Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Filmy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=30)
-   -   [Inne] Sonda! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=175625)

Xerden 22-05-2008 01:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2069377)
Jak zapewne Ci wiadomo obecnie trwa strajk modków. Objawia się wlasnie tym, co obserwujesz - brakiem ich aktywnosci. Oczywiscie, jest pare osob, ktore nadal moderuje, lecz forum jest zbyt duze i powstaje zbyt wiele tematow, by mogli sobie dac rade.

Dlaczego nie ma wyborow? Nie wiem. Jesli administratorzy zechca to takie wybory sie odbeda. Byc moze trwaja wlasnie teraz. Ktoz to wie?

Wiec zamiast bezczynnie siedziec i marudzic zacznijmy im pomagac. Wystarczy, ze kazdy bedzie sie pilnowal, by nie spammowac. Jest dostepna opcja raportuj - dlaczego nie mielibysmy z niej korzystac? Im wiecej raportow dot. danego posta - tym szybciej zostanie on skasowany. Nastepny post nic nie da...

O strajku nic mi nie wiadomo. Czemu niby strajkuja?:D Chcą podwyżek jak nauczyciele czy co ? :D Dobra, raportowanie, ale ile można raportować? Raportuje pare osób dziennie a tematy stoją po tydzień. I niby co, mamy im pomagać po przez raportowanie? Nie wiem do czego to zmierza. Dobra, to powiedz to nastoletnik "hakerom" - żeby się pilnowali i nie spamowali forum tematami z badziewnymi keyami;) Aha, "Im wiecej raportow dot. danego posta - tym szybciej zostanie on skasowany." Czyli żeby temat został skasowany w ciągu miesiąca potrzba jakiś 100 000 000 raportow? Czy jak?

Slythia 22-05-2008 01:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xerden (Post 2069385)
O strajku nic mi nie wiadomo. Czemu niby strajkuja?:D Chcą podwyżek jak nauczyciele czy co ? :D Dobra, raportowanie, ale ile można raportować? Raportuje pare osób dziennie a tematy stoją po tydzień. I niby co, mamy im pomagać po przez raportowanie? Nie wiem do czego to zmierza. Dobra, to powiedz to nastoletnik "hakerom" - żeby się pilnowali i nie spamowali forum tematami z badziewnymi keyami;) Aha, "Im wiecej raportow dot. danego posta - tym szybciej zostanie on skasowany." Czyli żeby temat został skasowany w ciągu miesiąca potrzba jakiś 100 000 000 raportow? Czy jak?

Duzo o strajku nie wiem... Jedyne co, to moge sie domyslac, lecz na razie wole tego nie pisac.

Raporty... Jak Ci zapewne wiadomo administratorzy/moderatorzy widza dzial "reported posts". Im wiecej raportow tym wyzej znajduje sie dany post na liscie. W ten sposob zapewne szybciej zostanie usuniety.

Co do spamu... Ostatnio widze, iz kazdy chce dodac wlasnie "3 grosze" w kazdym temacie. Co z tego, ze odpowiedz juz padla lub wypowiedz ogranicza sie do "wyjdz"...

Xerden 22-05-2008 01:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2069393)
Duzo o strajku nie wiem... Jedyne co, to moge sie domyslac, lecz na razie wole tego nie pisac.

Raporty... Jak Ci zapewne wiadomo administratorzy/moderatorzy widza dzial "reported posts". Im wiecej raportow tym wyzej znajduje sie dany post na liscie. W ten sposob zapewne szybciej zostanie usuniety.

Co do spamu... Ostatnio widze, iz kazdy chce dodac wlasnie "3 grosze" w kazdym temacie. Co z tego, ze odpowiedz juz padla lub wypowiedz ogranicza sie do "wyjdz"...

Co do takiego spamu, o którym wspominasz - też mnie do denerwuje.. ale cóż.. co zrobić.. Jeśli jest temat z keyem to każdy codziennie dopisuje X posta "keylooger"(nie wiem po jaką cholere) i temat utrzymuje się na 1 stronie.. Ten temat jednak nie odnosi sie do problemu spamu, a raczej do problemu z nieaktywnymi modkami. No co do raportów to wiem, lecz chyba są ślepi, aby nie widzieć problemu w dziale filmy (nie wiem jak jest w innych dzialach)

Nevemu 22-05-2008 08:22

Niestety, liczba "sztucznych" linków do filmów jest ogromna. Czasem taki temat stoi 1-2 tygodnie.
Zdarza się, nawet jak przeglądam tematy wulgaryzmy wobec ludzi, który właśnie dali "sztuczny" link.
Sami łamiecie regulamin, a chcecie aby coś moderatorzy robili.
Bardziej bym był za zaostrzeniem zasad. Aby ludzie się wreście nauczyli, że tu nie są bezkarni.

