Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Pieniądze sprawiają, iż świat Tibii się kręci. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=183721)

KromeX 08-07-2008 13:23

Bardzo ciekawy artykuł :)

http://img521.imageshack.us/img521/3126/moneyratez6.jpg

prawie spadłem z krzesła jak to zobaczyłem :P xD xD

leetiger 08-07-2008 14:18

Szczyt

Co oni pier** o pieniadzach w tibi 7.6 wszystko latwiej bylo wylocic niz teraz i z ubdate na ubdate jest coraz gorzej , na 100 lvl ek ja mam waste expie caly dzien na czym i nic nie wylatuje szczyt , pallem na 104 zalezy od dnia raz wyleci duzo a raz nic wychodze na 0 , nie wiem jak tam druidzi i sorce bo nie gram nimi .

Tihvelo 08-07-2008 15:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez leetiger (Post 2167670)
na 100 lvl ek ja mam waste

No to nie potrafisz iść na słabsze potwory? Nie rzucaj się na takie silne jak na nich tracisz.

Topic:

No artykuł taki sobie ale jest kilka mniejszych kłamstw moim zdaniem.

manfred_007 08-07-2008 15:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Phoenix(fenix) (Post 2167471)
ej co mam zrobic jeśli nijaki shadow rapman zarombal mi blue robe
???

to bylo tak ze byla ta kostka on powiedzial nr ja powiedzialem 6 i na kostce tez bylo 6
dalem mu za losa 500 gp a za to ze bylo tyle ile na kostce mial mi dac blue robe ale mi nie dał tylko sie lognol

To co mam zrobic?????????????????? ;( ;( ;(
;(

Napisz do BRAVO GIRL!
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez leetiger (Post 2167471)
Co oni pier** o pieniadzach w tibi 7.6 wszystko latwiej bylo wylocic niz teraz i z ubdate na ubdate jest coraz gorzej , na 100 lvl ek ja mam waste expie caly dzien na czym i nic nie wylatuje szczyt , pallem na 104 zalezy od dnia raz wyleci duzo a raz nic wychodze na 0 , nie wiem jak tam druidzi i sorce bo nie gram nimi .

A jak expisz 340 sorkiem to też masz waste? Nie wiem czy szpanujesz że wiesz że była taka tibia jak 7.6, ale powinieneś wiedzieć, że nie było łatwiej wylotować. No chyba że po uBdate tak sie zrobiło....

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2167471)
Tu miał byc tekst, ale cenzura nie puściła

Ładnie to wszystko wygląda:P
P.s. Pewnie nie patrzyliście nawet na prace która jest załączona w temacie. To nie polacy są jajliczniejszą grupą w tibii... a średnia wieku... ok 17-18 lat...
A my tak narzekamy:P

Pzdr:)

Zummer 08-07-2008 16:01

Mądry tekst w sumie, jako jeden z nielicznych artykułów. Ale ja tam nie widzę żeby Cipsoft w ekonomie pozytywnie ingerował. Przykład: druidzi, którzy nie mogą zarobić na UHach, tak samo na innych runach. To samo sorce. Dodanie run do sprzedaży u NPC to minus jak dla mnie.

Serious Sam 08-07-2008 16:12

Podobał mi się ten artykuł, ktoś z cipsoft'u czasami napisze coś mądrego ; ]

"Darmowe demon sety dla każdego – yay!"

-Yea.

Thero 08-07-2008 16:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Edy (Post 2167431)
Tibia ma tez w jakims stopniu uczyc np.
*Mnie nauczyla anglika bo nieumialem:cup:
*Moze uczyc refleksu(jak jestesmy na jakis huntach to ci co niemaja pod hotkeya ustawionego sd lub uh to musza myszka przewijac nonstop)B)
*Niektorych moze nauczyc liczyc?:baby:
*Uczy oszczedzac kaske;)

Niektórych nauczyła załatwiać potrzebę do butelki.

@Ace70ne
Wiem, nie atakowałem cię. Tylko przyczepiłem się do fragmentu "można to starszym pokazać jeśli uważają że Tibia nic nie uczy.". IMO Tibia nie uczy niczego, czego nie moglibyśmy wynieść np. z Sapera.

Abin 08-07-2008 16:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2167236)
Zastanawiałeś się może kiedyś dlaczego ze szczurów w Tibii wypadają pieniądze? W końcu w prawdziwym życiu gryzonie nie są znane z tego, że po zabiciu ich możemy wyciągnąć z nich monety. Odpowiedź jest łatwa do odgadnięcia: szczury są pierwszymi potworami, które młodzi podróżnicy spotykają. Właśnie dzięki nim zdobywają pierwsze pieniądze, które wydają na lepsze przedmioty.

a w Teaserze nr 6 napisane jest:
Po aktualizacji, Cockroaches będą pierwszymi potworami, z którymi będą mogli spotkać się poszukiwacze przygód , zmierzający na wyspę Rookgaard. Miejscem gdzie je znajdziecie, będzie pokój Santiago, który jest nimi zainfekowany.

cos mi tu nie pasuje oO

Avenavo 08-07-2008 16:35

Cytuj:

Borówki zbierasz na Rookgaardzie, ryby możesz łapać w morzu i w rzekach - mogą być sprzedane handlarzom lub graczom, którzy użyją ich, aby zregenerować życie i punkty many.
Yyyy... To NPC'ki kupują ryby?

