Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=31)
-   -   Poradnik dla knighta dostosowany do najnowszej Tibii (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=169498)

Aggro 25-03-2008 16:15

@up
Jest już poradnik dotyczący skillowania. >>KLIK<<
Ten poradnik jest przyklejony :S

Maragoko 25-03-2008 16:19

gafa

@up
No tak jak to mówią kto szuka ten znajdzie a ja nie szukałem i nie znalazłem... LEŃ JESTEM :F :baby:

ripper 25-03-2008 19:05

Cytuj:

Jest dość łatwy
Łatwa może być panienka na przysłowiowej remizie. Słowa 'w obsłudze' skutecznie rozwieją wszelkie wątpliwości.
Cytuj:

Nie wymaga świetnego łącza internetowego w przeciwieństwie do innych profesji (mam 256 i dobrze jest).
Jeśli masz lagi, to możesz najwyżej trenować/spalać manę - każda profesja jakoś ten czas może zagospodarować. Jeśli masz kicki - granie jakąkolwiek profesją nie ma sensu na dłuższą metę.
Cytuj:

Na nowych serwerach ciężko się zaopatrzyć w Serpent sworda
Nie ma już 'nowych' serwerów - wszystkie są wystarczająco stare, by ekwipunek dla niskopoziomowych postaci był tani.
Cytuj:

-Używaj broni na tyle słabej, żeby były bloodhity (uderzenia do krwi).
Chyba na tyle mocnej, by były, a na tyle słabej, by nie były zbyt duże.
Cytuj:

-Miej ze sobą obsidian knife. Mało osób używa go na smokach, zawsze można się dorobić.
Na spawnie paru smoków są to grosze, więc nie polecałbym tego jako źródła dochodu = ) Na Green Dragon Leather można zbić trochę kasy, jeśli expi się TYLKO na smokach (a nie wybija je dodatkowo) i to dość długo.
Cytuj:

-Bez stealth ringa nawet tam nie idź. Berserkery nie widzą niewidzialnych. A w dalszej części fortecy jest ich wiele.
Stealth ring najwyżej na wejście.
Cytuj:

Knightem zabić ciężko.
W gruncie rzeczy wszystko zależy od tego, kogo chcemy zabić. Prędzej knight ubije sorca niż sorc knighta.

Parę błędów natury merytorycznej, ale nie jest źle. Do tego popraw zapis myślników, bo momentami jest błędny (zapisuje się je w sposób następujący: ' - ').

DzymekofFurora 25-03-2008 20:02

Poradnik b. dobry, przejrzysty i miło się go czyta ;]
Jednak czegoś brakuje, daje 9.5/10 :P

P.S Aggro, czy my się dziś na Guardii przypadkiem nie widzielismy? xD (w Venore na Slime'ach xDD )

Shaymox 26-03-2008 16:40

Proszę proszę, jak sie chce to sie i da zrobić coś fajnego ;]. Brawa dla Ciebie Shadziu. Poradnik na 100% znajdzie swoich czytelników, którym pomoże w dobrym prowadzeniu swojego "knajta", ponieważ posiada on informacje najbardziej ukazujące przebieg tworzenia tej klasy postaci ;> Jeszcze raz wielkie conGz. :p btw, też "knajta" miałem i polecam go każdemu zaczynającemu przygodę z tibią : )

Dragon-Fly 26-03-2008 19:16

Noo, jeszcze lepiej zrobione! Dodaj jeszcze więcej expowisk, poradnik będzie wtedy lepszy [;. Nie zapomnij o DC! ;D

Kellerman 26-03-2008 19:41

Fajny poradnik....ale pokazałeś mało jesli chodzi o samą grę knightem...taktyk walki z niektórymi potworami ,blokowanie etc.. mało obrazków....ale ogólnie zrobiłeś na mnie wrażenie...

