Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Wydarzenia ze światów (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=117)
-   -   Best PVP Serv? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=168461)

SeQ_PL 27-03-2008 21:29

Titania ROX _/

Kapitan Chrupek 28-03-2008 05:47

Nebula i nic wiecej !!

PawlinhoSDZ 28-03-2008 13:03

Ja gram na Xerena i powiem że nie narzekam. Jak nie nobisz, nie prosisz o itemy, nie wyzywasz to masz lajt. Np. mój kolega z Xerena i zarazem z rl ciągle deda bo nobił itp.itd Na Xerena żeby grać to trzeba mieć troche pojęcia o Tibii. Przeważają Szwdzi, ale myślę, że niedługo Polaczki zaczną rządzić. Wojny są jak NA KAŻDYM serwie pvp. Polecam Xerena:cup:

Tzeenth 28-03-2008 15:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 1975191)
Grałem, a z powodu ówczesnego North Star (bodajże 2005 rok) odszedłem z serwera, a wygląda na to, że Nordic Battle Group wygrają wojnę - Nove odradzam, natomiast polecam Valorię. Naprawdę - mało PA ze strony HLVLs, jednakże jest sporo PK...

Tak lecz w Nordic Battle Group znajdują sie Polacy i Szwedzi tak jak i w Ragnarokach więc w jedej i drugiej gildii rodaków nie zabraknie :)

xKaseKx 02-04-2008 10:27

Hiberna _/
Nie idź na saphire czasami, jak przegrywaliśmy wojnę na hibernie próbowaliśmy tam grać, po wbiciu ~100lvli mieliśmy wojnę z jakimiś Nobztraktami etc (Guildia się zwała chyba neco niemam pewności) przez brak magów w guildi (mieliśmy tylko 4 magów 100+ i trzech ~70+) nie mieliśmy najmniejszych szans na wybicie.

A co do hiberny, nie wiem czy to wasi czy nie, w każdym bądź razie moi wygrywają wojnę (guildia szwedzko-polsko-holendresko-brazylijsko-meksykańsko-angielsko-hiszpańska) a walczymy przeciwko komu? Guildi szwedzk-polsko-hiszpańskiej... Jest to dziwny serwer, ale po grze na furorze (90rp) saphirze (110rp) Lucerze (70rp) Antice (50ek) Aldorze (40ms _/) Hiberna podoba mi się najbardziej, tu zacząłem grę i tu mam zamiar ją kiedyś skończyć (narazie nie planuję tego robić). I jak widzicie po narodowościach osób biorących udział w wojnie niema tutaj czegoś takiego ja padanie za narodowość. Raz był taki konflikt Guildia Gladsheim, 1 osoba z Uncommon Valor i kilka z Hardstyle szukały przeciwników i zaczęły zabijać ludzi z venezueli, ale konflikt został zażegnany w momencie jak wróciliśmy na serwer

Nie polecam gry na obsidi, duże zagęszczenie random PA.
Arcania równierz może okazać się dobrym pomysłem, wkońcu LR wygrywa wojnę ;]

W/e wybór należy do ciebie
Yours, Kasek

Gonzo 08-04-2008 22:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tzeenth (Post 1975979)
Tak lecz w Nordic Battle Group znajdują sie Polacy i Szwedzi tak jak i w Ragnarokach więc w jedej i drugiej gildii rodaków nie zabraknie :)

Tak, ale Ci z NBG to ex-formermembers of North Star. ;)

Ragnarok, to dawne White Eagle.

Snick 08-04-2008 22:10

kyra

Ja grałem na wielu PvP ale najlepsza moim zdaniem jest KYRA.
Mało PK przynajmniej w Thais. Można sobie samemu spokojnie popekować.
Nie ma akcji typu "Pej or daj!!!".

uzytkownik2000 23-04-2008 08:32

POwiem ci szczerze,nie słuchaj sie nikogo tu.Sam najlepiej dojdziesz do tego jak gdzie jest,ale odrazu odradzam Saphire,Furore i Thorie xD

Brtek00 24-04-2008 23:19

SAPHIRA
300 OSUB MAX
PK JAK NA KAzDYM PVP
ALE CO NAJGORSZE SZWEDZI RZONDZA SERVEM AHAHA
JEST TEZ DUZO POLAKOW KTORZY WALCZA O SAPHIRE
JESLI MASZ MOCNY moZG JAK PADNIESZ TO ODROBISZ A NIE TO CO NIE KTORZY 1 DED na 60 LVlu 2 LVLE W DUl i JAKies EQ PEWNIE ODRAZU SIE ZALAMUJA I NIE GRAJA !tAKIM RADZE NA NON PVP JA JESTEM JEDNYM Z TYCH I PORZUCILEM SAPHIRA POSZEDLEM NA NON PVP :( ALE SZCZERZE
WKUR**** MNIE NON PVP LUDZI MILION ITP:( ALE NIE CHCE MI SIE JUZ WRACAC NOI JA NIE LUBIE PADAC:(:(:(:(:/
JESLI JESTES PRAWDZIWYM TIBIJCZYKIEM KTORY SIE NIE BOI 1 DEDA CZY 10 I WALCZy Z HONOREM O SERVER TO RADZE IDZ GRAJ NA SAPHIRA I IDZ DO AB TAM ALL POLACY!

