Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Metallica, Chorzów 2008. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=176733)

boBovita 29-05-2008 21:24

Koncert wspaniały, szkoda tylko, że mocno wiało, trochę nagłośnienie było słabsze, ale i tak dali radę :].
Byłem na większości koncertów na Stadionie Śląskim, ale ten oceniam jako jeden z lepszych, choć na RHCP też było nieźle :).

Valard 29-05-2008 21:31

Gdyby nie to nagłośnienie...eh...ale i tak koncert świetny, tylko że ja nie jestem obiektywny, hehe :) Support zagrał bardzo dobrze, szczególnie Machine Head.

Rethfing on Aldora 29-05-2008 21:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Johnny121 (Post 2083977)
Oprócz tego, że miałem ich dyskografię i tego, że byłem ich wielkim fanem, to chyba nic o nich nie wiem.

Czyli sam jesteś takim elo-dzieciakiem? Starasz się na siłe pisać pierdoły, żeby tylko wywiązywały się kłótnie. To widać.

Johnny121 29-05-2008 21:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rethfing on Aldora (Post 2084451)
Czyli sam jesteś takim elo-dzieciakiem? Starasz się na siłe pisać pierdoły, żeby tylko wywiązywały się kłótnie. To widać.

Nie. Można przypuścić, że byłem takim elo-dzieciakiem, ale po prostu z tego wyrosłem.

Shanhaevel 29-05-2008 22:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Itachi (Post 2083510)
w zeszłym roku bylem na RHCP w Chorzowie.. to byl klimat dopiero...

+1 albo nawet +2. Tylko teraz na rok zawiesili działalność. : |

@ontop
Drogie bilety itp. Ja tam nie żałuję.

Martka 29-05-2008 22:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Johnny121 (Post 2084499)
Nie. Można przypuścić, że byłem takim elo-dzieciakiem, ale po prostu z tego wyrosłem.

I teraz rościsz sobie prawo do obrażania fanów SOAD? W ten sposób pokazujesz jaki jesteś dorosły?

Johnny121 29-05-2008 22:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez marla666 (Post 2084546)
I teraz rościsz sobie prawo do obrażania fanów SOAD? W ten sposób pokazujesz jaki jesteś dorosły?

Tak, ponieważ ja jako jednostka rozwijająca się (w tym przypadku dorastająca), potrafiłem "wyrosnąć" z Soadu i wynaleźć "lepsze" zespoły, a nie zatrzymać się w jednym miejscu i ciągle jarać się tym samym.

@down
A no tak, zapomniałem, że rozmawiam z pure-mrokiem. \m/

Martka 29-05-2008 22:37

@Johnny
Wierz mi, że oprócz SOAD mam multum zespołów, które lubię. A to, że szczególnie lubię soad nie świadczy, bynajmniej, o tym, że jestem jakimś zacofanym "elo- kidem", co próbujesz udowodnić.

rylek 30-05-2008 00:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez marla666 (Post 2084594)
@Johnny
Wierz mi, że oprócz SOAD mam multum zespołów, które lubię.

Happysad i Habakuk?

W ogóle, Johnny, SoaD dawał radę, w sumie, jakiś sentyment pozostał.

Marsseel 30-05-2008 00:38

Toxicity nawet dawało radę, ale później moim zdaniem słabizna, a solowa płyta Serjego to w ogóle porażka.

Gogar 30-05-2008 00:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez rylek (Post 2083786)
Kilka pytań i nie tylko:
- Zagrali Smells Like Teen Spirit?
- A YMCA?
- Czy mocno chłopaki z Metallipy nadganiali Machine Head? I czemu właściwie nie pozamieniali się miejscami (Meta - support, MH - main), no sorry, ale gorsi supportowani przez lepszych... świat się kończy
Prawda, Śląski = zarąbista atmosfera (RHCP w zeszłym roku). W tym roku do zaliczenia jeszcze Dillinger z Meshuggah, The Mars Volta i może Neurosis i 25lecie Wiadra.

Na The Mars Volta sam się chyba wybiorę. 25 lecie wiadra, masz na myśli Bucketheada? Przepraszam Waszmości Ryłku za moją niewiedzę.

A co do Metallici, jakoś mnie ten zespół nie jara. Mój kumpel szczytuje przy ich dyskografii, ale jak dla mnie to tylko parę kawałków mają dobrych.
Jak miałem 5-10 lat, to ojciec zawsze w samochodzie puszczał mi AC/DC, Metallice, Led Zeppelinów, ale teraz jakoś mi Metallica nie podchodzi, w przeciwieństwie do dwóch pozostałych.

@SoaD
System skończył się na Toxicity, dlatego to jedyna płyta w ich wykonaniu jaką posiadam (łał, jedyna moja oryginalna płyta ;d z muzyką oczywiście)

Johnny121 30-05-2008 07:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez rylek (Post 2084699)
Happysad i Habakuk?

Kiedyś może tak. Sam jakieś pół roku temu wróciłem do ich twórczości na tydzień. Ale i tak straszne picze ich słuchają.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gogar (Post 2084711)
Na The Mars Volta sam się chyba wybiorę. 25 lecie wiadra, masz na myśli Bucketheada? Przepraszam Waszmości Ryłku za moją niewiedzę.

