Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Ochrona itemow podczas hacka (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=176340)

Lechista 26-05-2008 20:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wietek (Post 2078755)
albo lepszy pomysyl!
jak chcesz otworzyc depo czy w banku cos zrobic to dostajesz sms z kodem!\
tak t raczej nie hackna łatwo :O
to jeszcze lepsze nie?
i tak tego nie zrobia nic z tego co mowicie

A jak nie masz komórki ??
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Asash (Post 2078455)
@up
To by w Lost Account było "Przypomnij mój kod do depo" ofc po angielsku

To by nic nie dało. Haker wszedłby na tiiba.com i sobie "przypomniał"....

Cvonio 26-05-2008 21:00

Ja już gram w tibie około 3 lat i ani razu nie zostałem schakowany ;] A raz tam używałem bota :p

Wietek 26-05-2008 21:41

@lechista

to była ironia...
te pomysły sa durne:/ sami pomyslcie... co to da...

Verte 26-05-2008 23:32

Może gdyby gracz miał możliwość wyboru: Wklepywanie pinu, lub wyłączenie tej opcji.

Slythia 27-05-2008 08:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Verte (Post 2079390)
Może gdyby gracz miał możliwość wyboru: Wklepywanie pinu, lub wyłączenie tej opcji.

To wszyscy by ta opcje wylaczyli, gdyz bylaby zbyt uciazliwa.

Wylansowany 27-05-2008 09:25

@up
...oprócz dzieci, które po raz XX zostały shakowane, bo wszeły w link "RL FOTO MDW!!!" itp. A nie mogłyby tej "ochrony PIN-owej" użyć, bo wiadomo, że byłaby tylko dla PACC...

Maniack 27-05-2008 10:32

Można by do tego dodać możliwość włączania i wyłączania tej opcji (zmiana wł/wył na hasło) + zabezpieczenie dla zapominalskich: możliwość otrzymania nowego hasła po 24 lub 48 godzinach.

Wietek 27-05-2008 10:58

powiedzcie co da wam ten pin?:|
jezeli ktos jest uwazany i nie wchodzi na byle jakie strony nie loguje sie na stronach "niby gildi" , nie sciaga jakis botow m programow z nie pewnych zrodel i maja antywira to sie im nie wlamia.... chyba ze ktos sie naprawde nudzi i bedzie sie wlamywal na konta innaczej...
ja gram juz tyle w tibie ani jednego wlama... w ani jednej grze nikt mi sie nie włamał na konta , a nie ktore w inncyh grach byly naprawde sporo warte jak gralem.... poporstu nie bylem jakims idiota i nie wlazilem na nie wiadomo jakie strony , nie sciagalem jakis "czitow" itd.... poprostu trzeba uwazac a nie....
ten pin jest bezsensowny

Osks 27-05-2008 11:16

Ja nie mam firewalla, antywira wlaczam raz na pol roku, a i tak od 5 lat jestem bez hacka 8o. Troche pomyslunku ludzie i dacie rade ;)

Ask_or 27-05-2008 13:31

Ejno pomysł fajny , myslę że w każdym domku jakbyu były odpowiednie dzwignie i kombinacja to keylogger jak by sie na dzwignie klikalo myszka to by ich niezlapal xD (passow)

Arcan 27-05-2008 15:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Osks (Post 2079821)
Ja nie mam firewalla, antywira wlaczam raz na pol roku, a i tak od 5 lat jestem bez hacka 8o. Troche pomyslunku ludzie i dacie rade ;)

Ja radziłbym tobie pomyśleć o zabezpieczeniu komputera.

Lechista 27-05-2008 15:38

Tez nie ma firewalla, a antywirusa nie uzywam(caly czas wylaczony) i skanuje kompa raz na rok, zero wirusow
Skanuje rowniez antyspywerami itd... raz na rok...

