![]() |
Cytuj:
@temat: szlag mnie trafia gdy widze kolejne odkopywanie polskiej martyrologii. Szlag mnie trafia podwojnie, gdy laczy sie to z popularnymi ostatnio spartanami ( przesyt, ot co ). Potrojnie, gdy robi sie to z okazji meczu z Niemcami. Co do samej dumy, nie poczuwam sie specjalnie do bycia dumnym z tego co tu i teraz ( a nie na kartach historii, zawierajacych fakty zupelnie bez znaczenia z punktu widzenia czasow obecnych ) sie wyprawia w tym kraju. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Wracając do tematu... Z czego mam być dumna? Z prezydenta, który stał się obiektem wszelkich żartów zarówno w kraju, jak i za granicą? Z wizerunku Polaków i Polski na świecie? Historię posiadamy bogatą... Lecz teraz to chyba wszystko. Poza tym, piłka nożna to tylko sport. Co to ma do patriotyzmu? |
Cytuj:
|
@kilka osób
Piszecie, że łatwo mi powiedzieć a trudniej zrobić otóz to, ze sie interesuje wojną, szczególnie "II" chyba od zawsze. I mowiąc to jak by nastąpiła wojna to bym z dumą zgłosił sie jako ochotnik do Polskiej Armii. Nie ważne jakie warunki ! @Vil Tu sie mylisz Rosja nam groziła (Całkiem nie dawno) z rzuceniem na nas bomby nuklearnej jezeli udostępnimy miejsca Amerykanom na rozbudowe tarczy antyrakietowej. |
Tu nie chodzi tylko o 2WS, Slowianie walczyli z Germanami setki lat przed bitwa pod Grunwaldem :)
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
'Abstrakcyjnej wartości' ci nie wybaczę ;< |
Cytuj:
|
I ew. pluć sobie w brodę przez kilkadziesiąt lat, że nic w życiu nie zrobiłeś.
Ciekawe, czy byś powiedział to w twarz tysiącom(milionom?) ludzi, którzy straciliby wszystko w przypadku agresji Rosjan (póki co tylko oni nam zagrażają) |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
A jakby Rosja naprawdę chciała nas napaść i by napadła, to ilu Polaków by nie poszło się bić, i tak byśmy przegrali, bez pomocy z zewnątrz. |
Dowolnej broni nuklearnej nikt nie użyje, istnieje ona aby do zastraszania...
(dopóki nie znajdzie się jakiś szaleniec...) Być Polakiem to znaczy być dumnym z tego jakim się jest... jak to pisałem kilka postów wyżej. Co do uwagi że nazwa tematu zła-no jak ktoś chce to się nawet przecinka uczepi...(Sens tematu pojmie chyba każdy...) Jak już się uczepiliście problematyki wojennej... Ja bym się znalazł w tych co stawiają opór. Nie wiem czy na pierwszej linii bo nie wiem czy byłbym aż na tyle odważny ale na pewno zostałbym wspierać Polskę, a nie uciekł do Australii... Btw...raczej nie zrozumieliście mojej metafory odnośnie Euro (nie, to nie jest metafora o znaczeniu zapie****y Niemców) |
Euro nie jest okazja do przywolywania takich rzeczy... A co do poswiecenia, choc bohaterskie, to praktycznie naszemu krajowi nic nie dalo, no moze zniszczylo troche plan blitzkriegu niemcom.
|
Bardzo płytcy jesteście...
|
Cytuj:
@top: Przegramy. No ale przeżywamy doraźne odrodzenie patriotyzmu. Dawno tylu flag na mieście nie widziałem. |
A co ma futbol do patriotyzmu, każdy może kibicować na kogo chce.Jeżeli jestem Polakiem, a będę kibicował Niemcom, to nie będę patriotą?
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:23. |