Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Cross vs Ścigacz (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=183424)

Granteon 06-07-2008 19:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Killuminati (Post 2164074)
Pozostają jeszcze skutery, dużo można z nich wyciągnąc, ale automaty mnie odstraszają...

Chyba, że Simson Skuter, żaden skuter nie dorówna tej maszynie...

Walekifa 06-07-2008 19:39

Ogólnie nie można powiedzieć lepsze-gorsze. Oba te typy mają swoje zadania i fan motorów może mieć przecież obydwa; p Ale jeśli ty chcesz coś kupić,to polecam na początek Crossa. Bo na ścigaczu łatwiej się zabijesz...

Killuminati 06-07-2008 19:54

Na motorynce sie mozesz zabic, jak nie umiesz jeździć...

Podsumowanie:

Cross - Do zabawy po bezdrożach, żwirowniach, lasach.
Enduro - Na ulice.
Ścigacz - Żeby poszaleć po ulicach.
Skuter - Żeby dostarczyć z punktu A -> B bezpiecznie.

Grocix 06-07-2008 20:21

Żaden z motocykli.

@Fintex
Niestety, na drodze zdarzają się wypadki nie spowodowane przez motocyklistów, a giną oni...

Walekifa 06-07-2008 20:46

Ale na motorynce nie rozpędzasz się do takich prędkości,które nie dają ci żadnych szans w razie czego. Nawet jak jesteś mistrzem.

Vanhelsen 06-07-2008 21:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Walekifa (Post 2164230)
Ale na motorynce nie rozpędzasz się do takich prędkości,które nie dają ci żadnych szans w razie czego. Nawet jak jesteś mistrzem.

Ale tak zwany "element zderzeniowy" może w ciebie z takową prędkością "zmieść" że nie ma szans nawet na ustalenie koloru twojej motorynki

Sacred Platinum Dragon 06-07-2008 21:49

No w końcu jakiś ciekawy temat. Jak dla mnie samo pytanie jest dziwne, ponieważ sam powinieneś wybrać to ci bardziej przypada do gustu, a nie co ci ktoś doradzi. Osobiście bym wybrał ścigacza. Jak dla mnie na rynku jest tylko jedna marka warta uwagi, a jest nią YAMAHA. Moim ulubionym motorem z serii YZF jest R6 (najlepiej od rocznika 2006, ale i starsza nie pogardzę) i taką właśnie mam sobie zamiar kupić. Z tego co widzę interesują cię chyba mniejsze pojemności, więc mógłbym ci polecić YAMAHA R125. Znajdź sobie grafikę w googlach to się zakochasz od pierwszego wejrzenia.

Koszyk 06-07-2008 22:08

Ścigacz ścigacz ścigacz! :D

Kawasaki zx 10r <3

Walekifa 06-07-2008 23:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok (Post 2164295)
Ale tak zwany "element zderzeniowy" może w ciebie z takową prędkością "zmieść" że nie ma szans nawet na ustalenie koloru twojej motorynki

Tak,czy owak szansa znacznie spada; p Kiedy to My nie jesteśmy "elementem zderzeniowym" a możemy się na niego co najwyżej natknąć.

Fintex 07-07-2008 14:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2164178)
@Fintex
Niestety, na drodze zdarzają się wypadki nie spowodowane przez motocyklistów, a giną oni...

Tak samo jak zdarzają się wypadki nie spowodowane przez pieszych a oni giną... życie.

piotr66642 07-07-2008 15:20

o.O ile odpowiedzi dzienki za tak liczne odpowiedzi no jeszcze nie zdecydowałem sie bo i crosy i ścigacze mi sie podobają. jeszcze jedno pytanie do jakiej pojemności można zarejstrować montor jako motorower? bo słyszałem od jednych że do 50cc3 a od innych że do 125cc3 jak to jest?
@edit
jeszcze jedno czym sie różni enduro od crossa?

