Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Trudne pytania trudne odpowiedzi ... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=185784)

Emok 22-07-2008 01:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2192397)
Ale kara śmierci nie jest rozwiązaniem. Śmierć i co, nic człowiek później nie czuje. I tu pojawia się problem... Co zrobić, aby mieć z takich degeneratów pożytek?

A jak spierdzieli i wysadzi kolejne dwie szkoły? :)

Puzonik 22-07-2008 01:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emok (Post 2192379)
Jestem za, ale tylko w ekstremalnych sytuacjach (np. koleś wysadził szkołę, w której zginęło 800 uczniów - przykro mi, ale panu już dziękujemy).

Ale kto by decydował czy dać mu dożywocie czy zabić ? CO, ustalili by, że powyżej 10 osób to karaśmierci, a poniżej 15 lat liczone podwójnie ? To by było bardzo trudne by decydować o życiu lub nie

Emok 22-07-2008 01:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Puzonik (Post 2192406)
Ale kto by decydował czy dać mu dożywocie czy zabić ? CO, ustalili by, że powyżej 10 osób to karaśmierci, a poniżej 15 lat liczone podwójnie ? To by było bardzo trudne by decydować o życiu lub nie

Ok, to lepiej zaryzykować powiększenie liczby ofiar z 800 do 2k.

@down
Właśnie. Ogólnie jest to temat, w którym każdy ma swoje zdanie, które i tak niczego nie zmieni.

ripper 22-07-2008 01:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emok (Post 2192401)

Czyli zabijemy go za nieudolność systemu więziennictwa, a nie za wysadzenie szkoły.

Zresztą myślenie w stylu 'a co jeśli?' zawsze prowadzi nas do debilnych wniosków.

Puzonik 22-07-2008 01:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emok (Post 2192409)
Ok, to lepiej zaryzykować powiększenie liczby ofiar z 800 do 2k.

A co jeśli zabije 799 osób ?? To go zabiją ? ? a jeśli 798 to tylko 1 mniej i też zabiją ? <bez sensu?>

I jeszcze jedno Emok. Prosze podejdz poważnie do tematu ... :baby:

Emok 22-07-2008 01:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Puzonik (Post 2192414)
I jeszcze jedno Emok. Prosze podejdz poważnie do tematu ... :baby:

Patrząc na Twoje posty mógłbym to samo powiedzieć Tobie. Poza tym nie przyszedłem się tu kłócić. Każdy ma swoje zdanie. Uszanuj to.

ripper 22-07-2008 01:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emok (Post 2192421)
Patrząc na Twoje posty mógłbym to samo powiedzieć Tobie. Poza tym nie przyszedłem się tu kłócić. Każdy ma swoje zdanie. Uszanuj to.

W sporach dogmatycznych nie ma to znaczenia.

Vasudanin 22-07-2008 01:21

W sumie to nie więzienie jest nieudolne, tylko więzień sprytny, a to dwie inne rzeczy.

Dragon-Fly 22-07-2008 01:21

Jestem za karą śmierci. Zgadzam się z Panem Januszem.

Gonzo 22-07-2008 01:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emok (Post 2192401)

Spierdzieli z więzienia? No to już wina strażników... Chociaż... nie pomyślałem nad tym, może i masz rację.

.Matrik. 22-07-2008 01:36

Cytuj:

Poprostu żal mi takich ludzi ... Gra w Cs'a (ja też grywam) i mówi,że łagodniej podchodzi do tego. POPROSTU nie wiem co powiedzieć. Nie myślałem, ze ktoś może mysleć w taki sposób i usprawiedliwiać się grą
Jak patrzę na twoje posty tutaj, to mi się wydaje, że chcesz powiedzieć coś inteligentnego/wyjść na mądrego w dyskusji, ale jakoś tak ci to nie wychodzi...

