Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Igrzyska śmierci. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=184996)

Donas 16-07-2008 20:41

Rotfl. Przypominam ile to razy wyznaczano już terminy 'końca świata', jak do tej pory CHYBA się nie sprawdziło. Umrę to uwierzę, że mieli rację.

By$iu 16-07-2008 20:48

Jezeli ma byc koniec swieta to mam nadzieje, ze bedzie on po finale LM, a przed czerwcem EURO 2012.

Pokromca_dragonuw 16-07-2008 21:17

w większości teorii jest napisane, że koniec świata ma nastąpić w grudniu 2012, ale różne są też wersje, jeśli lubicie takie artykuły to polecam www.eioba.pl

Jeśli chodzi o mnie to w ogóle się tym nie interesuję, jeśli ma być koniec świata to nie zmienimy tego i będzie jak będzie, ale ja nie zamierzam się zamartwiać śmiercią bo i tak kiedyś umrę, a nigdy nie wiadomo czy jutro jakiś pijak samochodem we mnie nie wjedzie i zginę na miejscu. Trzeba korzystać z życia póki się żyje, brać co najlepsze bo i tak kiedyś się skończy, a szkoda czasu na takie pierdoły.

Co do Nostradamusa to przeczytałem części jego tekstów i można różnie interpretować identycznie jak z Biblią... Czy przewidział ataki na wtc i inne to naprawdę ciężko powiedzieć...

A kalendarz majów się kończy w 2012 ale co z tego, przecież kiedyś się musiał skończyć, a czy to ma jakiś związek z końcem świata to naprawdę wątpię, ale jeśli się myliłem to i tak wam nie odpiszę bo już nas nie będzie, a Ci co przeżyją będą latać z dzidami za zwierzętami :)

W moim kompie kalendarz się kończy w 2099 roku to wtedy będzie koniec świata :D

@down
popieram, chyba, że te końce świata się sprawdziły, a nas przeniosło do innego świata hehe

Dragon-Fly 16-07-2008 21:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2183274)
Waszka, znaczy Artanaro, im wystarczy :D

Stary, hunta masz ;'[.

Te wszystkie brednie o końcu świata... bullshit. Wiecie, ile razy miał być już koniec? A Nostradamus to NAJMNIEJ WIARYGODNE ŹRÓDŁO.

Shanhaevel 16-07-2008 21:53

Przepowiednie Nostradamusa to wierutne bzdury. Dziwnym trafem zawsze ludzie dowiadują się, co znaczą PO samym fakcie. Nostradamus 'cudownie' przewidział Husajna PO wojnie w Zatoce, Nostradamus przewidział Hitlera, ale to się okazało dopiero PO nim. Dajcie spokój...

Glamri 16-07-2008 21:59

Słuchajcie... A byśmy do tego końca świata jakoś dotrwali... A dalej to już jakoś będzie ; P

Inquisitor 16-07-2008 22:01

najgorzej beda mieli 8-20 levele z plate setem.

Rafayen 16-07-2008 23:19

Taki Nostradamus napewno miał wieksze IQ od Kaczuszki...

A Według mnie to bardzo możliwe =) mnie to już nic nie zdziwi na tym świecie =P

Tym 16-07-2008 23:34

Z tego co wiem Nostradamus przepowiadał, że następny papież po papieżu-polaku będzie czarny, szansa na to była, ale jak widać obecnie mamy białego papieża, więc Nostradamusa można uznać za niewiarygodnego.

Sizzy 16-07-2008 23:42

kolor czarny wcale nie musiał odnosić się do koloru skóry. Chodzi tu o glebsze znaczenie, tj. czarny, dlatego ze zle sprawowal rzady, bledne decyzje, poprzez wprowadzone 'reformy' upada religia (to tylko lekka interpretacja).

666Madafaka666 16-07-2008 23:49

Ehhh, jak będzie transmisja w TV to sobie najciekawszych rzeczy nie obejrzymy, bo ocenzurują... Emo będą miały uciechę...

xramex 17-07-2008 00:08

Resident Evil w Chinach? Super, piszę się.

Vasudanin 17-07-2008 00:32

Jeśli będzie leciało na żywo, nie będzie cenzury, po prostu nie zdąrzą.

Ujo 17-07-2008 00:36

w 2007 roku jakiś z proroków zapowiedzał ogromne katastrowy ismierć milinów ludzi i co nawet nic sie nie stało.
2012 roku skonczy się kalendasz jakich tam poj***w chyba to majów i 60% ludzi na świeci ooooooo koniec świata nie!! ide rozdać swoje itemy w tibi!!!
a tak naprawde gówno się stanie możę im się nie chciało dalej robić kalendarza ai tak majowie nie umieli przywidywac przyszłości xD.
I tak duzo doswiadczyłem w życiu widzałęm ducha,byłem na cmentarzu o 24 godzinie(potem cały dzien nie spałem) doświadczyłem O/OBE,LD.
pierszy konieć świata przewidywano w roku 700 ileś tam i poptrzce się ile lat mineło 1300 lat! nie ma czegoś takiego jak kionieć świata.

Grocix 17-07-2008 00:45

"W dzień końca świata
Pszczoła krąży nad kwiatem nasturcji,
Rybak naprawia błyszczącą sieć.
Skaczą w morzu wesołe delfiny,
Młode wróble czepiają się rynny
I wąż ma złotą skórę, jak powinien mieć.

W dzień końca świata
Kobiety idą polem pod parasolkami,
Pijak zasypia na brzegu trawnika,
Nawołują na ulicy sprzedawcy warzywa
I łódka z żółtym żaglem do wyspy podpływa,
Dźwięk skrzypiec w powietrzu trwa
I noc gwiaździstą odmyka.

A którzy czekali błyskawic i gromów,
Są zawiedzeni.
A którzy czekali znaków i archanielskich trąb,
Nie wierzą, że staje się już.
Dopóki słońce i księżyc są w górze,
Dopóki trzmiel nawiedza różę,
Dopóki dzieci różowe się rodzą,
Nikt nie wierzy, że staje się już.

Tylko siwy staruszek, który byłby prorokiem,
Ale nie jest prorokiem, bo ma inne zajęcie,
Powiada przewiązując pomidory:
Innego końca świata nie będzie,
Innego końca świata nie będzie."

Czesław Miłosz, "Piosenka o końcu świata"

eisscheriann 17-07-2008 00:53

tak a propo konca swiata rzekomego - 'nie znacie dnia, ni godziny'

Rayza 17-07-2008 02:02

według mnie koniec świata będzie prosty i logiczny...
Słonce wybuchnie i zabije wszystko brakiem światła,a im dłużej jego resztki promieni będzie docierać tym dłużej będzie trwać świat..innego nie będzie bo życie będzie tak długo póki będzie Słonce...i nie przerwie tego żaden katalim ziemski , ani nic..

Granteon 17-07-2008 09:12

Z tego co ja wiem to Nostradamus przemawiał szyfrem z obawy, że spotka go kara boska, więc kolega Sizzy dobrze myśli...

Gonzo 17-07-2008 14:04

Granteon, jakieś źródła?

By$iu 17-07-2008 14:16

Wkoncu i tak wszyscy zginiemy :-).

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:06.