Dwik 07-07-2008 17:04

Ścigacz - jak już umrzeć to z 250 km/h na liczniku =)

Granteon 07-07-2008 17:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez piotr66642 (Post 2165589)
jeszcze jedno pytanie do jakiej pojemności można zarejstrować montor jako motorower? bo słyszałem od jednych że do 50cc3 a od innych że do 125cc3 jak to jest?

Do 125 ccm jeszcze da rade zarejestrować na motorower na 100%.

Killuminati 07-07-2008 17:41

^up

Ale to juz jest lekkie przegięcie, i nie zawsze moze sie udac.

Wiem, ze napewno do 80ccm nie ma problemu raczej, ale żeby 125ccm rejestrować na 50 to slyszalem naprawde malo razy, widzialem moze 1 aprilie RS na allegro która wlasnie byla 125 na 50 :P

Uran of Aurea 07-07-2008 17:58

Enduro = małe koła, ogólne mniejszy

Granteon 07-07-2008 18:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Killuminati (Post 2165870)
^up

Ale to juz jest lekkie przegięcie, i nie zawsze moze sie udac.

Wiem, ze napewno do 80ccm nie ma problemu raczej, ale żeby 125ccm rejestrować na 50 to slyszalem naprawde malo razy, widzialem moze 1 aprilie RS na allegro która wlasnie byla 125 na 50 :P

Jestem na 100% pewny, że 125 ccm można jeszcze rejestrować na motorower - kumpel zarejestrował Suzuki RG, drugi Honde NSR, po za tym zobacz na te skutery o pojemnościach 125 ccm - każdy jest zarejestrowany na motorower. Te starsze motory jak Simson też są o pojemności 125 ccm i są rejestrowane na motorower...

Juzefek 07-07-2008 18:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fintex (Post 2164009)
Jak umiesz jeździć i masz trochę wyobraźni to dawcą nie zostaniesz :) Zabić się możesz jadąc Rometem.

Zabić się można idąc pieszo :P Ja też polecam crossa :P

piotr66642 07-07-2008 18:17

no to już wszystko wiem teraz tylko kupywać. czemu wy zawsze odpisujecie jak jeden odpisze tj. jeden odpisuje a po nim kulku następnych (niechodzi mi to to że odpisujecie to samo) śmiesznie to wygląda

@down
skuter odpada

Vansider 07-07-2008 18:22

Bierz ścigacza, ale nie myślałeś o skuterze? ;p Też nie są złe, sam mam Apke SR DiTech i sprawuje się świetnie, ładny start, dobry v-max, małe spalanie, i hamulce też są dobre.

=eQQ= 07-07-2008 19:07

Jesli to twoj pierwszy jednoslad to najmadrzej byloby zebys kupil skuter, poduczyl sie jezdzic i dopiero przesiadl na crossa/scigacza, IMO. Wiem, ze to taka moze i dupna rada, bo sam tez odrazu siadalem na scigare, ale musial Ci to ktos powiedziec, zebys nie byl zaskoczony jak Cie powiezie takie 'gowienko z 80cc' ;P

Co do pojemnosci, to 125cc i motorynka to jakas glupota : o Z tego co pamietam to 2-3 lata temu w Polsce takie pojazdy mozna bylo rejestrowac jako motorynke jesli mialo do max 80cc. No, chyba ze sie troche pokrecilo, znam takie przypadki. Znajomy (niepelnoletni) po zakupie nowego motorka o pojemnosci wiekszej niz 80cc, przy pierwszej rejestracji dal w lape zaprzyjaznionym mechanikom ze stacji diagnostycznej. Oni dawali mu zaswiadczenie z zanizona pojemnoscia, tak aby motor kwalifikowal sie jako motorynka (wiadomo, na wieksze pojemnosci potrzebne prawko a on 18-ki nie mial, wiec kombinowali zeby karta motorowerowa wystarczyla). Potem szedl z tymi papierkami do urzedu i rejestrowal go jako motorower. Proceder moze i dosc prosty, ale cholernie ryzykowny. Przy jakies wiekszej wpadce koles moglby miec niezle problemy, nie mowiac o pracownikach stacji. Ja bym raczej sie nie odwazyl :P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:53.