Chodzi mu o Vadera. : )

Valard 30-05-2008 07:51

Hm...SoaD, nie podchodzi mi zupełnie, ale jeżeli ktoś słucha, to niech słucha mi to nie przeszkadza ;)
@Gogar - mi też ojciec puszczał i właśnie od tego zaczęła się moja "fascynacja" Metą, Black Sabbath i Deep Purple, co zaowocowało tym że teraz słucham m.in. : Mayhem i Dissection. Taka kolej rzeczy, ale wielki sentyment do początków pozostał, największy do Metallici :)

alienXX 30-05-2008 08:04

Było cudnie. Godnie przyjeslismy metallike, a oni rownie godnie zaspiewali dla nas. Od strony wizualnej bylo swietnie - te ekrany i pirotechnika :o Setlista wyjatkowo mi sie podobala. Ogolnie wszystko bylo idealnie. Jedyne do czego moge sie przyczepic to dobor supportu, ktory po prostu zupelnie mi nie podszedl. MH (mimo ze osobiscie nie lubie) moge zrozumiec, jako że wpasowali się gatunkiem. Ale ten Mnemnic to byl jakis zart chyba.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gogar (Post 2084711)
Jak miałem 5-10 lat, to ojciec zawsze w samochodzie puszczał mi AC/DC, Metallice, Led Zeppelinów, ale teraz jakoś mi Metallica nie podchodzi, w przeciwieństwie do dwóch pozostałych.

No to czekamy na koncert AC/DC w Polsce lub gdziekolwiek w okolicy. W tym roku nowa plyta (potwierdzono na ACDC.com) takze trasa przypusczalnie tez blisko.

@Johnny - na siłe probujesz byc true. To jest to czego nienawidze w metalu (a raczej w metalach, ktorych w tym momencie mam ochote nazwac po prostu brudasami): obsesja na punkcie bycia prawdziwym.

Dan the Automator 30-05-2008 10:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez rylek (Post 2083786)
Kilka pytań i nie tylko:
- Zagrali Smells Like Teen Spirit?
- A YMCA?
- Czy mocno chłopaki z Metallipy nadganiali Machine Head? I czemu właściwie nie pozamieniali się miejscami (Meta - support, MH - main), no sorry, ale gorsi supportowani przez lepszych... świat się kończy
Prawda, Śląski = zarąbista atmosfera (RHCP w zeszłym roku). W tym roku do zaliczenia jeszcze Dillinger z Meshuggah, The Mars Volta i może Neurosis i 25lecie Wiadra.

Ty tak na poważnie?

Sądząc po koncertach, to z Wuwua jesteś ;). Olej Meshuggah, wbijaj na Converge i Dying Fetus ;).

@Johnny121
Posiedzisz jeszcze troche w tej muzyce, nabierzesz dystansu. Chuj z tym że SOAD lubi masa dzieci - mają *pare* znośnych kawałków, sa ok (akurat bardziej czekam na debiut Scars on Broadway). To samo HIM - posłuchałem ostatnio live'u, olałem to że sala pewnie uginała się pod ciężarem "mroku" - pare naprawde fajnych hiciorów, w podróży słucha się nieźle. Zespół na plus.
Jak na ten moment - na Vadera już bym nie poszedł (byłem już z 6-7 razy), ale za to na Justina Timberlake'a - bardzo chętnie. Z zespołów stricte metalowych - poszedłbym na The Sword, chyba tylko i wyłącznie.

BTW
Jeżeli ktoś lubi SOAD, niech sprawdzi Giant Squid, wokal podobny, a muzyka znacznie bardziej pociągająca.

@Metallica
Moim zdaniem przeciętny koncert, zagrali dobrze, ale jakoś tak nie czuło się klimatu. Możliwe, że to kwestia mojego przyzwyczajenia do koncertów klubowych (przepełniony klub na Slayerze, mmm :) ).

Grocix 30-05-2008 13:13

A ja sie wybralem, nawet wydajac 240zl za bilet, z drugiej reki. Bylo ok, fajna atmosfera i choc tez wielkim fanem Metallici nie jestem, podobalo mi sie. MH tez dalo czadu ;) Sektor 40 pozdrawia! xD

P.S.
Obok mnie siedzialo 3 gosci z TVN Turbo :D

Martka 30-05-2008 14:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez rylek (Post 2084699)
Happysad i Habakuk?

Dla Ciebie multum to dwa?

TheDwarf 30-05-2008 15:46

ja bylem i srednio mi sie podobalo, ale to subiektywna ocena bo nie jestem wielkim fanem metallici.

rylek 30-05-2008 15:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dobo (Post 2084881)
Ty tak na poważnie?

Sądząc po koncertach, to z Wuwua jesteś ;). Olej Meshuggah, wbijaj na Converge i Dying Fetus ;).

Widzisz, nie jestem i dlatego mogę sobie pozwolić tylko na te dwa koncerty, bo na nie mam ekipę, ziomal.

Johnny121 30-05-2008 20:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez marla666 (Post 2085086)
Dla Ciebie multum to dwa?

Happysad, Habakuk, Akurat, VaVamuffin, EastWest Rockers ?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:56.