Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Total Annihilation za darmo : ] (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=169572)

Virusmaxi 29-03-2008 17:44

Bardzo ważne jest abyś rozbudowywał bazę i zdobywał inne metal spoty które są dalej od twojej bazy! BEZ TEGO JESTEŚ ZGUBIONY, a co najlepsze, w modie Balanced Annihilation, jeden maker zużywa 60 energii, a jeden zaawansowany solar collector tworzy 75, a zwykły 20. Więc jeden maker na 3 zwykłe lub jeden zaawansowany. A, no i jak zbudujesz fabrykę poziomu drugiego, to musisz wszystkie te od wydobywania metalu poulepszać (Tylko w BA!!) Bo wtedy są kilka razy bardziej skuteczne.

kagan 29-03-2008 22:20

Małe pytanie:

Da się z kimś pograć? Mam na myśli, na oko, jak wiele osób w to gra obecnie.

Virusmaxi 30-03-2008 08:27

To jest mało popularny projekt, w tej chwili jest 101 graczy ( w tym ja), a wieczorkiem to zwykle jest tak z 200 osób. Niestety, pamiętajcie o jednym- większość społeczności TA:S jest bardzo nerwowa, i gdy przez was nie da rady grać (np.wywołacie crash albo będziecie afkować), dostaniecie poprostu kicka, gdy moja durna siostra MUSIAŁA (nie wiedzieć czemu) napisać jakiegoś bezsensownego smsa do chłopaka z anglii przez stronkę (o treści: TesknieZaTobaKociackuDlaczegoNieOdpisujeszJakDoCie biePisze? Koffusiam cie) to jak spytałem się ich czy mogą poczekać minutkę- dwie to już nie, nie, i po iluśtam sekundach dostałem kicka ;<

Zresztą, napisałem maila do CDA do tego kąciku z grami freeware, to kto wie, może wydrukują, i trochę przybędzie? xD

Pipcio 30-03-2008 09:17

Mnie własnie na odwrót spotyka,bardzo pomocni goście,widzą że mam niską range to pytają się czy mi mogą w czymś pomoc itd...
No własnie jak awansować na wyższą range i jak stawać punkty na mapie ? Rysować już umiem :>

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Virusmaxi (Post 1978633)
Zresztą, napisałem maila do CDA do tego kąciku z grami freeware, to kto wie, może wydrukują, i trochę przybędzie? xD

Jak będą tego jakieś rezultaty to napisz,chętnie kupie ten egzemplarz CDA

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kagan (Post 1978371)
Małe pytanie:

Da się z kimś pograć? Mam na myśli, na oko, jak wiele osób w to gra obecnie.

Mało graczy ale zawsze znajdziesz jakiś pokój do grania,problem może być z tym że tam wszyscy grają na innych mapach do sciągnięcia,ale to dobrze bo są zajebiste ;) te orginalne z gry są tandetne :)

Virusmaxi 30-03-2008 10:09

@up

To znaczy, większość społeczności jest dość chamska, ale jest wielu pomocnych gości.
A co do punktów, przytrzymujesz tyldę, i:
Środkowy-Postawienie Punktu
2x Lewy-Postawienie punktu z tekstem.

Ranga zwiększa ci się, zależnie od tego ile czasu spędzasz w grze. Gdy będziesz grał w sumie np. 16 godzin, będziesz mieć rangę Average, gry z botami się nie liczą, i ranga nie oznacza jak dobry jest gracz, tylko jak bardzo doświadczony.

A co do map, wystarczą ci:
Small Supreme Battlefield v2
Tabula v2
Tropical
DeltaSiegeDry
Altored_Divide
Archers_Valley_v5
FolsomDamFinal
Emain Macha
Geyser_plains_TMN04-v3
Charlie in the hills v2.1
SpeedMetal

I już będziesz mógł grać na większości rozgrywkach. A mody? Potrzebujesz tylko Najnowszego Balanced Annihilation (Obecnie v6.21) i najnowszego Complete Annihilation (obecnie stable-1574 [Tak! WYSZŁO JUŻ 1574 WERSJI CA!!])

