Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Ośmio letnia terrorystka. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=175040)

Rafayen 15-05-2008 18:39

Nie pojmuje :/ ...

ripper 15-05-2008 18:42

To już lepiej zapłaczmy nad krucjatą dziecięcą.

Voon 15-05-2008 18:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2058472)
W sumie prawda, lecz ja i tak bym ich ludzmi nie nazwala...

O zgrozo. Samobójca czy chory psychicznie, Arab czy Azjata, jest człowiekiem i nikt tego w najbliższym czasie nie zmieni.

Kajulec 15-05-2008 19:20

Jakos nie powstaja nowe tematy gdy gina niewinne dzieci podczas zamachow terrorystycznych dokonanych przez doroslych ludzi. A przynajmniej nikt sie na tym konkretnie nie skupia.

Osore 15-05-2008 19:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 2058499)
To już lepiej zapłaczmy nad krucjatą dziecięcą.

O tym się nie mówi, bo nie dość, że niepewne, to jeszcze kościół musiałby sam siebie potępić, a takiej możliwości nie ma. ;<

@topic
Ojej. To smutne.

Ditto 15-05-2008 19:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voon Arculin (Post 2058530)
(...) Arab czy Azjata, jest człowiekiem. (...)

Cytuję: ŁAJT PAŁER!

@Down

Widzisz, nawet w avatarze masz białasa.

Ja zwalczam łajt pałer ;[ A ty nawet w avatarze masz łysego białasa.

Michoss 15-05-2008 19:34

Cytuj:

O zgrozo. Samobójca czy chory psychicznie, Arab czy Azjata, jest człowiekiem i nikt tego w najbliższym czasie nie zmieni.
Masz racje. Tylko człowiek jest tak kur***ko perfidnym zwierzęciem, że potrafi zabijać "żeby mieć lepiej". Inne wierzę nie zabije drugiego, chyba że umiera z głodu.

@up
A Ditto zaprojektowali japońce. Łyso?

Kajulec 15-05-2008 19:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michoss (Post 2058607)
nne wierzę nie zabije drugiego, chyba że umiera z głodu.

Phehehe, dobre. Najprostszy przyklad - psy zagryzaja koty, for fun, bo ich potem nie jedza.

Michoss 15-05-2008 19:41

Taa? Nie spotkałem się z tym. Spotkałem się z tym, że właściciel debil szczuje "Reks, bierz kiciusia". A nawet jeśli-wybacz, mój błąd. Słyszałeś o czymś takim jak "Terytorium"?

ripper 15-05-2008 19:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michoss
Masz racje. Tylko człowiek jest tak kur***ko perfidnym zwierzęciem, że potrafi zabijać "żeby mieć lepiej". Inne wierzę nie zabije drugiego, chyba że umiera z głodu.

Doucz się nieco, bo głupoty opowiadasz.

Shanhaevel 15-05-2008 19:44

@Michoss
Z tego co wiem, to orki (NIE orkowie) zabijają dla frajdy. Podobno.

Oerciak 15-05-2008 19:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michoss (Post 2058626)
Taa? Nie spotkałem się z tym. Spotkałem się z tym, że właściciel debil szczuje "Reks, bierz kiciusia". A nawet jeśli-wybacz, mój błąd. Słyszałeś o czymś takim jak "Terytorium"?

To widocznie ci terroryści bronili swojego terytorium ;).

A co do tematu- Mimo że to dość okrutne to jednak wojna pozostaje wojną i nie zmienią tego żadne traktaty.

Michoss 15-05-2008 19:47

@Shan
Chętnie bym to sprawdził, niestety, google gdy wpiszesz "Orki polowanie" lub "orki walka" reagują hasłami "Poradnik dla orków" itp xd.

@up
To amerykanie (czy czyikolwiek żołnierze byli celem) do nich wleźli, więc, bronili terytorium xd.

Milan ognia 15-05-2008 19:48

Szympansy w Afryce polują na ludzi. Biorą dzieciaki/niemowlaki i je rozszarpują w dżungli. Z zemsty.
Co do tematu - ktoś tam napisał, że i wojna ma swoje prawa. Szczerze? Jeżeli już zacząłeś mordować to nie po to, by potem się z tego wycofać. Lepiej wygrać za wszelką cenę niż przegrać i być sądzonym, czyż nie? A to dziecko? Jedno z wielkiej farmy terrorystów.

ripper 15-05-2008 19:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michoss (Post 2058646)
@Shan
Chętnie bym to sprawdził, niestety, google gdy wpiszesz "Orki polowanie" lub "orki walka" reagują hasłami "Poradnik dla orków" itp xd.

To poczytaj książki Jane Goodall (jeśli dobrze zapamiętałem imię i nazwisko - dawno to czytałem), bo ta pani dość ciekawe rzeczy odkryła na temat agresji zwierząt.

Michoss 15-05-2008 19:52

Dziękuje, poczytam.

Arrivald 15-05-2008 19:53

"Iraccy terroryści jako żywych bomb użyli dwie kobiety z zespołem Downa." Hahahaha! Ten swiat na prawde juz totalnie zszedl na psy. Nie ma jak tego nawet skomentowac.

Glamri 15-05-2008 19:54

A za holocaust nazwiecie naród niemiecki zwierzętami? ; \ Wojna jest okrutna. Skoro tam posuwają się do wysyłania na nią dzieci no to trudno, taka jest ich mentalność i tego się nie zmieni.

Valard 15-05-2008 22:38

Okrutne, ale skuteczne.

Donas 15-05-2008 22:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2058441)
Pozwole sie nie zgodzic. Wojna rzadzi sie swoimi prawami, to prawda... Lecz istnieje cos takiego jak "miedzynarodowe prawo humanitarne", czy jak mu tam, i niektore dzialania sa zabronione oraz pozniej rozliczane. Wszystko po to, by czlowiek pozostal czlowiekiem, a nie stal sie zwierzeciem... Miedzy innymi jest zasada, iz ludnosc cywilna jest chroniona. A watpie, by ta osmiolatka byla w jakiejs zbrojnej organizacji.

Jednak roznimy sie od zwierzat...

Powiedz mi, kto by ich rozliczał, gdyby wygrali tę partyzantkę? Rosja? USA? A może inne mocarstwo? Dopóki nie zwąchają tam swojego interesu, dopóty nie sądzę, aby się tam pchano w tak - powiedzmy szczerze - błahej sprawie, jak wykorzystywanie ludności cywilnej do celów wojennych.

Niewykluczone, że ta dziewczynka należała do jakiejś organizacji. Pamiętaj, że im wpaja się nieco inne zasady moralne i religijne, niż nam. Fakt faktem - terroryści odnieśli sukces, zabili 8 wojskowych, samemu tracąc tylko 1 zamachowca-samobójcę.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:28.