No offence ; p

Capality 22-07-2008 01:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Puzonik (Post 2192375)
Poprostu żal mi takich ludzi ... Gra w Cs'a (ja też grywam) i mówi,że łagodniej podchodzi do tego. POPROSTU nie wiem co powiedzieć. Nie myślałem, ze ktoś może mysleć w taki sposób i usprawiedliwiać się grą

OMG! Chodziło mi oto, że jakiś profesorek powiedział, że przeprowadzono badania i wyniki powiedziały, że ludzie grający w rożne krwawe gry etc łagodniej podchodzą do śmierci, kary śmierci ... a nie, że ja gram w csa! ZABIJE PARU PRZECHODNIÓW!!

Emok 22-07-2008 01:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Capality (Post 2192445)
a nie, że ja gram w csa! ZABIJE PARU PRZECHODNIÓW!!

...i będę celował w heada, bo ładniej frag wygląda. :cup:

Hovvner 22-07-2008 02:16

Kara śmierci byłaby słuszna tylko w naprawdę ekstremalnych sytuacjach.

No ale żeby też nie było tak, jak podczas egzekucji pewnego irackiego dyktatora. Kara - słuszna, ale czemu ludzie którzy egzekwowali wyrok robili zdjęcia telefonami? Chore i nieludzkie, śmierć miała być karą a okazała się być niezłym showem.

Pozrawiam :)

Duke Dran 22-07-2008 02:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hovvner (Post 2192467)
Kara śmierci byłaby słuszna tylko w naprawdę ekstremalnych sytuacjach.

No ale żeby też nie było tak, jak podczas egzekucji pewnego irackiego dyktatora. Kara - słuszna, ale czemu ludzie którzy egzekwowali wyrok robili zdjęcia telefonami? Chore i nieludzkie, śmierć miała być karą a okazała się być niezłym showem.

Pozrawiam :)

Nadal wolimy patrzeć jak ktoś umiera, a sami śmierci nie chcemy. Nic się nie zmieniło.

Pokromca_dragonuw 22-07-2008 02:23

A pomyśleliście, że jeśliby wprowadzono karę śmierci to część przyszłych morderców i innych może sobie odpuści zabijanie i robienie innych złych rzeczy?

Jeśli typ wejdzie do szkoły i wybije masę niewinnych dzieci/osób to czemu nie... Mam ciekawy pomysł aby było sprawiedliwie to trzeba wsadzić takiego społeczniaka do klatki w której będzie musiał rozwiązać zagadkę, jeśli mu się nie uda w określonym czasie to uruchomi się urządzenia dostarczające gaz : ) Jeśli się uda rozwiązać to tylko dożywocie :-)

Emok 22-07-2008 02:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pokromca_dragonuw (Post 2192473)
Mam ciekawy pomysł aby było sprawiedliwie to trzeba wsadzić takiego społeczniaka do klatki w której będzie musiał rozwiązać zagadkę, jeśli mu się nie uda w określonym czasie to uruchomi się urządzenia dostarczające gaz : ) Jeśli się uda rozwiązać to tylko dożywocie :-)

"Jeszcze do kina go kurna weźcie i popcorn mu kupcie..."

alienXX 22-07-2008 07:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pokromca_dragonuw (Post 2192473)
A pomyśleliście, że jeśliby wprowadzono karę śmierci to część przyszłych morderców i innych może sobie odpuści zabijanie i robienie innych złych rzeczy?

Juz o tym wspominalem. Wg statystyk kara smierci ma taka sama wartosc prewencyjna jak dozywocie czy wieloletnie wiezienie. Dokladnie w takim samym stopniu nie robi na przestepcach wrazenia.

Taki artykul znalazlem w googlach na przyklad: http://query.nytimes.com/gst/fullpag...53C1A967958260

Virusmaxi 22-07-2008 07:33

Jestem przeciw karze śmierci, jak dostanie dożywocie w więzieniu o bardzo ostrym rygorze to się nauczy...

domin3x 22-07-2008 08:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Virusmaxi (Post 2192538)
Jestem przeciw karze śmierci, jak dostanie dożywocie w więzieniu o bardzo ostrym rygorze to się nauczy...

Skoro dożywocie, to już nie będzie miał się po co uczyć xP

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:01.