Cacuss 26-03-2008 21:37

Poradnik bardzo przyjazny:)

Przyczepię się tylko do dwóch rzeczy:
- jeśli chodzi o zabijanie ghostów to mamy taki miecz jak fire sword. Nie rozumiem dlaczego jest on gorszy od fire axe aż na tyle, żeby nie wspominać o nim w poradniku,
- dlaczego z minosków mamy nie zbierać axe i chain helmetów? Podobno pieniądz nie śmierdzi ;]

Elooom 26-03-2008 21:54

Nie fire bomb tylko destroy fieldó ; )
popraw a tak to 8/10..., lecz z bk ssie ; p lepiej hero solo xD mi sie zwraca; d

Aggro 27-03-2008 07:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elooom (Post 1973790)
Nie fire bomb tylko destroy fieldó ; )
popraw a tak to 8/10..., lecz z bk ssie ; p lepiej hero solo xD mi sie zwraca; d

Po firebombie fieldy też znikają :) A BK jest dla facca jak wiadomo ;) wiesz wypada podać wszystkie miejscówki ;)

Cytuj:

Poradnik bardzo przyjazny

Przyczepię się tylko do dwóch rzeczy:
- jeśli chodzi o zabijanie ghostów to mamy taki miecz jak fire sword. Nie rozumiem dlaczego jest on gorszy od fire axe aż na tyle, żeby nie wspominać o nim w poradniku,
- dlaczego z minosków mamy nie zbierać axe i chain helmetów? Podobno pieniądz nie śmierdzi ;]
O fire swordzie zapomniałem, już poprawiam.
Axe i chain helmety są bajecznie...nieopłacalne w zbieraniu, a cap na mintwallin jest dość ważny. Nie będziemy chyba co chwilę łazić z chain helmetami/axami do loota, lepiej wziąć już coś innego :)

Dzięki za krytykę i dobre komentarze.

Freezy Eddie 27-03-2008 14:12

Cytuj:

Axe i chain helmety są bajecznie...nieopłacalne w zbieraniu, a cap na mintwallin jest dość ważny. Nie będziemy chyba co chwilę łazić z chain helmetami/axami do loota, lepiej wziąć już coś innego
Jak do axow jeszcze sie zgodze, bo ciezko sie to potem sprzedaje i za malo zlota, to nie widze powodu dla ktorego nie zbierac chain helmetow, calkiem duzo tego leci, zwyczajne marnowanie kasy.

Matis'Sorc 27-03-2008 19:27

Proponuje dodac jeszcz elevenbane do expowiska dla facc i d lairy zarówno dla pacc i facc wyvki. I proponuje dodac do expowisk min.lvl i skille proponowane na exp

koneser 27-03-2008 22:30

choć nie gram rycerzem, przyznaje iż bardzo przyjemnie czytało mi się Twój poradnik :), wszystko jest według mnie w sam raz opisane, expowiska również dobrze przystosowane, jednak przydałaby się do nich bramka lvlowa, tj. od którego lvl'a można na nie chodzić, to na pewno rozwieje wątpliwości nowych, pełny pozytyw ode mnie

daje 8/10

Matis'Sorc, wg mnie wyvki dla rycerza to strata czasu jak i waste uhów, czy tam potionów, nie warto

Matis'Sorc 28-03-2008 15:53

Up:Rczej nie gdyz gdy w wyve bisze po 150-250 jest to oplacalne np.na vedze hp mamy duzo wiec pox duzo nie robie a wyva z lapy wali po 30 a woi czy tez wyvern fang czasami poleci

Aggro 29-03-2008 07:26

Wyverny są dość opłacalne od 40 lvl w górę ;)

@Topic - Dodałem nowe expowisko i tabelkę z expowiskami i progami lvlowymi.

Wyciszony 29-03-2008 07:45

Pan prezes jest zadowolony.

Dagon_Guardian 29-03-2008 15:22

Bardzo dobry poradnik, przyda sie każdemu mniej doswiadczonemu rycerzowi ;]

Matis'Sorc 29-03-2008 15:28

W tabelce słowo kopane scaraby nie pasuje ;P Jak juz to moze wykopywane ;P Ale tak i tak lepiej chodzic do legowisk

Bakuo 29-03-2008 19:16

Poradnik bardzo ładny, ciekawy i rozbudowany. Kawał dobrej roboty.

Ciastoludek 29-03-2008 21:24

Świetna robota ! wielkie dzięki szukałem i szukałem poradników takich takich że mają w sobie to coś i twój poradnik to ma ogólnie fajnie sie czyta obrazek jak wyglada czar i to jeszcze gif :D wszystko ma czego knight potrzebuje ogólnie suuuper ! :cup:Twój poradnik RoX:cup:
jak by można było wstawiać reputy to bym wstawił

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:37.