![]() |
Cytuj:
|
@up
Zarzuć linkiem, scanem etc. |
Cytuj:
-Jedną sesję palenia nargili (100 wdechów) możemy przyrównać do wypalenia ok. 20 papierosów, jednak zawartość substancji smolistych porównywana z tą w dymie papierosowym jest dużo niższa, gdyż niższa jest również temp. spalania tytoniu w fajce. Temperatura spalania w fajce może osiągnąć 450 °C , natomiast w papierosie ok. 900 °C. Dużo też zależy od tytoniu węgla i wogóle przygotowania fajki :) |
Cytuj:
Czemu się bulwersuję? Otóż kolega nie zaczaił mojej wypowiedzi o wszechstronności wielu forumowiczów, gdyż pewnie nie wie, że jak powstaje jakiś temat w miarę specjalistyczny, czy dotyczący hobby etc. to ciągle widzę te same twarze, a w zasadzie avki. I co lepsze, po prawej są zwykle niezłe wypowiedzi/odpowiedzi ;) A co do fajki wodnej, to mój brat przywiózł sobie taką z Turcji. Nie wiem czy używał, ale fajnie wygląda. Chociaż mnie tam raczej obowiązuje coroczna spirometria, więc nie mogę sobie na nią pozwolić, bo się wciągnę i mnie wykopią : P |
Badon troszke nerwowy może zapal sobie zwykła fajke =P
A Ja wybieram się nad zalew :> zabieram fajczke tylko tytoń beznadziejny :/ 2apple :< |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Korek jest ultraelitarnym użytkownikiem, więc tak czy siak, po zjechaniu Cię przez niego popełnisz seppeku ( hara-kiri)
nawet jak sie =tym nie przejmiesz, to tata ci bedzie kazal, bo jest chonorowy !!!!!!!!!! HEPI SFEN ROKS :D:D:D :cup: |
Lepiej brzmi "uberelitarny". I znowu nie skapowaliście. Są tacy, co to sobie zakładają konto i piszą przez miesiąc, czy dwa chcąc być fajnymi. I jak ktoś starszy stażem czy po prostu z innym podejściem kolesia najedzie, to taki się tnie i zakłada nowe konto, postanawiając sobie, że teraz będzie fajniejszy, czy coś takiego. Celoz dawno temu mi to tłumaczył : P A wbrew pozorom są tacy, którzy się przejmują zjechaniem na takim forum : P
|
Korektor jest ważniejszy niż Drom...
<metiu dupoliz> Polecam zajrzeć tutaj http://www.spryciarze.pl/jak-zrobic-...odna-z-zarowki Pozdrawiam. |
Cytuj:
I Możecie zakończyć ten offtop? |
Czy autor tematu powiedział, że faja do sheshy? To raz, a dwa: chciał faje? Ma faje.
Btw. Nie znam się (: |
Cytuj:
|
CO do PYTANIA w temacie:
Porządna fajka kosztuje grubo ponad 200 zł. Wielkość wcale nie jest taka ważna. Ja np. mam mniejsza (55-60 cm) za to obrotową : ) Więc ryzyko wywrotki jest małe. Ważne, żeby była szczelna. Najlepiej kupić do niej skórzanego węża. Parę złotych więcej, za to palenie dużo lepsze. Co do zabawa.. Mleko.? Jasne, tak jak i piwo, rurka musi być zamoczona do max 2 cm. Btw, piwo wcale nie jest takie dobre. Do mleka mozna dodać też gliceryny; ) Oczywiscie nie do samego mleka lecz na tytoń. Wtedy będzie baaardzo duzo gęstego dymu; ) Do tego super są bańki mydlane z dymem w środku ^____________^ Na ten temat mozna pisac i pisać xD Powiem tylko jeszcze, że fajki z paroma wężami sa przereklamowane: / Musi ciągnąć parę osób by był dym lub trzeba zatykać dziurki. Bardzo niepraktyczne. Zapraszam: ) http://forum.tibia.pl/group.php?groupid=91 @Chesterkaa Szlugi i tytoń z fajki wodnej.? Powiedz mi jeszcze, że piwo Tesco smakuje tak samo jak np. taki Zywiec a wtedy będzie kompletny lol'n'roll. |
Mmmmm.. brzmi calkiem niezle.
|
Cytuj:
|
Gelt, wielkość tutaj jednak ma znaczenie :D Czym dłuższa fajka tym dłużej leci dym i jest chłodniejszy, bardziej "łagodny" :P
Szczelność jest oczywiście podstawą, o tym nawet chyba nie trzeba wspominać ;) |
@Rafayen
nie, jedyne co to u kumpla od czasu do czasu, także wiesz. Niedługo chcę zakupić własną ;) Ale wiesz, jak będziesz w ełdezet to możesz mi cynk dać i jakoś się skumamy ;d @topic a jaki tytoń polecacie? plus jakie zestawy polecacie? osobiście paliłem nie wiele smaków, jabłkowy, mleku plus kokos, zwykły. A co wam smakuje najbardziej? @Arrivald no. jest. nie wiem jak jej sposób sprawdza się w zakresie tytoniu, ale do czegoś innego jest bardzo dobry.. ;) |
Jak najbardziej owocowy.! Nie pamietam nazwy dokladnie, wiem ze czarne opakowanie z owocami na pudełku. Pyszne <3 No i wisnie czy tam czereśnie: P Czasem można trafić na dobrą cytrynkę. A, no mięta<3333 Totalnie orzeźwia; )
@Wieszok Nie ma dużej różnicy miedzy 60 a 80 cm. Miedzy 40 a 60 już jednak jest.. Chociaz ja mowie, wolałam żeby kolega przywiózł mi z Egiptu obrotową średniej wielkości niż dużą. Zresztą małą łatwo przetransportować na imprezę ^___^ |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:47. |