Xenhil 27-05-2008 15:40

dobry pomysl

Koks_Antoni 27-05-2008 17:59

Według mnie pomysł nawet nawet , ale trzeba by było go dopracować ale i tak pewnie dla pacc by był :)
a co do hackow gram od 2004 i mialem jednego hacka ale wtedy bylem newbie.

Wietek 29-05-2008 08:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lechista (Post 2080312)
Tez nie ma firewalla, a antywirusa nie uzywam(caly czas wylaczony) i skanuje kompa raz na rok, zero wirusow
Skanuje rowniez antyspywerami itd... raz na rok...

tylko ci sie zdaje ze nie masz..... gdybys wlaczyl jakiegos innego antywira to z nowa lista vir to by ci wykrylo... pewnie na tym swoim antyvirze masz stara sygnature vir i ci nie wykryje nowych...
a pewnie nikt cie nie proboje haknac bo nie ma po co <lol2>

szast11 29-05-2008 15:36

Nie ma zabezpieczen na swiecie ktore by uchronily ludzi przed mysleniem... Mysl, uwazaj, uzywaj FindIt z tibia.pl i na 99% nikt Cie nie zhakuje.

Bezmusk 29-05-2008 21:39

Świetny pomysł, ale załóżmy, że ta aktualizacja dopiero weszła, a ktoś kogoś haknał i zrobił taki kod, więc delikwent do depo nie wejdize ...

VanBobel 29-05-2008 22:18

Co wam to da, ze se cos takiego wymyślicie, i tak czy siak cipy maja nas w dupie, a takiego czegos to chyba do konca tibi by nie wprowadzili...

Wietek 30-05-2008 08:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bezmusk (Post 2084454)
Świetny pomysł, ale załóżmy, że ta aktualizacja dopiero weszła, a ktoś kogoś haknał i zrobił taki kod, więc delikwent do depo nie wejdize ...

no to co ze nie wejdzie?
to mu zrookuje postac albo zalatwi bana na konto i co?
i co ci da w takiej postaci kod? hym?
moze jeszcze kod zeby atakowac ludzi <lol2>

Hu'Hu 30-05-2008 11:49

Pomysł bardzo ciekawy :)
Nie zgadzam się z Slythia.
Jeśli mówimy o domkach które są umieszczone na światach typu PvP oraz Pvp-e:
Zasada wpisywania kodu mogła by istnieć tylko i wyłącznie przy zamkniętych drzwiach (logiczne). Jeśli ktoś chce szybko wejść do domku zostawia otwarte
drzwi. Często na PvP domki stoją puste , więc nie ma czego zabezpieczać, wtedy to wszystko jest zbędne. Koszt takiej ochrony domku powinien być wliczany w cenę czynszu.Sami moglibyśmy decydować czy potrzebujemy takiej opcji.
Odnośnie DP :
Zasada działania podobnie jak w domkach. Każdy powinien decydować czy chce używać czegoś takiego.
Ja bym jeszcze wprowadził bankomaty :) oczywiście z kodem PIN :> (Dżołk)

Odchodząc od praktycznego zastosowania tego typu zabezpieczeń musimy sobie uświadomić że Tibia to gra bodajże oparta na wczesnym Średniowieczu.
A zabezpieczanie domów nowymi technologiami to nasze czasy.
Jeszcze trochę, a w Tibi będziemy jeździć końmi do Supermarketów.
Cipspft powoli odbiega od najważniejszej kwestii, tła historycznego.

No i na koniec o hack'ach.
Trudno mi uwierzyć że ktoś kto poświecił Tibi ogrom czasu i pracy, ma postać z wysokim lvl'em i nagle zostaje hacknięty nie ma chronionego kompa. Jestem przekonany że na każdym kroku uważa żeby nie stracić swojego dorobku. Hakerzy wymyślają coraz lepsze metody hackingu.. i nie mówie tu o pseudo hackerach.. którzy kopiują marne pomysły i oprogramowania.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:05.