Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Fajka Wodna. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=177868)

Gogar 08-06-2008 09:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rafayen (Post 2101515)
Blackmoon ciekawy bralbym turkus ;)
Shisha raczej nie jest tak szkodliwa jak fajki.

Błąd, Niemcy odkryli, że Shisha przez zawartość chromu, arszeniku i wielu innych paskudztw jest 10x szkodliwsza od fajek.

Tasior 08-06-2008 09:51

@up
Zarzuć linkiem, scanem etc.

Rafayen 08-06-2008 09:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gogar (Post 2102167)
Błąd, Niemcy odkryli, że Shisha przez zawartość chromu, arszeniku i wielu innych paskudztw jest 10x szkodliwsza od fajek.

Koordynator badań dr Alan Schihadeh tak wypowiada się na ich temat:
-Jedną sesję palenia nargili (100 wdechów) możemy przyrównać do wypalenia ok. 20 papierosów, jednak zawartość substancji smolistych porównywana z tą w dymie papierosowym jest dużo niższa, gdyż niższa jest również temp. spalania tytoniu w fajce.
Temperatura spalania w fajce może osiągnąć 450 °C , natomiast w papierosie ok. 900 °C.

Dużo też zależy od tytoniu węgla i wogóle przygotowania fajki :)

Korektor 08-06-2008 10:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Badon (Post 2101716)
@up
Jeżeli masz sie podniecać takimi informacjami to nie wypowiadaj sie wiecej.

I może jeszcze Ty jesteś w stanie mi tego zabronić? ;) Już prędzej ja Tobie, jako, że starasz się tą odpowiedzią być elitarny. Jeszcze długa droga zanim będziesz mógł ot tak sobie "wozić się" i komuś coś radzić/kazać/zabraniać. Pierwsze wykroczenie, więc przymknę oko i nie zjadę Cię do ziemi.
Czemu się bulwersuję? Otóż kolega nie zaczaił mojej wypowiedzi o wszechstronności wielu forumowiczów, gdyż pewnie nie wie, że jak powstaje jakiś temat w miarę specjalistyczny, czy dotyczący hobby etc. to ciągle widzę te same twarze, a w zasadzie avki. I co lepsze, po prawej są zwykle niezłe wypowiedzi/odpowiedzi ;)

A co do fajki wodnej, to mój brat przywiózł sobie taką z Turcji. Nie wiem czy używał, ale fajnie wygląda. Chociaż mnie tam raczej obowiązuje coroczna spirometria, więc nie mogę sobie na nią pozwolić, bo się wciągnę i mnie wykopią : P

Rafayen 08-06-2008 10:44

Badon troszke nerwowy może zapal sobie zwykła fajke =P

A Ja wybieram się nad zalew :> zabieram fajczke tylko tytoń beznadziejny :/ 2apple :<

Chesterkaa 08-06-2008 11:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fiszbinuwa (Post 2101845)
Z mlekiem sie fajne chmury robi hehe.

Ja raz na maslance truskawkowej mialam : D tzn posmak taki mialo bo zalalysmy woda opakowanie po tej maslance. Kiedys awet z Liftem i z piwem zmieszalismy jak w plenerze bylismy i nie bylo wody : D

Rafayen 08-06-2008 11:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chesterkaa (Post 2102334)
Ja raz na maslance truskawkowej mialam : D tzn posmak taki mialo bo zalalysmy woda opakowanie po tej maslance. Kiedys awet z Liftem i z piwem zmieszalismy jak w plenerze bylismy i nie bylo wody : D

No ale z piwem albo lift to sie pieni troszke nie :P do węza piwko leci ;D

Strasznik 08-06-2008 11:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Korektor (Post 2102219)
...Pierwsze wykroczenie, więc przymknę oko i nie zjadę Cię do ziemi. ...

PADŁEM XD o niee!11oneone ;/ Kto by sie przejmowal "zjechaniem" przez osobe z forum o grze 2D ? wtf?!

__HAPPY_SVEN__ 08-06-2008 12:18

Korek jest ultraelitarnym użytkownikiem, więc tak czy siak, po zjechaniu Cię przez niego popełnisz seppeku ( hara-kiri)

nawet jak sie =tym nie przejmiesz, to tata ci bedzie kazal, bo jest chonorowy !!!!!!!!!!

