![]() |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@down Właśnie. Ogólnie jest to temat, w którym każdy ma swoje zdanie, które i tak niczego nie zmieni. |
Cytuj:
Zresztą myślenie w stylu 'a co jeśli?' zawsze prowadzi nas do debilnych wniosków. |
Cytuj:
I jeszcze jedno Emok. Prosze podejdz poważnie do tematu ... :baby: |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
W sumie to nie więzienie jest nieudolne, tylko więzień sprytny, a to dwie inne rzeczy.
|
Jestem za karą śmierci. Zgadzam się z Panem Januszem.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
No offence ; p |
Cytuj:
OMG! Chodziło mi oto, że jakiś profesorek powiedział, że przeprowadzono badania i wyniki powiedziały, że ludzie grający w rożne krwawe gry etc łagodniej podchodzą do śmierci, kary śmierci ... a nie, że ja gram w csa! ZABIJE PARU PRZECHODNIÓW!! |
Cytuj:
|
Kara śmierci byłaby słuszna tylko w naprawdę ekstremalnych sytuacjach.
No ale żeby też nie było tak, jak podczas egzekucji pewnego irackiego dyktatora. Kara - słuszna, ale czemu ludzie którzy egzekwowali wyrok robili zdjęcia telefonami? Chore i nieludzkie, śmierć miała być karą a okazała się być niezłym showem. Pozrawiam :) |
Cytuj:
|
A pomyśleliście, że jeśliby wprowadzono karę śmierci to część przyszłych morderców i innych może sobie odpuści zabijanie i robienie innych złych rzeczy?
Jeśli typ wejdzie do szkoły i wybije masę niewinnych dzieci/osób to czemu nie... Mam ciekawy pomysł aby było sprawiedliwie to trzeba wsadzić takiego społeczniaka do klatki w której będzie musiał rozwiązać zagadkę, jeśli mu się nie uda w określonym czasie to uruchomi się urządzenia dostarczające gaz : ) Jeśli się uda rozwiązać to tylko dożywocie :-) |
Cytuj:
|
Cytuj:
Taki artykul znalazlem w googlach na przyklad: http://query.nytimes.com/gst/fullpag...53C1A967958260 |
Jestem przeciw karze śmierci, jak dostanie dożywocie w więzieniu o bardzo ostrym rygorze to się nauczy...
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:01. |