Ace70ne 08-07-2008 17:30

@Thero
again

Jakby nie patrzeć to Tibia jednak czegoś uczy... Po co byłby ten artykuł.
Mówiłem już że są i tacy co nic nie wyniosą i tacy którzy czegoś sie nauczą. Wszystko zależy od gracza. Z niektórymi sprawami spotykamy sie pierwszy raz (głównie dzieciaki, nie mówie o starszych...) w Tibii. Masz racje że to jest na niskim poziomie, ale podstawy zawsze zostają. :)

coconut 08-07-2008 18:08

Cytuj:

Dlatego też zabronione jest sprzedawać przedmioty za realne pieniądze – każdy w grze musi być równy.
auhauhauha to dlaczego sprzedaja pacc za rl kase? :> zaprzeczaja sami sobie

bulamen7 08-07-2008 18:17

O widze ze Slythia mieszka niedaleko mnie :p
Dobra robota .

Ametystowec 08-07-2008 18:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez coconut (Post 2168050)
auhauhauha to dlaczego sprzedaja pacc za rl kase? :> zaprzeczaja sami sobie

Mówią o PRZEDMIOTACH - czytaj uważnie.;)

Kubaland 08-07-2008 18:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Phoenix(fenix) (Post 2167471)
ej co mam zrobic jeśli nijaki shadow rapman zarombal mi blue robe
???

to bylo tak ze byla ta kostka on powiedzial nr ja powiedzialem 6 i na kostce tez bylo 6
dalem mu za losa 500 gp a za to ze bylo tyle ile na kostce mial mi dac blue robe ale mi nie dał tylko sie lognol

To co mam zrobic?????????????????? ;( ;( ;(
;(

Słuchaj dziecko, to jest tylko loteria... Co zrobi GM? Da bana? :D To tylko "rozrywka dla graczy", GM nic nie pomoże. Wiadomo, że prawie każdy, kto robi loterię to oszust, pragnący zdobyć 10 gp...

Vyohman 08-07-2008 19:21

Nudny ten artykuł. To, że napisali parę mądrych słówek i dali obrazki to nie znaczy, że jest super fajne. Wiadomo, że kupujemy manasy zużywamy je na huntach i za zarobione pieniądze kupujemy nowe, każdy to wie i tym obrazeczkiem mnie nie oświecili.

Pippah 08-07-2008 19:38

Chcemy mieć pewność, że każdy ma możliwość nabycia interesującego go przedmiotu na takich samych warunkach. Dlatego też zabronione jest sprzedawać przedmioty za realne pieniądze – każdy w grze musi być równy.

HAHAHA :D:D:D:D:D:D:D:D

wystarczy zajżeć na ALLEGRO

a co my biedni POLACY mozemy zrobic za te nedzne Złotowki w porownaniu z niemcami , szwe itd.oni maja wieksze dzienne kieszonkowe niz niektory Polak dniowke
i jak moze byc kazdy w tej glupiej grze rowny ;(;(;(;(;(;(

Kusnier 08-07-2008 20:10

Wie ktos czym otworzyc ten zalaczony plik?

Ace70ne 08-07-2008 20:11

@Vyohman
To świadczy jedynie o twoim poziomie... :baby:

@Pippah
Zaglądanie na allegro w celu zakupu kasy jest jak płatne kody do Tibii... Skoro boty są tępione to czemu to jest ok?
Marginesem, nie spotkałem sie z handlem przedmiotami z Tibii za granicą (przynajmniej nie na taką skale jak u nas...)

Slythia 08-07-2008 20:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ace70ne (Post 2168306)
Marginesem, nie spotkałem sie z handlem przedmiotami z Tibii za granicą (przynajmniej nie na taką skale jak u nas...)

Istnieje strona, gdzie za prawdziwe pieniądze sprzedawane są rzadkie przedmioty. Wiedzą o niej zarówno gmi, jak i cip soft. Btw, nigdzie w regulaminie nie jest zaznaczone, że sprzedaż przedmiotów jest nielegalna - nie wolno tylko tego reklamować w grze.

Ace70ne 08-07-2008 20:29

;x

Co nie zmienia faktu że nakupowanie sobie itemków i kasy za rl pieniądze psuje zabawe z gry i tworzy z Tibii gre dla bogatych noobów.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:00.