Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=31)
-   -   Sekrety Tibii – Szybkość (część I) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=18251)

aTomo 19-01-2005 16:05

:]

No no spoix tekst. Teraz przynajmniej wiem, co mnie dogoni bez większych problemów :p

Lig@ 20-01-2005 11:24

Moim zdaniem time ring MUSI być szybszy (daje większe przyspieszenie) od bohow. Czemu ? Bo skoro trwa ono tylko 10minut (bohy sie nie zużyją) to na chłopski rozum coś co trwa krótko musi byc lepsze :P Mam nadzieje, że załapeicie co mi się kotłuje pod kopułą :P

Cadonis 20-01-2005 12:25

Moim zdaniem to z tym GSem to prawda. Na 29 lvlu uciekałem mu, chociaz bardzo powoli (niewielka różnica speeda w sumie :)), niestety odbiegłem za daleko, puścił haste i mnie dogonił - kaplica. Więc nawet jeżeli lvl 11 to nie dokładna szybkość GSa, to różnica między 11 lvlem a GSem jest dość mała.
Btw, gdybym miał lekkie lagi jak uciekałem to bym zwiał :)

A co do ringa, zdaje się że on daje speeda zależnie od lvla - na niskim różnica jest niezauważalna, a na wysokim dość spora.

Garguś 02-02-2005 15:13

Ślepi

Nie wiem czy wy przypadkiem czytać ze zrozumieniem nie potraficie?
W tej tabelce podana jest prędkość w stosunku do nowych postaci, a więc szybszych od starych o 10 poziomów. Tzn; że gs ma prędkość równą 11 lvla nowej postaci, a 21 starej postaci.
Trzeba czytać ze zrozumieniem>
pozdrawiam

Pan xxx 05-02-2005 20:26

Z tej tabelki z Speed wynika, że Orc Berserker ma szybkość 250. Ja obliczyłem, że moja postać ma prędkość 258. Wszystko spoko ;) tylko jak od niego uciekałem to mnie jednak dobij i padłem. Więc i tak wszystko zależy od szybkości tibi i mojego kompa. :p

Shardzik 05-02-2005 20:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pokemonlol
Nie no jak to przeczytałem to aż mnie coś wzieło. I jeszcze n00bki się rzuciły "dobry artykół, dzięki" - nie no coś mi tu nie pasi poprostu : lol
...

No Proszę kolejna wesoła twórczość, wzięta prosto z kosmosu... brak słów
Jeżeli pan napisał "artykół" to chyba przeprowadził odpowiednie testy i inne... korzystał ze sprawdzonych żródeł...
Żaden przedmiot nie zwiększa szybkości o x% Weźmy pod uwagę np postać żeby było wygodnie 10 lvlową... (osoba x) i 200 lvlową...(osoba y) i że przedmiot przyśpiesza szybkość o 10 % (przedmiot v)
Skoro postać x 10 lvl to= 220 (prędkość wstępna)+ (10*2=20) = 240 pt szybkości
Skoro postać y 200 lvl to= 220 (pr wstpn.) + (10*200=2000) =2220 pt. szybkości
Osoba x założyła v - 10 % z 240 = 24 a 24:2 to 12 więc przedmiot v przyspieszył osobe o 12 lvl
Osoba y załozyła v - 10 % z 2220 =222 a 222:2 to 111 więc przedmiot v przyśpieszył osobę y o 111 lvli!!
a jeżeli to co mówisz jest prawdą to bubble z bohami biegałaby jak ~500 lvl
a to jest neiprawdą... a z zestawieniem BoH + TR + Haste Biegała by tak szybko że nei było by jej widać... Wystarczy tlyko 2x pomyśleć zanim się wciśnie "Wyślij Wiadomość"

@ Topic B. Dobra robota Congratz

Fajowaziomaleczka 09-02-2005 23:14

@do tych, co mówiąm, że potwór ich dogonił, a w tabelce było że mu zwieją
Na niektórych podłożach idziemy szybciej, a na innych wolniej. Np. po błocie idziemy wolniej niż po trawie, a po trawie idziemy wolniej niż po ścieżce. Nie wiem czy to samo jest z potworami. Jak tak to może potwór szedł po ścieżce a my zwiewamy po trawie 8o

Thourivel 10-02-2005 00:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan xxx
Z tej tabelki z Speed wynika, że Orc Berserker ma szybkość 250. Ja obliczyłem, że moja postać ma prędkość 258. Wszystko spoko ;) tylko jak od niego uciekałem to mnie jednak dobij i padłem. Więc i tak wszystko zależy od szybkości tibi i mojego kompa. :p

Na twoje nieszczęście nieuważnie czytaleś i nie zauważyłeś że zerk używa haste.

