![]() |
Mi sie wydaje, ze to mam/potrafie bez zadnych cwiczen. Czasem sie budze rano zjem cos klade sie na chwile/leze i dalej snie o przerwanym snie jak byl fajny ; p
|
Szcerze? Można się tego samemu nauczyć. Właściwie to najskuteczniejszy i najbezpieczniejszy jest naturalizm.
U mnie zaczęło to w wieku 7 może 8 lat. Najpierw te nierealne przebudzenia (pamiętam nawet 4 razy się budziłem ^^,), potem świadome i przemyślane wybudzenie (kiedy chciałem się obudzić skakałem do jakiegoś jeziora- jakiś efekt wzmocnionych emocji) a na koniec kontrola snu. Problem w tym, że ta kontrola zazwyczaj nie trwa zbyt długo. Kiedy sobie uświadamiam, że to sen zaczynam się rozbudzać i omija mnie najlepsze. Zaczyna brakować skupienia, a pojawia się więcej rozkojarzenia. Czasami trwa to dłużej a czasami krócej. Ciekawe przeżycie... |
Hum , ja sie za to zabiore od dziś , ale moglby mi ktoss to poukladac co trzeba pokolei zrobic? bo on cos pieprszy najpiewr o dziennku cos tam potem cos , Prosze o poukladanie mi tego zeby dojsc do tego efetku
|
Cytuj:
@topic: Interesują mnie takie rzeczy, pewnie spróbuję xD |
TTT@
Signed w podpisie. Topic@ Większośc pewnie wykorzysta to w celach erotycznych ;p (w tym ja) Tylko boje sie tego fałszywego przebudzenia, kosmici ssą ;s |
Mam jedno pytanie. Jak nauczę się kontrolować sny, to będę umiał 'powrócić' do normalnych, niekontrolowanych snów, czy już zawsze będę kontrolował każdy sen? A może na farta?
|
Cytuj:
@topik Obejrzałem sobie te filmiki wczoraj przed snem i postanowiłem sobie poćwiczyć zapamiętywanie snów tej nocy. Położyłem się o 23 i powiem wam, że jak zwykle mam problemy z zasypianiem, tak tej nocy pierwszy sen miałem chyba po 20 minutach, krótki bo krótki, jakoś szybko się obudziłem, ale pamiętałem go i dalej próbowałem zasnąć, potem przewlekało mi się kilka krótkich snów, aż w końcu zasnąłem i obudziłem się o 5:11. Byłem wypoczęty, wszystkie sny zapamiętałem, chyba wszystkie :P |
up@
Ryba, ile miałeś tych snów? Bo człowiek ma ich około 7 każdej nocy, ale niestety ich nie pamięta. |
Ja to mam już dawno samo z siebie tak wyszło bardzo lubie te sny człowiek wtedy chce tylko spać i snić aa co do podniecenia to sie nie zgadzam.. =P oczywiscie ze wszystko mozna!
|
Już kiedyś próbowalem, i wniosek mam jeden, jestem zbyt leniwy ;S
|
Nie lepiej sobie wsadzić taki drut w tył głowy i podpiąć do matrixa?
|
Przecież to jest śmieszne :D
Tego nie można się nauczyć na stałe. Powód? Najpierw uświadom sobie, że chcesz sobie uświadomić, żeby sen był świadomy (i tak w kółko). Jak mogę spojrzeć na zegarek czy na kartkę papieru (odnośnik to nagrania) skoro nie kontroluje snu? A żeby kontrolować sen muszę być tego świadomy; a żeby być tego świadomy muszę go kontrolować ;) |
Wczoraj, po przeczytaniu tego tematu i oglądnięciu filmików (tych co ryba) też miałem świadomy sen!Bardzo ciekawe przeżycie :).Latałem sobie po pokoju i było naprawdę fajnie.Każdemu radzę spróbować.
|
Cytuj:
Po pewnym czasie Twoje sny staną się jeszcze bardziej profesjonalne, będziesz mógł sobie robić np. drzwi do wyjścia ze snu. :D Wjal |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Narkotyki sa fajne...
Ale LD jest lepsze... Pozdro oneironauci ;] |
Dla mnie jest to bardzo ciekawe. Na początku miałem krótkie przebłyski świadomości, np. kiedy robiłem coś bardzo niebezpiecznego/głupiego. Raz gonił mnie jakiś kotlet, to wyskoczyłem przez barierkę i lecąc w dół, dosłonie sekundy świadomości "nie jestem aż takim debilem, nie skoczyłbym... to sen O.o"
Potem poczytałem, ale żadne ćwiczenia nic mi nie dają. Zazwyczaj świadomość odzyskuje kiedy mam bliższe spotkanie z jakąś laską. Nie będę porównywał tego to narkotyków, choć możliwości jakie daje LD są naprawde wspaniałe. No i bezpieczne ;p |
Cytuj:
|
Cytuj:
Lmfao. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:54. |