Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Kraina Dinozaurów (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=174645)

Marcin_17 18-05-2008 17:00

Wg mnie to dobry pomysł aczkolwiek zastanawiam sie co będzie później po dinozaurach?Kosmici oO?

CzubiX 18-05-2008 17:02

@2up. Ładnie Ci tibia naryła w głowie :O

Undeadzik 18-05-2008 17:11

Dinozaury (Dinosauria – z gr. δεινός deinos – straszny, potężny + σαῦρος sauros – jaszczur) – grupa wymarłych lądowych archozaurów (gadów naczelnych), które zdominowały ziemskie ekosystemy przez ponad 160 milionów lat, pojawiając się w późnym triasie około 230 milionów lat temu. Pod koniec okresu kredy, około 65 milionów lat temu, katastrofalne wymieranie skończyło ich dominację na lądzie na wszystkich kontynentach. Jedna grupa dinozaurów przeżyła do dnia dzisiejszego: większość taksonomistów uważa, że współczesne ptaki są bezpośrednimi potomkami dinozaurów z grupy teropodów. Grupa obejmuje dwa rzędy: Saurischia (gadziomiedniczne) oraz Ornithischia (ptasiomiedniczne).

@up

chyba tobie cos narylo. -.-
Troche nie wyszlo ci te zdjecie w avku :( brzydko na nim wygladasz

Zaganiacz 18-05-2008 23:08

dinosaury fajny pomysl
moglo by byc tak ze jakis szalony naukowiec pojawil siew np: venore
i zbiera on szczatki starozytnych jaszczorow
trzeba by bylo przyniesc hydra egg , luske draga , skore draga itp.
on wzamian (np po 48h od dostarczenia przedmiotow = 48 tibiskich dni) powiezalby nam sekret ze dzieki nam stworzyl wyspe dinosaurow i u niego mozemy tam podrozowac za kazdym razem kiedy bysmy tam plyneli dawal by nam zegarek kory dziala np 2h i nas teleportuje spowrotem

poteory by byly podobne do orkow
ork leader - tyranosaur (tylko kilka razy silnijeszy)
ork berserker - jakisz szybki dinosaur
byly by tez malpy , barbariani ,ktorych naukowiec namowil do osiedlenia sie tam

Galzan666 18-05-2008 23:15

Większa część waszych odpowiedzi mnie dobiła...powód? tibia nie jest tym samym co reyal świat. I tam histori mogła by byc inna. Jak tak się czegoś uczepiliście to uczepcie się np: minotaurów(czemu?) dlatego że jak mówi grecka mitloogia(z krety bardziej) był 1 minotaur. Ale dinozaury nie powiny być silne jak demon. Najsilniejszy powineń być podobny siła do behemota.

Takie jest moje zdanie i nikt nie powineń mi zabraniać takiego mięć chociasz jak mówi polskie przysłowie ,,gdzie 2 Polaków tam 3 zdania na 1 temat``

Zaganiacz 18-05-2008 23:20

up masz racje ;p
tak pozatym cipisoft zrobi tak jak zawsze z kazda rasa
mino- zwykly, mag ,rycerz ,lucznik
dworce - mag, rycerz , lucznik
orki -tak samo
czakoje ;p
napewno bedzie w rasie jaskiniowcow szaman , wojownik , i lucznik
(o ile takie powstana co w najblizszym upie raczej nie bedzie)

Vyohman 19-05-2008 18:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zaganiacz (Post 2064200)
dinosaury fajny pomysl
moglo by byc tak ze jakis szalony naukowiec pojawil siew np: venore
i zbiera on szczatki starozytnych jaszczorow
trzeba by bylo przyniesc hydra egg , luske draga , skore draga itp.
on wzamian (np po 48h od dostarczenia przedmiotow = 48 tibiskich dni) powiezalby nam sekret ze dzieki nam stworzyl wyspe dinosaurow i u niego mozemy tam podrozowac za kazdym razem kiedy bysmy tam plyneli dawal by nam zegarek kory dziala np 2h i nas teleportuje spowrotem

poteory by byly podobne do orkow
ork leader - tyranosaur (tylko kilka razy silnijeszy)
ork berserker - jakisz szybki dinosaur
byly by tez malpy , barbariani ,ktorych naukowiec namowil do osiedlenia sie tam

