![]() |
Cytuj:
|
Bezgwiezdna Noc R.A. Salvatore
|
Ja ostatnio zaliczyłem 3 książki Piekary, "Piknik na skraju drogi" i "Dzieci Hurina" Tolkiena. Co do "Zbrodni i Kary", omawiałem ją ostatnio w szkole, ale wiedzę czerpałem z opracowań (:<), ale to głównie z lenistwa...
|
Zbrodnia i Kara jest najlepszą lekturą w liceum zdecydowanie.
Obecnie poza książkami związanymi z historią sztuki czytam "Historię Rosji" Ludwika Bazylowa. |
"Tygrys z Poznania" - Richard Siegert
hehe ; ) |
Cytuj:
|
Ostatnio ? "Przepowiednie Dżokera" Joestina Gaardera na konkurs w szkole xD Książka nawet ciekawa, przynajmniej mi się spodobała.
|
"Solaris" Lema. Była moją pierwszą książką z jego powieści, strasznie wciąga.
|
Gazety....
|
Ostatnio to czytam Podręcznik do rozszerzonej matematyki ;p No, ale z literatury bardziej powszechnej polecam Mistrza Sapkowskiego, czyli wszystkie tomy "Wiedźmina", jak i również "trylogie husycką", dla mnie "bomba". Z literatury fantasy poza Sapkiem radzę przeczytać wszystko zo wyszło spod palców Tolkiena oraz Gaimana. Poza tym książki Whartona, Orwella, Puzo, Marqueza. Czy też Paragraf 22, Lot nad kukułczym gniazdem...itp. itd..
|
Top:
Zabieram sie za strażników apokalipsy Offtopic: Mam zamiar zabrać sie za następujące tytuły
|
"Oskarżony pluszowy M." Clifford Chase <333.
"Najgłupszy anioł" Christopera Moora, <333 i na dokładkę "Sprawiedliwość owiec" Leonie Swann Ja lubie takie. :P |
teraz to "Biologia - Organizm a środowisko" Barbary Klimuszki Wydawnictwo Edukacji narodowej Zofi Dobrowolskiej
a tak to Joemonster.org |
"termodynamika", "mechanika płynów", "turbiny parowe", "gazowe, wodne", "matematyka dyskretna w domu i w ogrodzie :D"
to sa pozycjie ktore teraz czytam, zanzaczam ze niewarto do nich zagladac jesli 1.nie jestes studentem energetyki 2.nie masz ochoty na stanie sie warzywkiem 3.zniechecenia sie do polibudy przedwczesnie a z normlanych ksiazek polecam trylogie husycka Sapkowskiego, wszystkie krtotkie opowiadania (sa naprawde genialne) "tandaradei" "złote popołudnie" "lej po bombie" "gwiezdny pył"/ Oczywiscie Tolkien...polecam takze "podróz do wnetrza ziemi" J. Verne, kilka kasiazek Umberto Eco, kilka Ludluma, i oczywiscie pare ksiazek Kinga "bezsennosc" chociazby [; mozna poleciec tez znakomite czytadlo goodkinga "miecz prawdy" aczkolwiek naprawde fajne sa tylko 3 pierwsze tomy to jak ktos sie wciagnie czemu nie :D dla ambitniejszych polecam troszke łysiaka, ziemkiewicza...moze nie kazdemu przypasują teorie ale warto przeczytac, ja sie czesto niezgadzam ale ciekawa lektura :D z kryminałow niestey niepolece prawie nic czytalem tylko klasyke agate głównie i w sumie srednio mi te ksiazki podpasowały UNIKAJCIE OD ROMASIDEL |
A ja nie wiem, może jestem dziwny, ale polecam książki SF. Zwłaszcza Lema, Pohla, C. Clarke'a...
|
Masterton, 'Siewca Wiatru' Kossakowskiej
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:15. |