Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Durability System (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=170797)

sphinx123 11-04-2008 18:02

Super rewolucyjny pomysł. Wcale nie było już czegoś takiego np. w WoWie, Silkroad, Oblivionie, Morrowindzie ^^

Piotrek Marycha 11-04-2008 18:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 1996599)
Super rewolucyjny pomysł. Wcale nie było już czegoś takiego np. w WoWie, Silkroad, Oblivionie, Morrowindzie ^^

nooo i w diablo :)

@Vil: oczywiste? która broń sie psuje po kilku dniach?

Celestiks 11-04-2008 19:04

I co jeszcze ? Knight i tak kosmicznych hitów ze swoich broni nie zadaje , a zeby lepiej expic musi zaklnac bron ma od tego specjalne diamenty , krysztaly które starczaja na niewiele bo = 1000 uderzeń więc wg. mnie pomysł nieprzejdzie.

Pozdro Celestiks.

@down
Moj blad wiedzialem ze 1000 ale napisalem odruchowo 100 ;p juz poprawilem.

Rasta-Bob 11-04-2008 19:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Celestiks (Post 1996688)
krysztaly które starczaja na niewiele bo = 100 uderzeń

A nie na 1000 uderzeń?

Alanus Lutinum 11-04-2008 20:30

Vil no trochę przesadziłem (wiadomo ludzie często wyolbrzymiają), nikt nie byłby na tyle głupi, żeby dać wytrzymałość broni na 300 uderzeń.

Ten pomysł można udoskonalić, gdyż nie jest zły a dodawałby klimatu (i marnowałby moją kasę, żeby naprawić broń).

W Silkroad, Mu jest coś takiego na 100%, wiem bo grałem.

Vil 11-04-2008 21:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1996620)
@Vil: oczywiste? która broń sie psuje po kilku dniach?

porzadny noz bedzie sie tepil jesli sprobujesz nim pare razy pokroic mrozonego kurczaka, teraz zamien noz na miecz, kurczaka na goscia w magicznej zbroi zrzucanej przez demony ( albo na samego demona wielkiego jak Pudzian ) i pomysl czy bron faktycznie nie bedzie sie zuzywac.

Devil_Drago 11-04-2008 21:25

Pomysł nie głupi jeśli go wykorzystać nie do udupiania knightów ale do chociaż minimalne zmniejszenie liczby botów. Było by OK jeśli wytrzymalość starczała by na powiedzmy 2-3h STAMINY, a naprawa całkowicie zużytej broni nie przekraczałaby 1-1.5k.

lukii92 12-04-2008 00:18

Nie wiem, może mi się wydaje ale knight i tak już nie ma najlepiej.. Zostawmy go w spokoju ok? Zajmijcie się lepiej paladynem, który bije mocniej, na dystans, a skils idą mu kilka krotnie szybciej.. ^^

Pozdrawiam :)

Cacuss 12-04-2008 00:56

Jako pomysł na przeszkodzenie w życiu botterom jest to całkiem niezłe.

Alanus Lutinum 12-04-2008 09:05

@Vil

To jest gra fantastyczna, więc dużo broni jest zaklętych jakąś magiczną mocą, która dodaje im nadzwyczajną wytrzymałość i obrażenia.

babcia666 12-04-2008 09:06

Fajnie, pallkowi idą skille może i szybciej, jednak popatrz na tabele best skills na danym świecie, pallek zazwyczaj ma o 6-10 skilli więcej niż najlepiej wyskillowany kinas...
Assassin Star kosztuje 100 gp, ma 65 atk i wytrzymuje 3(?) uderzenia.
Sca ma 50 atk/30 def + 3, kosztuje 700-2000k (w zależności od serwera) i nie ma ograniczenia co do wytrzymałości.
Czyli licząc cena sca(1,3kk) przez cena assów = za cenę sca kupie 13k assów (ponad połowa bp), co wystarczy na 39k strzałów - czyli~21 h expienia.
A więc po 21h expienia kinas expi za darmo, i tą kasę może zainwestować w skill ringi, albo potiony na pg...