Stworzył wyspe? Jesteś Boski : )

Zaganiacz 19-05-2008 21:22

nie chodzilo mi oto ze stwzorzyl ta wyspe ale zadoptowal do swgo urzytku

troche jak park jurajski

Robin 19-05-2008 21:29

3 tygodnie temu na jakimś innym forum czytałem że GM X powiedział, że taka wyspa powstanie, będzie na niej można huncić na potworach pokroju demona a także zdobyć outfit jaskiniowca ;)

Kubik1992 24-05-2008 17:50

za dużo telewizji ...
wolałbym aby zrobili na rooku np resp dwarfów razem z guardami :) byłby hardcore i na rooku trzeba by było z teamem chodzic

Nordmar 24-05-2008 23:15

Śmierdzi mi tu ściąganiem.
Czytałem parę tygodni temu na hunted.pl, że ktoś założył na tibia.com temat o wyspie dinozaurów i podał przykłady kilku oraz zaproponował dodanie outfitu jaskiniowca.
Jednak czy zostanie owa wyspa dodana nie wiadomo.

Hadugg 25-05-2008 10:56

To w sredniowieczu byly zegarki?

adrianislaw 25-05-2008 14:34

Mi się podobają pomysły których nigdzie wcześniej nie było dajmy na to beholdery (może gdzie były ale nie widziałem) takich orginalnych stworzeń powinno być więcej pozdro

Mati_Paurel 25-05-2008 15:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hadugg (Post 2076159)
To w sredniowieczu byly zegarki?

idz do Venore to sie przkonasz :o
btw: moim zdaniem pomysl dobry, mozna by tam dac mala osade jaskiniowców którzy bronią sie przed innymi jaskiniowcami i dinozaurami ;)

Nonex 26-05-2008 10:28

Wole wyspe gumisiów teletubisiów i muminków wkącu zaczniemy zabijać coś co jest dobre a i sadyści kupią pacca.
CipSoft nie pozwolił nam zabijać foczek ;(! brutale

Punk-O-Muffin 27-05-2008 16:44

DOdaj jeszcze muminki i będzie kul.

bartii10 28-05-2008 17:07

uważam ze pomysl ciekawy. nie musza byc to stworzenia takie same jak dinozaury, moga byc to potwory do nich podobne, z podobnymi czy zupelnie innymi nazwami.
ich sila powinna zawierac sie w przedziale larva - behemot no i byloby fajnie.
nalezaloby pomyślec tez o magii.. dinozaury raczej jej nie uzywaly, a wyspa z potworami uzywajacymi tylko atakow fizycznych.. no wlasnie ;)

Gasioreczeq 30-05-2008 19:33

No mi sie to podoba i pomysł ze dla facc też jest super bo jak by to bylo zrobiono to i tak dla pacc

Alanus Lutinum 30-05-2008 19:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bartii10 (Post 2082054)
nalezaloby pomyślec tez o magii.. dinozaury raczej jej nie uzywaly, a wyspa z potworami uzywajacymi tylko atakow fizycznych.. no wlasnie ;)

A żółwie biją z magii? Na wyspach laguny nie spotkałem się z żadną magią (no chyba że słaby atak ropuchy z trucizny i zatruwanie thornbacka).

Sam pomysł jest ciekawy, m.in. w Lineage ll jest coś takiego.

Cuscos 30-05-2008 20:21

No cóż ja myśle że powinni rozbudować grupę naczelnych(małpy),3 rodzaje troche mało,mogli by jakies kameleony(na Tiquandzie),ale dinozaury nieźle albo zrobić bossa Warlocków (nie śmiać się) :pHarry Pottera:p
Albo jakiegoś Boga (księga Genesis ta z Tibii),sorki że się rozpisałem mój 1 post :cup:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:56.