![]() |
Silmarillion... czytalem juz kilka razy
|
C.S.LEWIS Opowieści z Narni (wszystkie częsci) i to tyle ;(
|
Praktycznie kazda ksiazka S. Kinga
"Trylogia", "Hobbit", "Silmarillion" J.R.R. Tolkien "Wiedzmin" Sapkowskiego "Diuna" F. Herbert "Faraon" B. Prus No i kazda ksiazka zwiazana z fantastyka ;) |
Dzieci z Bullerbyn :D
|
Aff, zapomniałbym:
''Anioły i Demony'' Dana Browna. Do kodu nawet nie podchodze bo widziałem już ekranizacje (niestety ;<) @down: Właśnie. |
Film ma się nijak do książki. No ale niestety, niczym Cię raczej nie zaskoczy skoro znasz zakończenie :<
|
Maly Ksiaze najciekawsza:D:cup: pare lat temu
|
Poniewaz nie czytam nic oprocz lektur (pare przeczytalem) oraz krotkich tekstow publicystycznych to duzego wyboru nie mam. Aczkolwiek, podobaly mi sie 2 ksiazki, z ktorych ta pierwsza nawet bardzo :)
1. Kamienie na szaniec 2. Lalka |
Dan Brown napisał 4 książki, przeczytasz jedną, to żadna kolejna nie jest w stanie zaskoczyć ; /
Ulubiona? Ciężki wybór... To ja raczej coś polecę. Janusz A. Zajdel - "Paradyzja", "Limes Inferior", "Cała prawda o planecie Ksi", na pewno warto przeczytać którąś z tych pozycji (osobiście podoba mi się bardziej, niż orwellowskie antyutopie). Antoni Libera "Madame" świetnie się czyta, idealna dla dzisiejszej młodzieży. Ciekawa historia i klimat PRLu. |
@up
Ze wszystkich Brown'ów najbardziej zaskakuje A&D. Czytałem wszystkie. A najbardziej lubię chyba parodie Michaela Gerbera (Barry Trotter, Opowieści z Blarni) |
"Dzieci z Dworca Zoo"
|
@Michoss
ze wszystkich Brown'ów najbardziej zaskakuje pierwszy czytany. Czytałem wszystkie. |
Cytuj:
Jest zapowiedż kontynuacji kodu, podejrzewam że wypadnie kiepsko. |
"Wiedźmin" A. Sapkowskiego
|
@Bambuko
Lie! A&D czytałem jako 3cie, a zaskoczyło mnie najbardziej. I, prawda, Klucz Salomona pewnie będzie dziadowy, ale i tak czekam. |
Trudno wymienić jedną ulubioną, więc wymienię kilka: "Morderstwo w Orient Expresie", "Dziesięciu murzynków" (znane też jako: "I nie było już nikogo", wg mnie mistrzostwo gatunku), "Modlitwa za Owena" Johna Irvinga, "Król szczurów" (autora nie pamiętam), "Chłopcy z placu broni" (jedyna książka, przy której się popłakałam) i "Proces" Kafki.
|
A.Sapkowski - Narrenturm ,Boży Bojownicy, Lux perpetua (trylogia)
Stephen King - Mroczna Wieża (7 tomów, koncowka ostro daje po bani ) J.R.R Tolkien - Władca Pierścieni + Hobbit J.K Rowling - HP:X Diablo Dziedzictwo Krwi(1), Czarna Droga (2), Królestwo Cienia (3), Pajęczy Księżyc(4) Czarna droga = Mel Odom, reszta Richard A.Knaak Eragona tez sie tam czytało |
Ulubiona książka?
J.R.R. Tolkien - Władca pierścieni. Wiedźmin - Andrzej Sapkowski. |
Ja czytałem 3 książki Brown'a Kod,A&D i Cyfrową Twierdzę.Najlepsze wrażenie pozostało po A&D ale CT też bardzo fajna ;d ,co do kodu... w ogole mnie nie zainteresowało
|
Richard A. Knaak- Warcraft: Dzień Smoka
Andy McNab- Odrzut broni Wszystkim polecam tą pierwszą. Tą drugą-dla starszych. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:29. |