![]() |
Super rewolucyjny pomysł. Wcale nie było już czegoś takiego np. w WoWie, Silkroad, Oblivionie, Morrowindzie ^^
|
Cytuj:
@Vil: oczywiste? która broń sie psuje po kilku dniach? |
I co jeszcze ? Knight i tak kosmicznych hitów ze swoich broni nie zadaje , a zeby lepiej expic musi zaklnac bron ma od tego specjalne diamenty , krysztaly które starczaja na niewiele bo = 1000 uderzeń więc wg. mnie pomysł nieprzejdzie.
Pozdro Celestiks. @down Moj blad wiedzialem ze 1000 ale napisalem odruchowo 100 ;p juz poprawilem. |
Cytuj:
|
Vil no trochę przesadziłem (wiadomo ludzie często wyolbrzymiają), nikt nie byłby na tyle głupi, żeby dać wytrzymałość broni na 300 uderzeń.
Ten pomysł można udoskonalić, gdyż nie jest zły a dodawałby klimatu (i marnowałby moją kasę, żeby naprawić broń). W Silkroad, Mu jest coś takiego na 100%, wiem bo grałem. |
Cytuj:
|
Pomysł nie głupi jeśli go wykorzystać nie do udupiania knightów ale do chociaż minimalne zmniejszenie liczby botów. Było by OK jeśli wytrzymalość starczała by na powiedzmy 2-3h STAMINY, a naprawa całkowicie zużytej broni nie przekraczałaby 1-1.5k.
|
Nie wiem, może mi się wydaje ale knight i tak już nie ma najlepiej.. Zostawmy go w spokoju ok? Zajmijcie się lepiej paladynem, który bije mocniej, na dystans, a skils idą mu kilka krotnie szybciej.. ^^
Pozdrawiam :) |
Jako pomysł na przeszkodzenie w życiu botterom jest to całkiem niezłe.
|
@Vil
To jest gra fantastyczna, więc dużo broni jest zaklętych jakąś magiczną mocą, która dodaje im nadzwyczajną wytrzymałość i obrażenia. |
Fajnie, pallkowi idą skille może i szybciej, jednak popatrz na tabele best skills na danym świecie, pallek zazwyczaj ma o 6-10 skilli więcej niż najlepiej wyskillowany kinas...
Assassin Star kosztuje 100 gp, ma 65 atk i wytrzymuje 3(?) uderzenia. Sca ma 50 atk/30 def + 3, kosztuje 700-2000k (w zależności od serwera) i nie ma ograniczenia co do wytrzymałości. Czyli licząc cena sca(1,3kk) przez cena assów = za cenę sca kupie 13k assów (ponad połowa bp), co wystarczy na 39k strzałów - czyli~21 h expienia. A więc po 21h expienia kinas expi za darmo, i tą kasę może zainwestować w skill ringi, albo potiony na pg... A sam pomysł niegłupi, choć zerżnięty z innych mmorpg i rpg'ów;p |
Cytuj:
W tej grze mi od dawna brakowało elementu, który nieco by skomplikował sytuację rycerzom-boterom ale aby także jednocześnie tę grę uczynił ciekawszą. |
Cytuj:
Edit: A dorobienie takiego czegoś to z 20 minutek : ) I tyle Pzdro |
Cytuj:
|
Pomysł mógłby przejść tylko jakby bron niszczyla sie po 2h~ i możnabyłoby kupywać specjalny młotek do naprawiania ktory po jednym uderzeniu zabierałby np. 2h staminy(wiadomo, stamina-siła, bo młotek troche by ważył) i znikał po 4-5 uderzeniach.
Kupienie takiego młota byłoby możliwe po wykonianiu questu na np.spoconego cyklopa... :p A jeżeli nie byłoby czegoś takeigo to taki system by nie wypalił, bo nie tylko by utrudniał życie boterom, ale też dla zwykłych graczy. |
To zeby wbic 1 skilla to z 4bp knifów trzeba zabrac tak zeby sie ciagle nie wracac
|
ach ta mentalnosc polaczkow
grasz palkiem i od razu chcesz udupiac knightow z ryckami jest obecnie 2 problemy jeden to ich drogie leczenie ale coz mozna 5 dni w tygodniu zbierac i sprzedawac zlom i 2 dni potem sobie fajnie poexpic drugi problem to boterzy faktycznie ryckiem bardzo latwo jest bocic i powinno sie cos z tym zrobic jednak przy obecnych botach i skryptach do nich rownie latwo jest bocic i innymi profesjami pomysl o ktorym tu sie dyskutuje to jedynie male utrudnienie gry nic nie wnoszoce do poprawy sytuacji z boterami bo co za problem zabrac ze soaba 2 lub 3 miecze i uzyc skryptu ktory je zmieni w odpowiednim momencie bardziej ucierpieli by tym zwyklie gracze i dlatego oceniam pomysl jako bezsensowny |
Głupi pomysł !!! knight jest już wystarczająco udupiony.
|
Nie podoba mi się. Aby móc handlować z cyclopem trzeba dać mu bast skirty. Pomyślałeś o biednych low levelach. Na moim serwie chodza po 3-4k.
Jedyne co mogliby zmodyfikować to ice rapiery tak żeby mialy po 50 strzałów. 1 ice rapier(1.5k) = 15 assasin stars. Miałem kiedyś pallka. Gra nim była tak banalna że aż mi sie znudziło. |
Moim zdaniem to dobry pomysł nareszcie by zmniejszyła sie ilość botów cena za naprawienie broni nie musiała by być wysoka i nie narzekajcie że knight ma tak źle bo to właśnie knight najszybciej expi
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:54. |