Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Imiona Postaci – teraźniejszość i przyszłość (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=170238)

RysowniK 03-04-2008 21:28

Kiedyś na Arcanii miałem nick Stary ale jary... i oczywiście po kilku miesiącach dostałem name-locka :)

Moim zdaniem nick był... wyrafinowany :]

xxxsliferxxx 03-04-2008 21:44

Ale nicków mimo to nie można zmienić? ;/ ... Pozdrawiam :)

Ramirez 03-04-2008 21:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Azared (Post 1984223)
Chyba źle go zrozumiałeś. Może boterów jest ostatnio dużo, ale o hotkeye mu chodzi o to, że teraz zabić 300knighta nie jest problemem... Wystarczy 13 magów 45+ i po jakimś czasie go zabijemy, ponieważ potionem leczy się za 600, a my przy dobrze odliczonym combo będziemy go bić po 700-800, więc po kilku combo będzie mu malało hp.

Co do name locków, to moim zdaniem i tak jest dużo "noobków", które specjalnie będą robić takie postacie. Pzdr

no i tu sie kolego mylisz bo można sie potnać 2 razy na ture, przetestowalem na anni zostajac sam na sam z 2 demami i musiałem dokończyc je sam , jedyny problem na pvp to to że nie można sie potnąć w biegu, co do nameloków to pojawi się kupa głupich nicków i nie będzie rzadkością gdy zobaczymy na pvp taki to napis "player" killed by krzesło gdzie krzesło będzie nickiem jakiegoś gracza.

Gawus 03-04-2008 22:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sert (Post 1984425)
Te forum zaczyna mnie coraz bardziej odpychać... To jak "mafia"?

Też tak myślę... : )

Pipcio 03-04-2008 22:42

Kiedyś na furorze, grał koleś o nicku pro'kutas,został oczywiście nieodwracalnie zbanowany,miał coś około 90 Lvl,było to jakies 3 lata temu,jak dopiero Furora powstałą a więc rob 90 lvl na marne...
Co do newsa,popieram !

Gonzo 03-04-2008 22:46

Porażka.

Jestem tutorem, i z mojego punktu widzenia - zmiany te są bez sensu.

CipSoft powinien się wziąć za poważne sprawy, np. botting czy hacking (bo i do tego i do tego można wymyślić lepsze zabezpieczenia), a nie za 'zmiany Tibia Rules'. Komuś one przeszkadzały od czasu, gdy zostały napisane? Śmiem wątpić.

Niech przestaną udawać, że cokolwiek robią...

Fin'er 03-04-2008 23:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez marla666 (Post 1984340)
@up
I tak nie będziesz się mógł odwołać, żadne prawo nie działa wstecz ;)

W wyjątkowych sprawach - tak

Duke Dran 04-04-2008 00:41

Ciekawe, ciekawe ale szczerze ... leje na to.

Deser11 04-04-2008 07:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Azared (Post 1984223)
Chyba źle go zrozumiałeś. Może boterów jest ostatnio dużo, ale o hotkeye mu chodzi o to, że teraz zabić 300knighta nie jest problemem... Wystarczy 13 magów 45+ i po jakimś czasie go zabijemy, ponieważ potionem leczy się za 600, a my przy dobrze odliczonym combo będziemy go bić po 700-800, więc po kilku combo będzie mu malało hp.

Co do name locków, to moim zdaniem i tak jest dużo "noobków", które specjalnie będą robić takie postacie. Pzdr

chyba cos Ci sie porabalo .... po 1 to 300 knight im ucieknie jak chce i nie zdaza go nawet 2 ray walnac a po 2 zanim oni by go ubili to polowa by padla nawet bez exori gran.

Ter 04-04-2008 08:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Finch (Post 1984120)
Jak zwykle CipSoft chce się pochwalić i przekonać graczy czego to oni nie robią.

Dokładnie, jestem pewien że te zmiany są wprowadzane tylko po to by zmniejszyć czas pracy dla CipSoftu; bo kto normalny codziennie by przeglądał 5000 raportów i akceptował/odrzucał namelocki.

Kusnier 04-04-2008 09:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 1984679)
Porażka.

Jestem tutorem, i z mojego punktu widzenia - zmiany te są bez sensu.