Pipcio 30-03-2008 10:19

Ja mam coś problem z tym modem Stable 1754,sciągam wciepuje do folderu z modami,wypakowuje a program do wyszukiwania serverów go nie widzi.
Virusmaxi możemy kiedyś zagrać :)

kagan 30-03-2008 11:27

Jak 100+ to nie tak źle... dzięki za odpowiedz ^^

A więc czas odkopać TA... i widze, że przynajmniej nie tylko ja będe zielony (kiedyś grywałem, ale tylko z komputerem).

Virusmaxi 30-03-2008 13:13

Aha, jeszcze jednp- NIGDY (Nie że nie można, ale wiecie...) nie stosujcie taktyki zwanej Combombing lub Com Kidnapping. Zazwyczaj gdy ktoś zauważy że to stosujecie- znienawidzi was.

Pipcio 30-03-2008 14:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Virusmaxi (Post 1978997)
Aha, jeszcze jednp- NIGDY (Nie że nie można, ale wiecie...) nie stosujcie taktyki zwanej Combombing lub Com Kidnapping. Zazwyczaj gdy ktoś zauważy że to stosujecie- znienawidzi was.

Na czym to polega ?

Liado 30-03-2008 16:53

@up
Polega to na załadowaniu wrogiego komandira na swój transportowiec, zatrzymaniu sie w miejscu które chcemy zniszczyć i autodestrukcji transportowca co powoduje duże BUM.

Mam problem z łączeniem się z innymi graczami.
Po starcie gry na cudzym servie nie mogę sie połączyć to samo jest kiedy inni chcą dołączyć do mojego serva.
Mam liveboxa tp i kerio personal firewall.

Pipcio 30-03-2008 17:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Liado (Post 1979303)
@up
Polega to na załadowaniu wrogiego komandira na swój transportowiec, zatrzymaniu sie w miejscu które chcemy zniszczyć i autodestrukcji transportowca co powoduje duże BUM.

Mam problem z łączeniem się z innymi graczami.
Po starcie gry na cudzym servie nie mogę sie połączyć to samo jest kiedy inni chcą dołączyć do mojego serva.
Mam liveboxa tp i kerio personal firewall.

Dobra ta "taktyka" muszę wypróbować ];->

Virusmaxi 30-03-2008 18:07

@2up
Wyłącz firewalla, i upewnij się że masz odblokowany prot 8200.

@up
Tzn. Comkidnapping polega na tym co napisał, a Com Bombing to poprostu dostarczenie swojego Komandora do bazy wroga, i tam zostanie wysadzony.

A ta taktyka wcale nie jest dobra- Tracisz Komandora(Komandor jest bardzo dobrym magazynem energii i metalu, a no i jeszcze trochę tego produkuje), a jego koledzy mogą jeszcze wessać pozostałości po nim, czyli 2500 metalu.

Liado 30-03-2008 18:39

Firewall off. Port 8200 umieściłem w wyjątkach UDP i TCP i dalej nie mogę się połączyć.

edit: porty odblokowane, czekam na kogoś żeby sprawdzić czy działa

DZiała

Reflux 30-03-2008 20:38

Chętnie bym spróbował swoich sił w TA. Jednak nie mam tej gierki a nie chciałbym piracić jakieś pomysły ???

Edit: ... chyba nie zbłaźniłem się aż tak bardzo :P

Pipcio 30-03-2008 21:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Reflux (Post 1979643)
Chętnie bym spróbował swoich sił w TA. Jednak nie mam tej gierki a nie chciałbym piracić jakieś pomysły ???

Przecież ta gra jest darmowa...

Pipcio 01-04-2008 19:44

Tak apropos... gdzie zmienić grafike w tej grze >_>

Virusmaxi 01-04-2008 20:25

Options -> zakłądka program -> Game settings.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:47.