![]() |
Cytuj:
|
Ogólnie nie można powiedzieć lepsze-gorsze. Oba te typy mają swoje zadania i fan motorów może mieć przecież obydwa; p Ale jeśli ty chcesz coś kupić,to polecam na początek Crossa. Bo na ścigaczu łatwiej się zabijesz...
|
Na motorynce sie mozesz zabic, jak nie umiesz jeździć...
Podsumowanie: Cross - Do zabawy po bezdrożach, żwirowniach, lasach. Enduro - Na ulice. Ścigacz - Żeby poszaleć po ulicach. Skuter - Żeby dostarczyć z punktu A -> B bezpiecznie. |
Żaden z motocykli.
@Fintex Niestety, na drodze zdarzają się wypadki nie spowodowane przez motocyklistów, a giną oni... |
Ale na motorynce nie rozpędzasz się do takich prędkości,które nie dają ci żadnych szans w razie czego. Nawet jak jesteś mistrzem.
|
Cytuj:
|
No w końcu jakiś ciekawy temat. Jak dla mnie samo pytanie jest dziwne, ponieważ sam powinieneś wybrać to ci bardziej przypada do gustu, a nie co ci ktoś doradzi. Osobiście bym wybrał ścigacza. Jak dla mnie na rynku jest tylko jedna marka warta uwagi, a jest nią YAMAHA. Moim ulubionym motorem z serii YZF jest R6 (najlepiej od rocznika 2006, ale i starsza nie pogardzę) i taką właśnie mam sobie zamiar kupić. Z tego co widzę interesują cię chyba mniejsze pojemności, więc mógłbym ci polecić YAMAHA R125. Znajdź sobie grafikę w googlach to się zakochasz od pierwszego wejrzenia.
|
Ścigacz ścigacz ścigacz! :D
Kawasaki zx 10r <3 |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
o.O ile odpowiedzi dzienki za tak liczne odpowiedzi no jeszcze nie zdecydowałem sie bo i crosy i ścigacze mi sie podobają. jeszcze jedno pytanie do jakiej pojemności można zarejstrować montor jako motorower? bo słyszałem od jednych że do 50cc3 a od innych że do 125cc3 jak to jest?
@edit jeszcze jedno czym sie różni enduro od crossa? |
Ścigacz - jak już umrzeć to z 250 km/h na liczniku =)
|
Cytuj:
|
^up
Ale to juz jest lekkie przegięcie, i nie zawsze moze sie udac. Wiem, ze napewno do 80ccm nie ma problemu raczej, ale żeby 125ccm rejestrować na 50 to slyszalem naprawde malo razy, widzialem moze 1 aprilie RS na allegro która wlasnie byla 125 na 50 :P |
Enduro = małe koła, ogólne mniejszy
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
no to już wszystko wiem teraz tylko kupywać. czemu wy zawsze odpisujecie jak jeden odpisze tj. jeden odpisuje a po nim kulku następnych (niechodzi mi to to że odpisujecie to samo) śmiesznie to wygląda
@down skuter odpada |
Bierz ścigacza, ale nie myślałeś o skuterze? ;p Też nie są złe, sam mam Apke SR DiTech i sprawuje się świetnie, ładny start, dobry v-max, małe spalanie, i hamulce też są dobre.
|
Jesli to twoj pierwszy jednoslad to najmadrzej byloby zebys kupil skuter, poduczyl sie jezdzic i dopiero przesiadl na crossa/scigacza, IMO. Wiem, ze to taka moze i dupna rada, bo sam tez odrazu siadalem na scigare, ale musial Ci to ktos powiedziec, zebys nie byl zaskoczony jak Cie powiezie takie 'gowienko z 80cc' ;P
Co do pojemnosci, to 125cc i motorynka to jakas glupota : o Z tego co pamietam to 2-3 lata temu w Polsce takie pojazdy mozna bylo rejestrowac jako motorynke jesli mialo do max 80cc. No, chyba ze sie troche pokrecilo, znam takie przypadki. Znajomy (niepelnoletni) po zakupie nowego motorka o pojemnosci wiekszej niz 80cc, przy pierwszej rejestracji dal w lape zaprzyjaznionym mechanikom ze stacji diagnostycznej. Oni dawali mu zaswiadczenie z zanizona pojemnoscia, tak aby motor kwalifikowal sie jako motorynka (wiadomo, na wieksze pojemnosci potrzebne prawko a on 18-ki nie mial, wiec kombinowali zeby karta motorowerowa wystarczyla). Potem szedl z tymi papierkami do urzedu i rejestrowal go jako motorower. Proceder moze i dosc prosty, ale cholernie ryzykowny. Przy jakies wiekszej wpadce koles moglby miec niezle problemy, nie mowiac o pracownikach stacji. Ja bym raczej sie nie odwazyl :P |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:53. |