CipSoft powinien się wziąć za poważne sprawy, np. botting czy hacking (bo i do tego i do tego można wymyślić lepsze zabezpieczenia), a nie za 'zmiany Tibia Rules'. Komuś one przeszkadzały od czasu, gdy zostały napisane? Śmiem wątpić.

Niech przestaną udawać, że cokolwiek robią...

Ja jako byly tutor uwazam te zmiany za bardzo dobre, te poprzednie zasady byly jakies zagmatwane, mozna bylo miec czesc ciala lub zwierzecia w nicku (jak dla mnie glupota np. Super Swinia bylo legalne ale Super Miecz juz nie).

Oczywiscie, to tylko moja opinia, teraz napewno bedzie latwiej zarowno tutorom jak i normalnym graczom ( nie jestem pewien czy nie pisze sie przez a z kreseczka, uhm, i tak mam angielskiego windowsa)

Ter 04-04-2008 09:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kusnier (Post 1984855)
Ja jako byly tutor uwazam te zmiany za bardzo dobre, te poprzednie zasady byly jakies zagmatwane, mozna bylo miec czesc ciala lub zwierzecia w nicku (jak dla mnie glupota np. Super Swinia bylo legalne ale Super Miecz juz nie).

Widocznie z tego powodu jesteś tylko 'byłym' tutorem. ;)

Lezro 04-04-2008 11:20

Ja i tak pozostanę przy zdaniu, że CIPSOFT to nieroby, pojawiło się swego czasu dużo lighthacków, aim-botów itp. - nie mieli chęci z nimi wszystkimi walczyć - dali "CIPbot"(czyt auto celowanie, rozjaśnianie mapy), teraz zmęczyli się zmienianiem nicków to pozwolili robić takie nicki jakich najwięcej było raportowanych ... Nie uważam, że zyskując czas na mniejszej ilości namelocków zajmą się zwalczaniem botów...

/Lez

Kusnier 04-04-2008 15:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ter (Post 1984868)
Widocznie z tego powodu jesteś tylko 'byłym' tutorem. ;)

Nie, nie do konca dlatego ;)

Duszan 04-04-2008 15:35

Mam pytanie czy moga mi usunac konto/chara? I czy to odrazu usuna czy po jakims czasie od tego jak nie zmienie nicku? Kolegami ciagle mowi ze moga usunac odrazu i powoli mu zaczynam wiezyc xd. NIck brzmi: Ira'siad.

Azared 04-04-2008 17:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ramirez (Post 1984565)
no i tu sie kolego mylisz bo można sie potnać 2 razy na ture, przetestowalem na anni zostajac sam na sam z 2 demami i musiałem dokończyc je sam , jedyny problem na pvp to to że nie można sie potnąć w biegu, co do nameloków to pojawi się kupa głupich nicków i nie będzie rzadkością gdy zobaczymy na pvp taki to napis "player" killed by krzesło gdzie krzesło będzie nickiem jakiegoś gracza.

Nie rozumiem...

Kusnier 04-04-2008 17:21

Czego nie rozumiesz? Ja rozumiem wszystko...

Krajzel 04-04-2008 17:46

Omg cały czas narzekania... "Cip soft pokazuje że coś robi" robi i to o wiele więcej niż myślicie. Zmiany są potrzebne tibi, ja jestem tego zdania bo jeżeli nie idziesz do przodu to się cofasz. Dużo ludzi narzeka że tibia idzie w złym kierunku, że hotkeye to zło itd ale to nie prawda. Cipsoft jako
firma musi zarabiać a paradoksalnie po updatach coraz więcej ludzi gra w tą grę a nie odchodzi (spójrzmy chociażby na online players, które ciągle rośnie, że są to dzieci średnia wieku 13 to już inna sprawa xD)

Azared 04-04-2008 18:48

Uwierz mi, że to co o potionach mówisz nie jest prawdą, bo nie można używać 2 potionów zaraz po sobie... Tzn po użyciu jednego, musisz odczekać 1-1,5s żeby użyć kolejnego... Przy 14 ludziach 240 knight padł u nas od 45-lvli... Nie wierzysz to zobacz filmik na you*ube.com - Inshon War... pzdr

Kusnier 04-04-2008 19:07

Mu chodzilo o to ze jezeli sie stoi i spamuje hota pota to sie leczy co 1 sek = exhaust 1 sek i to jest prawda, on nic nie mowil czy ktos padnie od pk teamu czy nie, tylko o anni wspomnial ;p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:11.