A sam pomysł niegłupi, choć zerżnięty z innych mmorpg i rpg'ów;p

Monte 12-04-2008 12:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alanus Lutinum (Post 1997380)
@Vil

To jest gra fantastyczna, więc dużo broni jest zaklętych jakąś magiczną mocą, która dodaje im nadzwyczajną wytrzymałość i obrażenia.

Ależ oczywiście, nadzwyczajne właściwości magiczne ma na pewno nóż, sztylet, topór albo pałka, nie wspominając o fantastycznej broni i amunicji w postaci strzał.
W tej grze mi od dawna brakowało elementu, który nieco by skomplikował sytuację rycerzom-boterom ale aby także jednocześnie tę grę uczynił ciekawszą.

exeros 12-04-2008 12:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tuhamiid (Post 1994432)
Przydało by sie..przynajmniej kazdy botter by musial co jakis czas z tego expa wychodzic...

Fibula Rots Script [Depositer+naprawianie broni]
Edit: A dorobienie takiego czegoś to z 20 minutek : )
I tyle
Pzdro

Alanus Lutinum 12-04-2008 13:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Monte (Post 1997783)
Ależ oczywiście, nadzwyczajne właściwości magiczne ma na pewno nóż, sztylet, topór albo pałka, nie wspominając o fantastycznej broni i amunicji w postaci strzał.

Napisałem, że dużo broni jest magicznych. Te które nie mają magicznych właściwości mogą mieć wytrzymałość.

ProGejmer 12-04-2008 14:21

Pomysł mógłby przejść tylko jakby bron niszczyla sie po 2h~ i możnabyłoby kupywać specjalny młotek do naprawiania ktory po jednym uderzeniu zabierałby np. 2h staminy(wiadomo, stamina-siła, bo młotek troche by ważył) i znikał po 4-5 uderzeniach.
Kupienie takiego młota byłoby możliwe po wykonianiu questu na np.spoconego cyklopa... :p

A jeżeli nie byłoby czegoś takeigo to taki system by nie wypalił, bo nie tylko by utrudniał życie boterom, ale też dla zwykłych graczy.

Matis'Sorc 12-04-2008 14:35

To zeby wbic 1 skilla to z 4bp knifów trzeba zabrac tak zeby sie ciagle nie wracac

pazuzu 14-04-2008 18:56

ach ta mentalnosc polaczkow
grasz palkiem i od razu chcesz udupiac knightow

z ryckami jest obecnie 2 problemy
jeden to ich drogie leczenie ale coz mozna 5 dni w tygodniu zbierac i sprzedawac zlom i 2 dni potem sobie fajnie poexpic

drugi problem to boterzy
faktycznie ryckiem bardzo latwo jest bocic i powinno sie cos z tym zrobic
jednak przy obecnych botach i skryptach do nich rownie latwo jest bocic i innymi profesjami

pomysl o ktorym tu sie dyskutuje to jedynie male utrudnienie gry nic nie wnoszoce do poprawy sytuacji z boterami bo co za problem zabrac ze soaba 2 lub 3 miecze i uzyc skryptu ktory je zmieni w odpowiednim momencie
bardziej ucierpieli by tym zwyklie gracze i dlatego oceniam pomysl jako bezsensowny

loonyxd 14-04-2008 20:24

Głupi pomysł !!! knight jest już wystarczająco udupiony.

Neff 11-05-2008 17:42

Nie podoba mi się. Aby móc handlować z cyclopem trzeba dać mu bast skirty. Pomyślałeś o biednych low levelach. Na moim serwie chodza po 3-4k.
Jedyne co mogliby zmodyfikować to ice rapiery tak żeby mialy po 50 strzałów. 1 ice rapier(1.5k) = 15 assasin stars.

Miałem kiedyś pallka. Gra nim była tak banalna że aż mi sie znudziło.

Modliszka11 11-05-2008 21:28

Moim zdaniem to dobry pomysł nareszcie by zmniejszyła sie ilość botów cena za naprawienie broni nie musiała by być wysoka i nie narzekajcie że knight ma tak źle bo to właśnie knight najszybciej expi

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:54.