Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   ~*Justice Seeker a Avenger*~ (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=166475)

musick 21-04-2008 23:44

Avanger ROX

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xoz (Post 1917758)
no jak maja ograniczenie od 75 to uzywaj od 75.

@top
justice, male roznice w ataku, duze w defie na korzysc seekera + shielding rosnie

js mozesz uzywac od 73 a avangera od 72 ja tak zrobilem.
ja osobiscie wybralem avangera ma 38 defa. wiecej niz mms ale to two handed wiadomo. luzem blocze z nim hydry(tzn. jest siower i ja bez dsow) wale po 300+(czasami), z e gran tez wiecej i jest tanszy niz js. a wiec avanger ROX (jestem bez waste)
Pytanie powinno brzmiec: ave czy sov.(proste ze ave)

Xavery 22-04-2008 18:00

@up
Nie bylbym tego taki pewien.

Pomijajac cene tych broni to ja wybieram SoV. A co do JS to jak wyzej pisali, zalezy co aktualnie bijesz.

Leira 25-04-2008 10:09

ave, ja kinem mialem ten sam problem ale uzywalem ave od 68lev jednak kin mi sie znudzil :( pall roox :D

Emcess 25-04-2008 20:19

Jak dla mnie to pierd*lenie z tą teorią, wydaje mi się, że gdy zrobiłem anni i rzecz jasna założyłem sova i zacząłem z nim expić, to lepiej np. na dragach wychodzi mi z sovem i mmsem = ) Prawie w ogóle mnie nie hitują z łapy..

musick 25-04-2008 20:55

Avanger ROX

avanger na fool def. to jak sov na fool atack.z mmsem
@up
sov lepszy niz ave na dragach :D:D:Dhahaha

Krajzel 25-04-2008 21:12

Ale pierdole..nie. Chcesz bić mocno, a w dupie mieć shielding -bierzesz avengera, chcesz bić mniej ale mieć wysoki skill shielding bierzesz seekera. Proste jak budowa cepa
@edit
Ja osobiście wybrałbym seeker~~ + mms bo lubie mieć dużego shieldinga (który coś tam daje) ale to jest porównywalna dyskusja z : lepszy lech czy warka...

Amadii 25-04-2008 21:17

js czy ave mowie ave

sov czy ave mowie wez to i to =]
na sov lepiej biegac na syfach typu malpy, lizardy itp a ave to juz do huntow powazniejszych :P

Cacuss 25-04-2008 22:31

2-3 updaty temu było tak, że bronie dwuręczne częściej zadawały hity krytyczne(te Twoje maksymalny uderzenia). Sam sprawdzałem i nie tylko ja. Nie wiem jak jest teraz, jeśli tego nie zmienili to Ave lepszy :)

Thuygioshok 25-04-2008 23:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez szati234 (Post 1917728)
Radze ci Justice Seeker :cup:poniewaz jest jedno reczna i mozesz nosisz tarcze a avenger jest drozszy i 2 reczny ;(

powiedzial 17 sorc z non pvp

do swordow za mocno nei moge sie wypowiadac bo nimi mialem tego low lvl kina, na wiekszym gralem z sca, wiec nie ma tego probelmu. na swoim 35 knightcie zauwazalem duza roznice jeszcze przed upem miedzy gs, a bs. na pvp zakladalem gsa, ale na chodzby glupie guardy z 73 swordem dostawalem za duze hity z gsem, a w dwarfy wbijalem sie o te 10 hp wiecej. moim zdaniem to sie nie oplaca aczkolwiek nie jestem pewny bo poporstu nigdy nie probowalem ave i just cu

Kimo36 26-04-2008 00:09

Radze Ci kupic ave, poniewaz ma tylko 2def'a mniej niz justice z mms'em (37+3=40 40-38=2) a ponadto 3 atk wiecej. 2 defa nie zbawi, 3 atk jak najbardziej. Btw. troche sie opusciles ze skillami, 91/91~ mial owner (first) na 50 lvl'u. Pzdr.

Faytah 26-04-2008 00:18

bron,jak bron sluzy do atakowania,osobiscie ja bym wybral justice'a chociazby dla tego 2% shielda w tygodniu :P Ave~ powstal by zniwelowac roznice miedzy EK poslugujacym sie Axe a Ek poslugujacym sie swordem.Moim zdaniem zrypales z wyborem broni na poczatku.

Mala dygresja:
Jak teraz bym robil to znowu bym zrobil Axe,moze bym sie zastanowil nad Clubem i probowal wykillic top10 club'a na swiecie ;p

Jern 26-04-2008 01:15

gowno prawda testowalem i avenger wychodzi o wiele lepiej nawet na of...

Sestor 26-04-2008 10:11

WY UMIECIE CZYTAC DATE TEMATU?? -.-

archeolodzy...

TheaTron 26-04-2008 10:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Faytah (Post 2023535)
.Moim zdaniem zrypales z wyborem broni na poczatku.

a niby dlaczego?..swordy sa teraz najlepsze
ofc nie liczac sca ktorego mozna miec dopiero po 100 lvlu a uzywac po 90,a ave mozna miec z poi od 80 lvla a uzywac juz od 75,do tego ceny...

Faytah 26-04-2008 11:27

Zobacz roznice w skillach miedzy knightami z SCA na 200+ a knightami z Ave na 200+ to bedziesz wiedzial o czym mowie(zwlaszcza na tych co pg'owali jak poje~od czasu dmg update).Teraz 100 lvl do zrobienia anni to nic.Lepiej wstrzymac sie dla wymierniejszych korzysci.I wcale nie trzeba miec sca na 100 lvlu,chyba ze grasz w tibie jako single player wannabe bez zadnych znajomych etc. patrzac tylko jak cyferki leca,to tak wtedy dopiero sca bedziesz mial z anni.

no i w moim poprzednim poscie tez miales namiastke argumentacji...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sestor (Post 2023832)
WY UMIECIE CZYTAC DATE TEMATU?? -.-

archeolodzy...

temat ma 2 miesiace tylko,wiec nie baw sie w elytarnego usera bo nim nie jestes,a pisanie z caps lockiem wcale nie jest fajne,jezeli chcesz cos podkreslic uzywaj opcji pogrubienia

qzmp 12-11-2010 17:31

tez mam ten sam problem i po wielu rozmyslaniach i przemysleniach doszedlem do wniosku:

-jezeli bijesz potworki glownie takie ktore zadaja obrazenia do magii(np.dragi) - AVENGER
jezeli bijesz potworki ktore zadaja obrazenia TYLKO melee(hero) - JS

-jezeli bijesz jednego potworka - AVENGER
jezeli w jednym momencie bije cie wiecej niz jeden potworek - JS

i nie ma co rozmyslac o jakis teoriach nie teoriach, defach nie defach

Dilazax 17-11-2010 00:20

Ludzie, moim zdaniem, avenger to najlepsza bron, nie potrzebne sa wasze zbedne dywagacje, na swojej postaci olalem shielding i chodze tylko z ave, nie zauwazylem roznicy w otrzymywaniu obrazen gdy uzywalem tarczy + miecza, ktory daje +3 defa, powiedzialbym, ze zave nawet mnie obrywalem, zatem wybor jest prosty, i tańszy :D

Jazos 20-12-2011 21:37

Tak tylko i wylacznie Seeker , bedziesz mogl Zalozyc tarcze i tez zawsze jakis % shielding wejdzie;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:25.