![]() |
@Shan
Wiem, mój post nie miał na celu propagowania nazizmu... chciałem tylko pokazać, jaki jest stosunek ludzi do obu ideologii. Założysz czerwoną koszulkę z młotem, sierpem i gwiazdą - spoko. Masz torbę z Che (no niby bohater, ale jednak komuszek) - spoko. Czerwona koszulka z czarną swastyką - płoniesz na stosie. Masz coś z Adolfem (haha... widziałem torbę prawie identyczną jak ta z Che, różniła się postacią) - patrzą się na Ciebie jak wroga numer 1. A żarcik taki mało śmieszny. |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Jeżeli dalej ten tekst będzie zbyt sprytny jak na Ciebie, to chodziło mi o przyrównanie ich do postaci (przeważnie) pozytywnych - rodziny. Przecież wiadomo, że dla dziadek i wujek zrobią prawie wszystko dla małego chłopczyka. |
Cytuj:
Cytuj:
|
@up
Tak, bo to ja jestem założycielem strony! hahahaha |
Cytuj:
|
Z czysto teoretycznego założenia żadna ideologia nie powinna być szkodliwa. Nawet faszyzm. Przecież miał tylko pomóc niezadowolonym Włochom po I WŚ (tak w uproszczeniu rzecz ujmując). To samo z nazizmem. A to, że prace społeczne (między innymi budowa dróg) były przygotowaniami do wojny to inna sprawa, rozwijano też "część cywilną".
Co do nazizmu - nawet antysemityzm i rasizm miał być ku chwale uberludzi. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:59. |