszyscy biorą sworda i axa
może na PoI pojde i z Arcane Staffem będę chodzić;)

a z tymi blessami to nie rozumiem o co Ci chodziło
że kupić, czy nie?
na queście nie padnę bo pójdę z jakąś ekipą która wyczyści all ;p

btw. na warlorda jaki lv i skille?

@up Milten powiedział, że on wbija 200k/h i jemu by to 300k wisiało, a nie że ja wbijam tyle;)

Voon 15-02-2008 15:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mck159 (Post 1900666)
może jeszcze mms, wtedy będzie dobre;)

No na naszym serwie to broń od 250k się zaczyna
najczęściej wszyscy biorą sworda i axa
może na PoI pojde i z Arcane Staffem będę chodzić;)

a z tymi blessami to nie rozumiem o co Ci chodziło
że kupić, czy nie?
na queście nie padnę bo pójdę z jakąś ekipą która wyczyści all ;p

Do broni masz 2 wyjścia:
1) Masz kumpla który weźmie tą broń i sprzeda Ci po zaniżonej cenie
2) Zbierasz 250k

Do shielda: owszem, kup ja na samym początku, nie wiedziałem jak u Ciebie na servie stała MMSka względem broni.

Co do blessów: skoro masz do wybory shield w cenie blessów to kupujesz shield, blessy potem. Gdybyś nie miał zamiaru kupywać shielda to blessy.

Sebcio :) 16-02-2008 14:30

dam ci najlepsza rade, nie sluchaj ludzi z tibia.pl tylko zrob to co uwazasz za sluszne.

Mythic Sniper 16-02-2008 16:57

jak sie kupuje blessy to albo wszytskie albo wogle, ale dla ek dobre eq to podstawa, rh dsm k legs demonka i jakis tam weapon w lapke, nie ogarniam tych wszytskich broni bo odkad tibia zeszla na psy to nie gram :)

Ka$azi 16-02-2008 20:11

Eq masz dobre i nie mam zastrzeżeń a co do blessów to pierw one na 50 lvlu kupuje 2-3, ale na 60 to już wszystkie, aol trochę później, necro quest możliwe że nie dasz rady zrobić, lepiej z ekipą.

Rock_Star 18-02-2008 18:34

blesy to waste kasy. oplaca sie kupic dopiero na ok 80 lvl. aol? hmmm, z takim eq teoretycznie mozna by, ale ja na twoim miejscu kupilbym rh a reszte kasy odlozyl;] jak kupisz mms np to dopiero wtedy radze kupic aol'a

mck159 19-02-2008 17:12

Blessy już kupiłem (4 bez kazzo)
AoLa, chociaż wydawało mi się to bez sensu to jednak kupię bo jak by mi spadły 2 itemy z eq (co często mi się zdarza) to będę już stratny;)
Jak będę miał AoL i all blessy to zbieram na rh i narazie mam spokój, no może stell boots na dragi jeszcze, obsidian knife i bws na 80;)

będę mógł oszczędzać na broń ;p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:11.