POZDRO HAIL SAPHIRA HAIL ANY POLAND IN SAPHIRA GO GO TO SAPHIRA.

Jacomie 02-05-2008 18:25

Wg. mnie jak lubisz mordobicie i fun z innych to bierz saphire (tak jak ja) . Warunek dobrej gry ? 1.Znajomości ;) 2.Conajmniej 1 bp health potions albo mana potions do 20 lvl . Ja z 20 lvl biegałem z 5 bp mana potions ;o 3.Skille . Bez dobrych skilli , zmiażdżą Cie w jeden dzień . 4.Dobry angielski . Bez tego będziesz wyśmiewany i hunted od low i h lvl . 5. Jak będziesz fajny to i SWE Cie polubi :p

uzytkownik2000 04-05-2008 21:14

ja narazie to zaden serwer nie jest najlepszy
z góry odradzam
-saphira
-selena
-furura
-thoria

Swiety 09-05-2008 18:30

Nie słuchaj użytkowników (takich jak ten up) który wbił może 40 level i dostał hunta za to, że był w złym miejscu w złym czasie. Polecam Ci grać tam, gdzie masz kolegów, którzy mogli by Ci pomóc w razie potrzeby ;s

Od siebie polecam Galane, na której obecnie wygrywają Polacy, a z PA się nigdy nie spotkałem (wbiłem 60+). Jeżeli nie pasuje Ci ten server to polecam Furore. Tam panuje system każdy z każdym w wojnie. Ale 95 % to Polacy i da się z nimi grać w przeciwieństwie do swe, którzy jak się dowiedzą, że jesteś z Polski to nie pograsz sobie ;)

Sienx 06-06-2008 22:53

Wybierz askare 0 kicków lagów niema pa jest od strony rexis ale nie tak duze jak na Furorze wiec w 90% mozesz sie wybic B)

Jagred 23-06-2008 09:10

A ja szczerze polecam inferne (pvp - enforced)
Bardzo malo ludzi. Jesli grasz drutem albo magiem latwo zarobic na runkach SD. Bo ida jak woda. Jedyna wada to pk ;p ale odkad jest minimalny lvl wymagania runek to nie ma nob charow z sd wiec da sie zyc.

kodpocztowy 23-06-2008 09:21

Na wszystkich swiatach pvp sa wojny i raz wygraja Polacy, a raz ktos inny. Jesli chodzi o PA to wedlug mnie jak rzadzili "inni" to nie bylo problemu, ale jak juz Polaki wygrali to sie zaczelo nonstop pa. I tak jest do dzisiaj. HAIL BERYLIA

sry za ten post ale musialem to napisac

Ryszard_Czolgista 24-06-2008 16:16

Ja polecam auree ,panuje tu swiety spokój, wprawdze jest jakas wojna ale i tak jest zajebiscie, bardzo mało pk i pa, można spokojnie mowic do szwedów ze jest sie polakiem, nasi swe sa bardzo pokojowo nastawieni do polakow, daja free itanz itp, można sobie na el polaco w carlin postac i posmiac z noobów, ogólnie zajebisty serw goraco polecam

Holihelper 24-06-2008 23:11

antica? hahaha dobry joke.... serwer tak porąbany ze szok :)) expisz na dragach wbija po ciebie dwoch 100lv i dajesz bohy albo gleba :)) sat i bey na wojne zbieraja... w kazo? pozowolenie na zabijanie od irt musisz miec czasem czekasz 2 tygodnie porazka !

ArcyGo 25-06-2008 00:17

wybierz morgane :D, duzo pa, pk teamow ;D

Xaukas 26-06-2008 23:01

A ja nie chcąc tworzyć nowego tematu (ale przykładny user xD ) chciałem się zapytać kto by pomógł jakoś zacząć na serwerach pvp. Bo od 4 lat jakie gram w Tibie tylko non-pvp. Teraz myśle zacząć grać na pvp bo już mnie kolejki i nooby wnerwiają. Chciałbym zacząć grać paladynem. I prośba do osób, które byłe by chętne do pomocy. Oczywiście po pewnym czasie odwdzięczyłbym się za pomoc jak coś to pm.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:18.