HEPI SFEN ROKS :D:D:D :cup:

Korektor 08-06-2008 12:32

Lepiej brzmi "uberelitarny". I znowu nie skapowaliście. Są tacy, co to sobie zakładają konto i piszą przez miesiąc, czy dwa chcąc być fajnymi. I jak ktoś starszy stażem czy po prostu z innym podejściem kolesia najedzie, to taki się tnie i zakłada nowe konto, postanawiając sobie, że teraz będzie fajniejszy, czy coś takiego. Celoz dawno temu mi to tłumaczył : P A wbrew pozorom są tacy, którzy się przejmują zjechaniem na takim forum : P

metiu 08-06-2008 12:35

Korektor jest ważniejszy niż Drom...
<metiu dupoliz>

Polecam zajrzeć tutaj
http://www.spryciarze.pl/jak-zrobic-...odna-z-zarowki
Pozdrawiam.

Rafayen 08-06-2008 12:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez metiu (Post 2102618)
Korektor jest ważniejszy niż Drom...
<metiu dupoliz>

Polecam zajrzeć tutaj
http://www.spryciarze.pl/jak-zrobic-...odna-z-zarowki
Pozdrawiam.

W Sheshy tytoniu się nie podpala..

I Możecie zakończyć ten offtop?

metiu 08-06-2008 12:47

Czy autor tematu powiedział, że faja do sheshy? To raz, a dwa: chciał faje? Ma faje.

Btw. Nie znam się (:

Vanhelsen 08-06-2008 13:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez metiu (Post 2102650)
[...]

Btw. Nie znam się (:

I o takich gostkach właśnie pisał korek, nie wypowiadaj się na temat o którym nie masz bladego pojęcia :<

Gelt 08-06-2008 14:46

CO do PYTANIA w temacie:

Porządna fajka kosztuje grubo ponad 200 zł. Wielkość wcale nie jest taka ważna. Ja np. mam mniejsza (55-60 cm) za to obrotową : ) Więc ryzyko wywrotki jest małe. Ważne, żeby była szczelna. Najlepiej kupić do niej skórzanego węża. Parę złotych więcej, za to palenie dużo lepsze.

Co do zabawa.. Mleko.? Jasne, tak jak i piwo, rurka musi być zamoczona do max 2 cm. Btw, piwo wcale nie jest takie dobre.

Do mleka mozna dodać też gliceryny; ) Oczywiscie nie do samego mleka lecz na tytoń. Wtedy będzie baaardzo duzo gęstego dymu; ) Do tego super są bańki mydlane z dymem w środku ^____________^

Na ten temat mozna pisac i pisać xD

Powiem tylko jeszcze, że fajki z paroma wężami sa przereklamowane: / Musi ciągnąć parę osób by był dym lub trzeba zatykać dziurki. Bardzo niepraktyczne.

Zapraszam: ) http://forum.tibia.pl/group.php?groupid=91

@Chesterkaa

Szlugi i tytoń z fajki wodnej.? Powiedz mi jeszcze, że piwo Tesco smakuje tak samo jak np. taki Zywiec a wtedy będzie kompletny lol'n'roll.

Kajulec 08-06-2008 14:51

Mmmmm.. brzmi calkiem niezle.

Arrivald 08-06-2008 14:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chesterkaa (Post 2101760)
Po co wydawac kase : D wystarczy plastikowa butelka, woda, szlugi i jakas rurka XD No moze efekt nie ten sam, ale za free jest : d

Ale jesteś fajna.

Vanhelsen 08-06-2008 14:59

Gelt, wielkość tutaj jednak ma znaczenie :D Czym dłuższa fajka tym dłużej leci dym i jest chłodniejszy, bardziej "łagodny" :P
Szczelność jest oczywiście podstawą, o tym nawet chyba nie trzeba wspominać ;)

Snopeczek 08-06-2008 15:01

@Rafayen
nie, jedyne co to u kumpla od czasu do czasu, także wiesz. Niedługo chcę zakupić własną ;) Ale wiesz, jak będziesz w ełdezet to możesz mi cynk dać i jakoś się skumamy ;d

@topic
a jaki tytoń polecacie? plus jakie zestawy polecacie? osobiście paliłem nie wiele smaków, jabłkowy, mleku plus kokos, zwykły. A co wam smakuje najbardziej?

@Arrivald
no. jest. nie wiem jak jej sposób sprawdza się w zakresie tytoniu, ale do czegoś innego jest bardzo dobry.. ;)

Gelt 08-06-2008 15:06

Jak najbardziej owocowy.! Nie pamietam nazwy dokladnie, wiem ze czarne opakowanie z owocami na pudełku. Pyszne <3 No i wisnie czy tam czereśnie: P Czasem można trafić na dobrą cytrynkę. A, no mięta<3333 Totalnie orzeźwia; )

@Wieszok

Nie ma dużej różnicy miedzy 60 a 80 cm. Miedzy 40 a 60 już jednak jest.. Chociaz ja mowie, wolałam żeby kolega przywiózł mi z Egiptu obrotową średniej wielkości niż dużą. Zresztą małą łatwo przetransportować na imprezę ^___^

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:47.