Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Hack - Przykre doświadczenie którego możesz uniknąć! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=167878)

Bodder 04-03-2008 20:19

Szkoda że o takich rzeczach nie czytałem jakiś tydzień temu bo zostałem hakniety :p Ale w 10 minut konto odzyskane bez żadnych szkód ;)

Pomocny Murzyn 04-03-2008 20:25

Ja mam pytanie odnośnie backdoor'a.
Koledzy chwalili tibiaauto, więc sobie ściągnełem. Po tygodniu antywirus wykrył backdoora w tibiaauto i go wywalił, usunąłem doszczętnie tibiaauto (teraz żadnego bota nie ściągne). Jednak moje pytanie brzmi:

Czy dzięki backdoor'owi można shakować kogoś??

Hesoras 04-03-2008 20:37

A skad sciagnoles TibiaAuto? Jezeli z 'oficjalnych stron' to napewno jest czysty.

Backdoor otwiera dany port u ofiary, czyli otwiera drzwi do komputera, wystarczy znalezc jakiegos exploita ktory wykorzystuje ten port i kaput.
Luknij w firewalla na ruch sieciowy, jak jest tam jakas nieznana tobie aplikacja to ja zablokuj i juz.

Sr@x 04-03-2008 23:47

Cytuj:

Wasze konta są skarbem, który powinniście chronić.
HAHAHAHAHAHAHA xD tekst mnie rozwalił 8o

Aevolana 08-03-2008 15:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DDoS (Post 1938602)
Na początku tylko jest hacker'a dalej hackera (tak powinno być jeszcze hakera)

Co do słowa "hack" nie ma on odpowiednika polskiego tak więc nie pisze się hakować bo takie słowo nie istnieje, dlatego stosuje się angielski wyraz z polską końcówką. Taką samą zasadę masz przy nazwiskach których nie da się spolszczyć np. Davidson'a.

Sposób w jaki google przedstawia słowo np. hackować jest dla mnie nieprawidłowym, dlatego tak zostało napisane w newsie.

google...?? aha ,rozumiem to ty jesteśnajlepszym anglistą na świecie, więc nie musisz saię trzymać standardów nie? no jasne...kocham jak ludzie mają "swoje" zdanie żeby być "YO"!!

Gameton 08-03-2008 19:45

Bardzo dobry poradnik wiem jak to jest jak ktoś cię haknie. Jednak mam pytanie czy bezpieczne jest kopiowanie passów z notatnika? Jeżeli z komputera korzysta tylko jedna osoba?

Rumcajsek 10-03-2008 20:34

na machnięcie takich obrazków CIP-y mają czas a na poprawę zarówno bezpieczeństwa jak i wyglądu gry nie...

Hesoras 30-03-2008 00:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gameton (Post 1941827)
Bardzo dobry poradnik wiem jak to jest jak ktoś cię haknie. Jednak mam pytanie czy bezpieczne jest kopiowanie passów z notatnika? Jeżeli z komputera korzysta tylko jedna osoba?

nie, poniewaz zazwyczaj teraz kazda aplikacja szpiegujaca (np. owntibia) posiada funkcje ktora czyta adresy z pamieci procesu (klikajac enter twoje passy trafiaja do danych adresow i wtedy szpieg zczytuje info), pozdro

Wymyrymydymy 30-03-2008 16:26

Ten temat powinien miec nazwe "Hack - Przykre doświadczenie z dzieciństwa" bo te tibijskie "hackowanie" to jest śmiech na sali, wogole to nie powinno byc okreslane mianem "hack" no ale coz...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:57.