Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Propzycje dotyczące przyszłych Update'ów :) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=182122)

RuDy15 30-06-2008 22:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maks14 (Post 2151424)
Ludzie poczekajcie chociaz az ten update wejdzie xd
A moje propozycje to:
1. Mozliwosc atakowania summona monka na non-pvp w party
2. Arena albo jakies pvp party albo cokolwiek zeby moznabylo jakos "ukarac" noobow

PS wiem ze nierealne ale napisac sobie moge xD

Co do atakowania "Monka" w party to byłoby dobre bo strasznie denerwujące jest jak pójdziesz trenić a co 5 min jakiś "noob" ubija ci slima :/

A tak apropo co do balansacji/zróżnicowania profesji mogliby zrobić coś żeby pogodzić profesje a nie w jednym upie ulepszyć sorców że są chodzącymi niszczycielami a w drugim że knight z sova leje po 400 z exori gran po 500 i siedzi na cave'ie przez 3/4 dnia. Mogliby zrobić coś żeby profesje ze sobą współpracowały a nie kłóciły która jest lepsza. Ja jak narazie pomysłu na to nie mam jakby to szło rozwiązać ale jak tylko coś mi zaświta to dam znać.

Pomażyć dobra rzecz...

Vil 30-06-2008 23:03

Cytuj:

A wprowadzenie kodowania wysyłanych danych (że, innego niż teraz) nie powinno być dla sporej firmy problemem, prawda?
Wracamy do pktu w ktorym Cipsoft ma to w dupie, bo o ile jeszcze moze zaproponowac rozwiazania uniemozliwiajace wlam na konto metodami hackerskimi, o tyle sprawa keyloggerow jest jasna - niby dlaczego maja wydawac kase na zabezpieczenia niwelujace skutki lamania z premedytacja regulaminu ?

Nifro 30-06-2008 23:19

Ej czy mi się wydaje czy troszkę odbiegamy od tematu ? :P

Troszke to dziwne co do pall'a że nawet jeśli ma skille 60/50
wali z rs'a co ma 35 atk (chyba ;p) bije mocniej niż knight z tymi samymi a nawet lepszymi skillami i lepsza bronią...
Troszke to...
hmm brak mi słów...

Lenny_Valentino 30-06-2008 23:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maks14 (Post 2151424)
1. Mozliwosc atakowania summona monka na non-pvp w party

Trenning roomy odrazu... Ludzie zastanowcie sie co wy piszecie bo zal dupe sciska...

1 Zwiekszysc roznice pomiedzy Drutem a Srocem!
2 Ujebac pala bo to jest mutant kurwa co na wszystkim moze siedziec bez problemu i w 80% mu sie zwroci
3 Zrobic wreszcie 3 addon bo ile mozna czekac (?)
4 Wiecej questow typu Anni, Arena zeby nie bylo servise... Powinni zrobic taka arenke od 250+ z jakimis rarami

Meshiam 30-06-2008 23:55

nie każdym to się może spodobać ale pisze to co chciałbym żeby było w tibi.
to tak: chciał bym żeby na servach pvp nie można było dedać bez powodu, i żeby nie spamować ani starać się nie wyzywać od h*j, p*p*e*d*ol itp. dzięki temu tibia stała by się bardziej Role-play.

pilarq 30-06-2008 23:59

japierdole dlaczego teraz ostratnia rózga dla druida i sorca i obydwie walą ze śmierci, nożesz kurwa japierdole, sorc to jest takie kurwa gówno!! a cipki jeszcze dają druidowi rózge ze śmierci, pallkowi nowe kusze i srusze, kurwaaa no czemu ja gram kurwskim sorcem ???

Hunter Of Mystery 01-07-2008 00:28

Dla kazdej profesji kiedy sie dostaje promocje dac 2 klasy do wyboru, w miare przeciwstawne.
Zroznicowac druta i sorca, oraz sprawic, zeby oni na faccu troche przypominali te profesje(zwlaszcza druid)
Zwiekszyc role summonow, kiedys to byl bardzo dobry sposob na bicie mocniejszych mobow, teraz to jest totalna klapa.

Tihvelo 01-07-2008 01:10

Pet system.

Quest na zwierzaka który ma funkcję atakowania każdego potwora lub tego co atakuje gracz (jak summon), wpisywanie mu nicku postaci która może go zaatakować (tak to oby momentalnie noobki go zabiły), lub nikt by go nie mógł atakować i byłby jak gracz, podążanie za graczem lub utrzymywanie pozycji.
Zwierzak by wbijał lvl-e i stawał się silniejszy, posiadał unikalny nick który by wybierał gracz, jadł (inaczej by zdechł).
No i różne rodzaje ich...

Nifro 01-07-2008 09:17

Moim zdaniem Ice Rapier powinien być podobny do assassin star, nie znikać za 1 uderzeniem tylko tak jak assassin'ka od 1 do 5 ciosów :)

Mogliby troszke Rook'a powiększyć żeby rookstayerom było troszkę lepiej, no nie wiem np. jakis quest na rook'u w stylu ANI tyle że w pokoiku byo by 8 soldów i 2 guardy z przodu :P oczywiście nie dalo by sie ich otworzyć...

Co do pall'a mam nadzieje że coś się zmieni, ale teraz sorc i drut mają najgorzej ;/
Niech zrobią miejscówke tylko dla druidów i sorców, jakieś słabe potworki ale strasznie mocno sie wcinają, mialy by bardzo mocnego def'a wiec pall nie mógłby tam expić chyba że z assków ale to WASTE...