Stu 10-02-2005 00:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fajowaziomaleczka
Na niektórych podłożach idziemy szybciej, a na innych wolniej. Np. po błocie idziemy wolniej niż po trawie, a po trawie idziemy wolniej niż po ścieżce. Nie wiem czy to samo jest z potworami[...]

Modyfikatory terenu dotyczą wszystkich - potworów też (ale czy latających to nie wiem). Bo gdyby nie, to jaki palek by chodził na Guardy do kopalni:D ?

Pozdr.

Mateusz the vampire 10-04-2005 12:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stu
I jeszcze bardzo użyteczna porada od Afinor'a - dla wszystkich, którzy poruszają się "strzałkami" na klawiaturze. Sam nie sprawdziłem, ale z komentarzy graczy wynika że efekt jest konkretny:)

"Wejdź w:
Start ---> Ustawienia ---> Panel sterowania ---> Klawiatura ---> Na gorze okna jest wlasciwosc "opoznienie powtarzania", przesun suwak najbardziej w prawo, po czym nacisnij OK. Powinienes zauwazyc spora roznice w chodzeniu."

Ej a niemam tej opcji w start--->panel sterowania--->Klawiatura.
Wiem że w 9x mniałem to ale w XP Home Edition to ja niewiem.
bo jest news panel sterowania.

Edit:Jusz znalazłem w Uruchom wpisałem nazwe i mi otworzyło no rewelacja thx.

Louner 10-04-2005 13:37

Bardzo dobry poradnik. Szukałem czegoś takiego ;)

Nowy_dd 15-04-2005 18:49

mam pytanie odnosnie szybkosci chodzenia w BoH-ach czy ostatnio nastąpiły jakieś zmiany??

Cytuj:

"BoH: umieszczone w slocie na buty naszego bohatera zwiększają jego szybkość o +40 pkt, co równa się dokładnie 20 levelom."
Ostatnio kupilem BoH-y, ale wcale nie chodze jak bym mial 20 lvl-i więcej, szczerze mówiąc wcale nie widze różnicy w szybkości :(
Mam postać na 37 lvl-u

Z góry przepraszam że tutaj się o to pytam, ale nie wiedzialem gdzie zapytać

Pozdrawiam serdecznie

Pramus 18-04-2005 17:42

Fajne wytłumaczenie

Fajne wytłumaczenie sposobu poruszania się :) niezly poradnik....Zawsze mnie to zastanawiało jak to jest z szybkością chodzenia... :)

Sindbat 16-05-2005 14:46

Ciągle mi błąd na stronce wywala i niemogę zobaczyć tych dwóch obrazków na dole poradnika. :o

Maciosek 16-05-2005 15:22

Spox art, podoba mi się.

Stu 16-05-2005 16:52

Poprawiłem - wywaliłem obrazki i wstawiłem link do oryginału (zresztą ten sam link cały czas był na początku arta więc mam nadzieje że pomógł jak nie było widać obrazków).

Pozdr.

AdamS_ 09-06-2005 07:59

Nom też zauważyłem.Ale ja moim drutem na 17 byłem szybszy od mojego kumpla knighta na 27!!O co chodzi?

Holden 20-05-2007 23:00

Super.Bardzo mi sie podoba.B)
:cup:

Artezz 20-05-2007 23:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wikipedysta123 (Post 1442004)
Szczerze:Bohy to jedno,wielkie gówno,ale poradnik wporzo

Hahaha jakoś ja na 92 lvlu widze różnice z bohami i bez

Waampirek 01-06-2007 16:55

Mi sie ostatnio wydawalo, ze ciezar eq tez ma jakies znaczenie...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:08.