Xerden 22-05-2008 11:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nevemu (Post 2069474)
Niestety, liczba "sztucznych" linków do filmów jest ogromna. Czasem taki temat stoi 1-2 tygodnie.
Zdarza się, nawet jak przeglądam tematy wulgaryzmy wobec ludzi, który właśnie dali "sztuczny" link.
Sami łamiecie regulamin, a chcecie aby coś moderatorzy robili.
Bardziej bym był za zaostrzeniem zasad. Aby ludzie się wreście nauczyli, że tu nie są bezkarni.

To od czego oni niby są..? Nie porównuj tu wulgaryzmu do keyow..

Slythia 22-05-2008 13:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xerden (Post 2069742)
To od czego oni niby są..? Nie porównuj tu wulgaryzmu do keyow..

Spam, wulgaryzmy, keye... To wszystko jest lamaniem regulaminu. Jezeli bedziemy tego sami unikac to ci moderatorzy, ktorzy pracuja, beda mieli mniej zajec... I byc moze uda im sie wreszcie usunac "filmy".

Silver Kay 22-05-2008 14:07

lol

modki maja wszystko w dupie :D

Silver Kay 22-05-2008 14:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2070015)
Spam, wulgaryzmy, keye... To wszystko jest lamaniem regulaminu. Jezeli bedziemy tego sami unikac to ci moderatorzy, ktorzy pracuja, beda mieli mniej zajec... I byc moze uda im sie wreszcie usunac "filmy".

jak im sie uda usunac "filmy" to beda dawac tematy z keyami do innych dzialow i wtedy będą jeszcze dłużej niż ktoś je usunie a tak wiadomo że większośc jest w tym dziale i trzeba uważać ;)

Wald_Kerius 22-05-2008 14:37

Po 2 dniach, to jeszcze nie tak zle

btw. To nie to, że nam się nie chce moderować, tylko że powstał pewien konflikt który nie tak łatwo jest zażegnać a o którym tu się rozpisywać nie będę.

G17 22-05-2008 15:10

oni mają nas w dupie
co drugi link to kaylogger w stylu
www.tibiacam.zal.pl

Slythia 22-05-2008 15:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez G17 (Post 2070172)
oni mają nas w dupie
co drugi link to kaylogger w stylu
www.tibiacam.zal.pl

To moze zamiast mardzic pomozmy im w pracy, miedzy innymi nie piszac takich bezsensownych postow? Raportowanie wcale nie jest takie trudne...

Even 22-05-2008 16:55

Raportowanie jest w 80% bezskuteczne, zatem lepiej jest się zabawić i napisać jakiegoś bezsensownego/głupiego posta:)

Slythia 22-05-2008 19:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Even (Post 2070357)
Raportowanie jest w 80% bezskuteczne, zatem lepiej jest się zabawić i napisać jakiegoś bezsensownego/głupiego posta:)

Uwierz, raportowanie jest skuteczne ; ). I kilka razy zostalo mi to udowodnione...

Poza tym, bawi cie pisanie bezsensownych postow? Oraz pozniejsze ich czytanie? Mnie nie...

Hugo 22-05-2008 19:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2070015)

Ale jaki ja mam wpływ na to, czy jakiś Pro Hacker zrobi sobie 5 kont, z których zaspamuje forum 3x w tygodniu?
Takie coś powtarza się notorycznie od dłuższego czasu na tym forum, a tematy przez nich stworzone stoją po tydzień, dwa, bo nikt tego nie usunie.
Który jak który dział, ale ten powinien być naprawdę dobrze kontrolowany, ze względu na to, że chyba tylko tutaj używane są masowo linki zewnętrzne.

Slythia 22-05-2008 19:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hugo (Post 2070719)
Ale jaki ja mam wpływ na to, czy jakiś Pro Hacker zrobi sobie 5 kont, z których zaspamuje forum 3x w tygodniu?
Takie coś powtarza się notorycznie od dłuższego czasu na tym forum, a tematy przez nich stworzone stoją po tydzień, dwa, bo nikt tego nie usunie.
Który jak który dział, ale ten powinien być naprawdę dobrze kontrolowany, ze względu na to, że chyba tylko tutaj używane są masowo linki zewnętrzne.

Nie, lecz masz wplyw na to, kiedy moderator dokopie sie do tych filmow. Im mniej bedzie spamu na forum to szybciej keyloggery beda usuwane..

!Slan! 22-05-2008 20:11

Moderatorzy śpią :x :confused:

adiadi 22-05-2008 20:50

Albo już rozpoczeli Holidays :D

thelolmaker 22-05-2008 21:10

Moderatorzy dużo rzeczy usuwają nie pozostawiając po tym żadnego śladu... Temat z filmami rzeczywiście zastanawia bo sam już kilka dni temu raportowałem niektóre tematy i dalej one są, no ale w końcu nie możemy im zabronić strajkować :)

Flamon 22-05-2008 21:49

E tam co wy chcecie : D Fajnie że co drugi temat to key bo można się w "Fail"'e bawić x]

Granteon 23-05-2008 10:19

No faktycznie, okazało się, że nie mam racji, bo zaznaczyłem, że za 3 dni ;D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:47.