To na razie tyle może jeszcze coś wymyśle :cup:

Golda 01-07-2008 10:57

Co do klimatu rpg który kolega poruszył to przydał by się server takowy jeden tylko dla pacc a drugi dla każdego, gracze w rozmowach na chacie głównym musieli by odgrywać własne postacie, miodzio :)

Vil 01-07-2008 11:24

pobozne zyczenia, do tego o kilka lat za pozno bo teraz liczy sie exp, a oprocz tego exp i exp.

Cytuj:

chciał bym żeby na servach pvp nie można było dedać bez powodu
1. naucz sie pisac.
2. przenies sie na non-pvp.

Agro'pol 01-07-2008 12:02

Mogliby też dać system który blokowałby wulgarne słowa ;D
Ktoś by napisał np."fuck" i nie pokazało mu tego słowa na defalut żeby inni gracze to zobaczyli tylko komunikat że nie wolno tak mówić ^^

Golda 01-07-2008 12:05

@up
Popieram, w wielu mmo taki system się sprawdza to czemu nie w tibi ?

Agro'pol 01-07-2008 15:55

Golda widzę że nieźle się dogadujemy ;p

Piotrek Marycha 01-07-2008 16:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Agro'pol (Post 2151440)
Cyferki i literki na tej klawiaturze mogły by sie zmieniać miejscami aby uniknąć innych virusów, takich które na przykład rejestrują co dzieje się na ekranie.

keyloggery juz od dawna nie wyłapują bezmyślnie wszystkiego co wcisniesz na klawiaturze, tylko to co jest wysyłane do serwera
[quote=RuDy15;2151697]
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Brandle (Post 2151251)
A chociażby z takiej że na pvp jak nie masz dobrych pleców to nawet deserta nie zrobisz.

typowe myślenie człowieka który nigdy na pvp nie gral
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pilarq (Post 2151857)
japierdole dlaczego teraz ostratnia rózga dla druida i sorca i obydwie walą ze śmierci, nożesz kurwa japierdole, sorc to jest takie kurwa gówno!! a cipki jeszcze dają druidowi rózge ze śmierci, pallkowi nowe kusze i srusze, kurwaaa no czemu ja gram kurwskim sorcem ???

przestań grać, i mniej takich za przeproszeniem noobów tym lepiej
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nifro (Post 2152165)
Moim zdaniem Ice Rapier powinien być podobny do assassin star, nie znikać za 1 uderzeniem tylko tak jak assassin'ka od 1 do 5 ciosów :), powinien też mieć tyle samo atk. czyli 85...

popieram, chociaz AS ma 65 dmg a nie 85
Cytuj:

Niech zrobią miejscówke tylko dla druidów i sorców, jakieś słabe potworki ale strasznie mocno sie wcinają, mialy by bardzo mocnego def'a wiec pall nie mógłby tam expić chyba że z assków ale to WASTE...
tak, jeszcze ulepszyć sorców! w końcu 3x lepsze uzupelnianie many, przy jednoczesnym pogorszeniu leczenia sie knighta i paladyna, umożliwienie walki magom i druidom na odległość przy uzyciu strike'ow, 2-3 tańsze runy, teraz jeszcze nowe lepsze wandy to jeszcze za mało nie?!

Makuki 01-07-2008 16:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2151774)
Wracamy do pktu w ktorym Cipsoft ma to w dupie, bo o ile jeszcze moze zaproponowac rozwiazania uniemozliwiajace wlam na konto metodami hackerskimi, o tyle sprawa keyloggerow jest jasna - niby dlaczego maja wydawac kase na zabezpieczenia niwelujace skutki lamania z premedytacja regulaminu ?

Do tego wiekszosc keyloggerow dziala tak ze wysylaja dane po przez IE. Wystarczy zablokowac IE firewallem, sciagnac Opere lub Firefoxa i sie cieszyc :P.

Duch Guardi 01-07-2008 16:45

Test IQ ! i nic więcej

D4n1 01-07-2008 16:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tihvelo (Post 2151952)
Pet system.

Quest na zwierzaka który ma funkcję atakowania każdego potwora lub tego co atakuje gracz (jak summon), wpisywanie mu nicku postaci która może go zaatakować (tak to oby momentalnie noobki go zabiły), lub nikt by go nie mógł atakować i byłby jak gracz, podążanie za graczem lub utrzymywanie pozycji.
Zwierzak by wbijał lvl-e i stawał się silniejszy, posiadał unikalny nick który by wybierał gracz, jadł (inaczej by zdechł).
No i różne rodzaje ich...

co ty chcesz zrobic z tibi Darkeden na co ci zwierzak w tibi ?

Duerroz 01-07-2008 17:01

Co do tego pomysłu z pisaniem, tzw klawiaturą ekranową:
start-wszystkie programy-akcesoria-ułatwiania dostępu-klawiatura ekranowa (xp i vista).

Jakby już mieli coś dawać, to niech to będzie coś przeciw botom, niby wiem zę nic nie dadzą ale by mogli.

Agro'pol 01-07-2008 17:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez D4n1 (Post 2153206)
co ty chcesz zrobic z tibi Darkeden na co ci zwierzak w tibi ?

Na przykład po to żeby nosił itemki ;)

@UP
Najlepszy update byłby właśnie wtedy gdy wymyślą coś na boty ;d

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:14.