![]() |
Cytuj:
A trapy na Botterach widziałem raptem trzy, podczas gdy ogółem w mojej obecności trapowano lub próbowano trapować ponad setkę osób. Po prostu cwaniaki tępią innych dla łupu, a potem tłumaczą się, że robili to, bo gracz był noobem. A gówno prawda - mój brat jako osoba bezkonfliktowa oraz pomagająca innym również trapa zaliczył. Ja, zachowujący się podobnie, także byłem blokowany, a dzięki nieudolności potencjalnego łowcy, szczęściu i sporemu zapasowi Life Fluidów ani raz w tym nie zginąłem. Ale i tak straciłem na tym wiele - średnio po 5-6 LF na jeden trap to sporo, bo przed update było to jakieś 360 gp, a typowy hunt kosztował mnie średnio 3 razy mniej, do tego zysk przynosił. Mniejsza zresztą o mnie. W każdym razie - trap szkodzi, a co szkodzi graczom uczciwym (w sensie nieużywania programów wspomagających) - powinno zostać wyeliminowane, co CipSoft właśnie robi. Nieważne, czy ginie złodziej łupu, żebrak, zwykły gracz czy Rookstayer - śmierć to śmierć. |
No niestety w trapy zazwyczaj wpadają początkujący gracze, zazwyczaj ci którzy nie wiedzą nawet co to trap itp. Teraz sobie wyobraźmy takiego gracza, gdzieś się dowiedział o Tibi i stwierdził, że zagra. Dorobił się tego lvla idzie pozwiedzać a tu niespodzianka i trap. Bardzo to zniechęca do dalszej gry. Stwierdzi, że lepiej pograć w coś innego bo i tak za bardzo się do tibi nie przywiązał. W ten sposób cipsoft traci klientów, a tylko dzięki im ma pieniądze na funkcjonowanie. Więc nie dziwota, że wprowadza poprawki. Teraz jest tyle gier mmo, że jest w czym wybierać.
|
@up.
zgadzam się. Wiele osób zaczęło w grać w np. Lunia , nostale , itp. Bo graficznie sa leprze , jest dźwięk , nie ma pułapek i też są free!!! |
Cytuj:
To jak nie da się trapować to teraz czas na blokowanie oracle, żeby nikt z Rooka nie wylazł ;P |
@down
Racja, jedni sięczegoś nauczą, drudzy sobie darują. (miło się polemizuje =), widać, że obędzie się bez chamstwa na tym) Cytuj:
Cytuj:
|
Ja o tym wiem i nie mam nic przeciwko. Za to taki gracz prędzej niż sięczegoś nauczy - zrezygnuje z gry, bo "same chamy tu grają". A CipSoftowi się to nie podoba, bo tracą potencjalnych nabywców PACC. A tu cały czas mowa o tym, dlaczego trap place zostały utrudnione.
@up Nie zaprzeczę, zawsze miło podyskutować z kimś, kto wie na czym dyskusja polega. |
Będzie nam niezmiernie miło, jak dorzucicie swoje 5 groszy...
http://forum.tibia.com/forum/?action...readid=2210155 Propozycja o dodaniu schodków do wieży waspów. Jak każdy wie w tym miejscu jest sporo trapperów. I żadnych offtopów na temat Styzite! |
pamietam jak trapowalem na mino hell i wasp tower, wczoraj na mino hell mi 4 kolesi na red hp ucieklo, naiwni na questa szli xD
na wasp tower latwiej uciec a tak to zastawialismy wyjscie kolesiem i skrzynka i spox teraz latwiej bedzie im uciec, u hiacynta nigdy nie trapowalem :( i tak niegram juz rookslayerem :P |
@Hakuoh: i tak tam nie trapuje ale jestem na NIE bo wtedy, teoretycznie nie zostanie juz zadne miejsce do trapowania
|
Cytuj:
Jak sama nazwa wskazuje Wasp tower- wieża pszczół, ul. Pszczoły latają, więc po co im schody? Zburzy klimat RPG. |
eh te cipy
:( Robilem se rookstayerem w mino hellu sklepik (przy okazji go bloczac :)) z kolegami a teraz dupa :(. Nie mozna robic juz chyba ze sie wszystko do Amber od razu bedzie znosic ;( a tam bylo wygoniej uzbierac 50 itemow potem na depotcharach do amber to przeniesc a teraz cipsoft wszystko sp*******
jak zwykle . |
Cytuj:
@Ktoś tam do góry Schody w tej wieży? Koleś, ciebie pogrzało totalnie. |
Cytuj:
|
Cytuj:
chociaż dla mnie to jedno i to samo. Nie widziałem osy wchodzącej po schodach :-O |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:26. |